התייעצות לקראת לידה

michal1010

New member
התייעצות לקראת לידה

היי, אני בשבוע 34, הריון שלישי. לצערי בפעמיים הקודמות, נאלצתי להרים ידיים לאחר כשבועיים- שלושה ושאבתי כל 3-4 שעות עד שהיו בני 7 חודשים( היו פוצעים את הפטמה וגם סבלתי מגודש נוראי). נעזרתי במס יועצות הנקה, אך ללא תועלת... אני רוצה בכל מאודי להצליח הפעם. אילו המלצות אני יכולה לקבל כאן? פרט נוסף שמטריד אותי הוא שהשדיים שלי מעולם לא גדלו במהלך ההריונות ונטלתי כדורי חילבה. אני קוראת המון ושומעת מחברות שבשלב כזה של ההריון יש טפטופי חלב, מה שלא קורה אצלי (וגם אין את תחושת המלאות של השד, וגם לא תחושת ״זרמים״ בשד). אשמח לשמוע מכם, מיכל.

הכנה להנקה

שלום מיכל,
הרצון שלך להצלחת ההנקה הוא בהחלט מובן, ידוע שחלב אם הוא התזונה המומלצת ביותר לתינוק. נראה שגם את חושבת כך לאור הנסיונות עם הילדים הגדולים שלך וההתמודדות המרשימה למרות הקושי שנתקלת המשכת לשאוב ולהזין בחלב שאוב.
יש נשים שבהריון מטפטף להן חלב מהשד אך יש הרבה שלא וזה לא אומר בד״כ שום דבר על הצלחת ההנקה לאחר הלידה.
לרוב, ההנקה מצליחה אם מתנהלים בצורה נכונה בימים הראשונים מיד לאחר הלידה. מאוד מומלץ להניק הנקה ראשונה כבר בחדר לידה, להקפיד על ביות מלא, כך שהתינוק יהיה איתך בחדר וכך תזהי את סימני הרעב הראשוניים וההנקה תהיה לפי דרישה. מומלץ להימנע ממתן בקבוקים ומוצץ בחודש הראשון, לחכות עד שההנקה תתבסס. במידה ויש קושי בחיבור בימים הראשונים התחילי לבצע סחיטות ידניות של השד (בקשי עזרה בהדרכה כיצד לעשות זאת מיועצת הנקה במחלקה) ותתני לתינוק את הקולוסטרום שאת סוחטת.
קיימות היום סדנאות הכנה להנקה (או בקבוצה או באופן פרטי) שתוכל לתת לך כלים יעילים להתנהלות נכונה בהנקה וע"י כך בהצלחת ההנקה.
אני מציעה שתיפגשי עם יועצת הנקה כמה שיותר סמוך ללידה כדי שתדריך אותך מהתחלה איך להתנהל נכון ובאם יש קושי בחיבור לשד היא תעזור בכך.
שישהיה המון בהצלחה ולידה קלה!

michal1010

New member
מודה לך על תשובתך המפורטת

רק לציין שלא נתתי בקבוקים או מוצץ בתקופה זו, אנסה להתייעץ עם יועצת הנקה. תודה!

למעלה