התייעצות מוקפאים או טריים

התייעצות מוקפאים או טריים

ערב טוב לכולן,
בת 36 (אוטוטו...) עם שתי מקסימות בבית משני הריונות IVF ICSI. את הראשונה הריתי בניסיון הרביעי, כולל החזרת מוקפאים אחת והילדה השנייה ספונטנית בערך - IVF ראשון. בשני המקרים המוצלחים חזרנו על הפרוטוקול במדויק - דקא 0.1, פעמיים פיפל, גונל F, לובריס, אוביטרל, מיון ברטוב והחזרות בימים 3 ו-5.
הפעם ניסינו פעם אחת, לפני כחודש וחצי - דקא, גונל F, לובריס, אוביטרל והחזרה יחידה ביום השני של שני עוברים.
התוצאה הייתה כימי, בטא 10 שירדה אחרי יומיים לקטנה מ-5.
ועכשיו להתלבטות - מהסבב האחרון (לפני חודש וחצי) יש 4 מוקפאים בשתי מבחנות, מהסבב שהביא את הבת הקטנה אין מוקפאים, מהסבבים שהביאו את הגדולה לא ברור לי אם נשארו מוקפאים או לא (לא קיבלתי מכתב מאסותא).
מה כדאי לעשות החודש? מוקפאים או טריים? מבחינתנו לא בטוח שזה היריון אחרון, החצי זרק לפני שבוע שאם יהיה אחד עכשיו ולא תאומים אולי בגיל 42-43 נחזור לניסיון נוסף.
מה דעתכן?
תודה

anguly

New member
זו שאלה קשה

מבחינת עלויות כיון שזה ילד שלישי זה בכל זאת לא זול...
מצד שני הסיכוי להצליח בטריים בגיל 42-43 לא גדול.
ככה שאולי בכל זאת כדאי ללכת על מחזור טריים ולשמור איזה צ'אנס לעתיד...

בהצלחה

שלגייה13

New member
מסכימה עם אנג'ולי + שאלה

בזמן האחרון אני קוראת כאן עוד ועוד שאלות כאלה, אבל לי ידוע שקופות החולים לא מאשרות בשום פנים ואופן מחזור טרי אם יש מוקפאים, אז אני לא מבינה איך יש לכן בכלל את היכולת להתלבט במקרים האלה. מישהי יכולה להאיר את עיניי?
תודה

anguly

New member
זה מצליח בילד שלישי

כי אז זה לא מטעם המדינה ויש השתתפות עצמית ולכן הקופות מאפשרות את זה.
בילד ראשון ושני לרוב זה לא אפשרי

שלגייה13

New member
מעניין

כי סך הכל למרות ההשתתפות העצמית הגבוהה הקופות משלמות לא מעט גם על ילד שלישי. בכל מקרה זה לא רלבנטי לי כי מעולם לא היו לי מוקפאים, סתם נמלאתי סקרנות....
ובמקרה המתואר לעיל נראה לי שהייתי מנסה כמה סבבים טריים לפני השימוש במוקפאים, אם אתם עומדים בהוצאה הכלכלית כמובן

תודה לכן

וכן כמו שאמרה אנג'י - פרטי לגמרי והרבה מלאן כסף!
וזה בלי לדבר על הנסיעות והפסד השעות בעבודה והצורך לספר לבוס בעבודה וכו'....
אתן יודעות!
ולענייננו - יש לי הרגשה שנלך על מוקפאים לפעם אחת, משום מה יש לי בחודשים האחרונים תחושות טובות לגבי מוקפאים. ואם לא ילך נעשה מחזור מלא. אני גם כל הזמן חושבת על זה שגם אם לא יקרה מהר, אבל יהיו תאומים - מעין פיצוי על כל השנים וכו'... - אז יהיה סבבה, כי הבנות יהיו עוד קצת יותר גדולות. וגם יהיו רק אחד או אחת יהיה מצויין.
שבת שלום

gezers

New member
מבחינתך אולי לא, אבל ההתלבטות מאד הגיונית..

המוקפאים הללו הם של ביציות מגיל 36 ולכן אם הם יחליטו על המשך בגיל 42-3 הסיכוי אז עם מוקפאים כאלה גדל במקצת על פני ביציות של 42-3.. הרי היא כתבה בדיוק על מה ההתלבטות.

למעלה