התייעצות לפתירת בעיה של ניקוז הגשם בבניין משותף

התייעצות לפתירת בעיה של ניקוז הגשם בבניין משותף

שלום
ברצוני להתעייץ איך לפתור בעיה בניקוז הגשם בבניין
בניין בן כ 8 שנים 6 קומות אני קומה ראשונה מעל דירת גן
קומה 6 פנטאוז על כל השטח עם מרפסת גדולה וניקוז של גשם
בכל פעם שיש גשם הניקוז של הגשם נסתם איפשהוא ועולה אצלי בפיר מרפסת הכביסה שלי ומשם נשפך כמפל על דירת גן למטה
וכן גורם לריטבות בקיר סלון בדירת גן השניה
בהתחלה וועד הבניין ( שהוא עו"ד ) טוען שזה בעיה אצלי ואני צריך לטפל כי אצלי יש סתימה...
אחרי שאני כבר השחלתי פותח סתימות באורך 10 מטר באופן קבוע בניקוז
מה שאומר שהסתימה לא באזור של הבית שלי בכלל
הוועד טוען שאני צריך לבד לתבוע את הקבלן על ליקוי בנייה
מהיכן אני מתחיל ?
חוות דעת של מהנדס בדק בית ? ( בטח עלות מאוד גבוהה ) ואז לבית משפט ?
אישור של אינסטלטור שיש בעיה לא אצלי ?
ניסיתי בעבר לפנות לקבלן בטלפון - ולא קבלתי שום יחס
או לחילופין להשיג את תוכנית האניסטלציה לנסות למצוא לבד איפה בעיה
אולי לנסות לפתור לבד את הבעיה אבל גם לא הצלחתי להשיג מהעיריה
האם לפנות ישר לעורך דין
תודה

ערפל10

New member
על פניו הוועד מנסה לגלגל אחריות.

נדמה לי שכעבור 6 שנים לקבלן אין כל אחריות. וגם הוועד על פניו לא משהו. אני ממליץ על סדר פעולות הבא.

1) להודיע בכתב לוועד שלנוכח המצב יש להזמין מהנדס בנייה והוא ייקבע היכן הבעיה ועל מי רובצת האחריות עליה: על דירותיך, על דירת הפנהוס או על הוועד. הצד שנושא באחריות יישא גם בתשלום עבור חו"ד מהנדס.

2) אם הוועד לא מסכים לסידר הנ"ל (יש לדרוש תשובה בכתב) בשלב הבא יש להתריע לו על פתיחת ההליך אצל רשם הבתים המשותפים. אני יכול להבטיח שמשם העניינים יתחילו לקבל תפנית אחרת.

תכנון לניקוז מי גשמים ממרפסת - התייחסות.

צריך להוציא את תכניות הניקוז מתיק הבניין בגנזך העירוני ולהבין מהיכן נוצרה הבעייה.
מתיאורך שבנדון [לפחות ממה שניתן להבין] קיימת אפשרות לאחת משני תקלות או כולן :
בעייה של סתימה מחומרים מוצקים בחיבור בין צינור הניקוז האנכי למאוזן שמתחת לדירתך/לבניין. [בחיבור מצינור הניקוז האנכי לצינור הניקוז התת קרקעי]
קוטר צינור ניקוז שאינו מסוגל לנקז כמות מים גדולה הנובעת מירידת גשמים , ולכן הם נשטפים החוצה במקום הראשון שיש בו מוצא חיצוני .

כלומר יתכן שיש בעייה תכנונית.

סוגי חומרים אפשריים לביצוע גשמות, [מפמ"כ 349] - [גשמה - צינור ניקוז אנכי]
ניקוז מרפסות - חובה לנקז כל מרפסת בבנין גבוה או רב קומתי באמצעות גשמה, חובה לנקז מרפסת בבנין אחר באמצעות גשמה או זרבובית, יש להפריד גשמה המנקזת מרפסת מגשמה המנקזת גג., חובה להקפיד שזרבובית המנקזת מרפסת לא תגרום נזק לבני אדם או לרכוש.

ובכן...הבעייה אינה שלך, ומחייבת טיפול של הועד כבעייה מול הקבלן שבנה [במידה ומדובר על כשל תכנוני/ביצועי] בכל מקרה הבעייה אינה שלך.

========================================================================
פרל דוד , סלולרי - 052-8964914

למעלה