התייעצות לשון קשורה (סליחה על האורך..)

התייעצות לשון קשורה (סליחה על האורך..)

שלום,
ביתי בת חודשיים וחצי כמעט. יונקת בלבד. עלייה במשקל נראית בסדר. לרוב נראית מרוצה לאחר הארוחות. עם זאת יש לי חשש מסויים שמא הלשון שלה מעט קשורה.
הסיבה היא שבזמן ההנקה הואקום לא מספיק חזק והרבה פעמים היא מתנתקת. בנוסף באחד הצדדים היה לי סדק בפטמה שעדיין לא עבר לגמרי (ריפוי איטי אך עקבי).
נפגשתי עם יועצת הנקה שעזרה לי מעט עם התנוחה. לא ידעה להגיד לי משהו חד משמעי לגבי הלשון.
אני מניחה שהלשון לא ממש קשורה, אלא אולי קצת קצרה. היא מוציאה את הלשון מעט החוצה.

יש לי 2 בנות גדולות יותר. את הראשונה הנקתי עד גיל שנה וחצי. השניה הפסיקה מעצמה הרבה יותר מהר (סביבות גיל 9-10 חודשים נגמרה לגמרי), אבל השניה לא אכלנית גדולה גם היום והיתה עם טונוס שרירים נמוך.

כאמור בשורה התחתונה, היא יונקת יפה ועלייה עקבית במשקל.,ואני מתלבטת איך לבחון את נושא הלשון ואיך אדע אם יש צורך לנתק.
מצד אחד אם יש משהו שמפריע נראה לי שכדאי לטפל בזה מה שיותר מוקדם, מצד שני יש לי חשש לעשות פעולה מיותרת. ומעדיפה לחכות, אך חוששת שמא יהיה מאוחר מדי.
בנוסף נראה לי שאם כבר קשורה, נראה לי שהיא קשורה אחורית (אם אני לא טועה במונחים. הכוונה שאני לא רואה את הגיד המקשר).

בקיצור, אתם מבינים שאני מבולבלת. אשמח להכוונה וקצת סדר בראש.

תודה מראש!

marinao22

New member
לשון קשורה

שלום לך!
כל הכבוד על הנקה של כל בנותיך
לגבי לשון קשורה- אינדיקציה יחידה לניתוק- זה הפרעה בהנקה
אם לך כרגע אין כאבים,סדקים,תינוקת עולה במשקל-אין שום דבר שמפריעה להנקה
לשון קשורה אחורית- פעולה מסובכת יותר מאשר ניתוק של לשון קדמית
מעט רופאים מתעסקים עם זה
ואם כבר-אז רק רופא מומחה בלבד,כמו ד, בוצר ממרפאת פה וסת באיכילוב
אם יש לך ספקות - תוכלי להתייעץ עם מומחה
אך שוב פעם-רק האם יכולה להגדיר האים יש קדיים בתהליך הנקה בשל לשון קשורה

תודה רבה על התגובה המהירה!

בינתיים התינוקת עולה יפה במשקל (למרות שהמשקל בטיפת חלב כלל לא אמין!)
בינתיים החלב זורם יפה (טפו טפו :), ונראה לי שהיא יודעת לעשות את העבודה אם אני מקפידה על תנוחה טובה. אבל למרות תנוחה טובה ותפיסה טובה, עדיין יש ניתוקים וצקצוקים. זה בהכרח בעיה?
החזה שלי גדול ואחת הפטמות שטוחה כך שדורש קצת אקרובטיקה מצדי.
מניחה שעם הזמן זה אמור להשתפר והתפיסה שלה להיות יותר טובה, לא?
לגבי כאבים - הסדק בפטמה לא החלים לגמרי אבל כבר לא ממש כואב, רק קצת מציק בזמן הנקה.

האם הפרעה להנקה היא האינדיקציה היחידה לניתוק?

לגבי רופא חשבתי על דר' בוצר או דר' פורר, כאשר פורר זול יותר וזמין מהר יותר (רק שלהבנתי ידו קלה יותר על הסכין..).

שוב תודה

והערה נוספת

עם הבת השניה, היתה התחלת הנקה מצויינת ואיפשהו אחרי שלושה ארבעה חודשים התחילה להיות חסרת מנוחה על השד ואז גילינו גם ירידה דרסטית בעקומות. היה חשד לאולי לשון קשורה (למרות שהוציאה לשון יפה החוצה, יותר מהתינוקת עכשיו) והגענו לדר' פורר שכמובן המליץ על ניתוק. ניתקנו (בגיל חצי שנה) ולא היה שום הבדל. מצד שני, עד היום הילדה ציפלונה, נראה כאילו התאימה את עצמה.
לכן, אני חושבת יש לי חשש שדבר כזה יקרה שוב, למרות שברור לי שכל הנקה היא שונה (ולראיה הגדולה עלתה יפה מאוד עם ההנקה, והמשיכה עד שגמלתי בגיל שנה וחצי).

למעלה