התייעצות לפני תביעה קטנה

התייעצות לפני תביעה קטנה

הזמנתי שידת 4 מגירות מנגרייה, קיבלתי את השידה השבוע, המידות החיצוניות הם על פי מה שסוכם.
אך מתברר לי כשאני פותח את המגירות, כי הן קצרות ומגיעות עד כ8 ס"מ מהדופן האחורית,
זאת אומרת אני מפסיד די הרבה מקום אחסון, התקשרתי לנגר, והסברתי לו את הבעיה, יש לי חדר קטן
וכל הרעיון בשידה היה, כדי לנצל מה שיותר מקום אחסון.
הנגר טוען כי היות והייתי אצלו בנגרייה, וראיתי את השידה הגמורה, אין לי מה לבוא אליו בטענות.
אני אמנם ראיתי את השידה גמורה די בלחץ זמן מצידו של הנגר, בדקתי את המידות החיצוניות, אבל לא העליתי בדעתי
כי המגירות תוכננו בכזו חוסר מקצועיות (לא ניתן לראות את הרווח עד שלא מפרקים מגירה מהמסילה)

הקיצור אני כרגע ממש לא מרוצה מהמוצר שקיבלתי, הנגר לא מוכן לתקן את הנעשה,
האם יש קייס לתביעה?
תודה מראש לכולם
איציק

ככה ככה... קשה לי להגיד. אני גם לא חושב שממש

אפשר לחזות מה יפסוק ביהמ"ש.

מצד אחד, חלה עלייך אחריות כקונה לוודא מה את קונה. בפרט כשזה היה מול העיניים שלך, ויכולת לראות את זה. מצד שני, חוק המכר קובע כך:

אי התאמה
11. המוכר לא קיים את חיוביו, אם מסר –
(1) רק חלק מהממכר או כמות גדולה או קטנה מן המוסכם;
(2) נכס שונה או נכס מסוג או תיאור שונה מן המוסכם;
(3) נכס שאין בו האיכות או התכונות הדרושות לשימושו הרגיל או המסחרי או למטרה מיוחדת המשתמעת מן ההסכם;
(4) נכס שמבחינת סוגו, תיאורו, איכותו או תכונותיו אינו מתאים לדגם או לדוגמה שהוצגו לקונה, זולת אם הוצגו ללא קבלת אחריות להתאמה;
(5) נכס שאינו מתאים מבחינה אחרת למה שהוסכם בין הצדדים.

גם חוק החוזים קובע כך:

הטעיה
15. מי שהתקשר בחוזה עקב טעות שהיא תוצאת הטעיה שהטעהו הצד השני או אחר מטעמו, רשאי לבטל את החוזה; לענין זה, "הטעיה" - לרבות אי-גילוין של עובדות אשר לפי דין, לפי נוהג או לפי הנסיבות היה על הצד השני לגלותן.

ועכשיו השאלה: כמה עלתה השידה? זה שווה את ההימור?

הוא לא מוכן להחליף בכלל? מה הוא טוען? למה המגירות קצרות? יש סיבה פרקטית לזה, או שהוא סתם חסך בחומר?

תודה אני אענה לך

השידה עלתה 1,600 ש"ח,
הוא טען בהתחלה שכל השידות שלו מיוצרות ככה, כשביקשתי לבוא לתצוגה להיווכח, הוא לא הסכים.
הוא הציע לתקן את השידה, כשאני אמור להוביל אותה הלוך חזור אליו, עניין של 400 ש"ח, וגם ייקח לו חודש לתקן הקיצור לא נשמע רציני ממש
אני לא יכול לדעת אכן מה יקבעו במשפט, אבל לא ניתן היה לראות כי המגירות קצרות אם לא מפרקים מגירה אחת לפחות.

הסיכון בתביעות קטנות הוא די קטן. נראה לי שאם

זה היה קורה לאמא שלי, הייתי ממליץ לה לנסות לתבוע.

רוב הסיכויים שזה יסתיים באיזושהי פשרה, שהוא ייצטרך לתקן את זה (וההובלה תהיה עליו). ככה זה מרגיש לי.

לא הייתי רוצה שהוא יתקן

לא רוצה שהוא יתקן, כי הוא אמר שזה ייקח לו חודש, לתקן

למעלה