התייעצות מאפה מלוח (חש"ק/דורעם)

nitzanitt

New member
התייעצות מאפה מלוח (חש"ק/דורעם)

היי
אני רוצה להכין (הערב) למחר בבוקר מאפה (גלילה) מלוחה, עם מינימום התעסקות ומאמץ. ורצוי גם כזה שאפשר לאכול בשקט וללא נקיפות מצפון...
חשבתי לעשות בצק חש"ק עם יוגורט כבשים של יעקבס (שהוא במרקם מדהים ממש כמו שמנת חמוצה. אולי קצת פחות "מוצק" אבל פחות נוזלי מכל יוגורט אחר שאני מכירה) ולמלא בגבינה מלוחה או עיזים + פלפל קלוי + בזיליקום.
האם אפשר להכין בצק שק"ם מקמח מלא?! או חצי חצי?

אבל אז נזכרתי גם בבצק דורעם המפורסם, שמעולם לא הכנתי אותו אבל אולי זאת הזדמנות. איזה מלית אפשרית?
ואם אני מעוניינת במלית של תרד כלשהי , יש למישהי רעיון (שתתאים לאחד משני הבצקים..)

אשמח לעצותיכן!
תודה :)
 

22BB

New member
אני מכינה הכל מתערובת של קמח לבן וקמח 70%

לא מתחשבת בכלל במה שכתוב. ה 70% ממש עדין. אם את מכינה מקמח מלא 100% אולי תצטרכי להוסיף עוד טיפה יוגורט.
למה שלא תשתמשי בבצק פילו או פילאס מוכן ? הכי נח ויוצא מאד טעים.
לצערי, היה לי רק נסיון אחד עם בצק דורעם והיה מאד לא מוצלח.
אני לא אוהבת תרד כך שלא אהיה לך לעזר בזה, אבל המילוי הראשון יצא נפלא, ואפשר גם במקום עלי בזיליקום למרוח מעט פסטו.
 
תשתמשי במלוואח או פילאס

בשביל מינימום התעסקות , לא חייבים להכין בצק
משתמשים במלוואח , או פילאס, או פילו או קוביות בצק עלים
ומכינים רק את המילוי.
 

nitzanitt

New member
תודה נעמי אבל הפשרה וכו'

זה מבחינתי כבר יותר התעסקות מאשר להכין צ'יק צ'אק בצק
ומלווח- אני מעדיפה משהו פחות משמין...
 
למעלה