התייעצות מזגן בדירה

G Gabi

Member
התייעצות מזגן בדירה

(הערה לא קשורה להודעה הזו: לפני כשבוע וחצי פניתי במסר אישי למישהו שקורא פה בפורום בעניין חוט השחלה [סטלבנד]. לצערי, אינני יכול להכנס לתיבת המסרים לקרוא את התגובה...)

מצורף תשריט ידני של הדירה.
קנה המידה לא 100% מדוייק, אבל, יש מידות שהן קרובות מאוד למציאות.
בשרטוט הידני האזור של פינת האוכל והמטבח לא 100% ברור, אז צרפתי סקיצה מאוד לא מדוייקת (להתעלם לחלוטין מקנה המידה ומה"פתחים" בין החדרים) ובה קירות בלבד כדי להבין טוב יותר איך הדירה בנויה.

כיום יש בדירה מזגן מרכזי שלא מתפקד. הוא בן 15-20 שנה. אולי יותר. לא ידוע לי של איזו חברה ומה הדגם. הזנת החשמל היא דרך היחידה הפנימית.
יש הנמכה של כ-45-50 ס"מ במסדרון ושם נמצאת היחידה הפנימית.
היחידה החיצונית נמצאת על-יד דוד המים במסתור הייעודי. הסבירו לי שהצנרת והכבלים בין היחידות נגישים מאוד והם עוברים בתעלת פלסטיק על הקירות.

בעלי הדירה "מאבדים ידיים ורגליים" ואין להם מושג מאיפה להתחיל.
מזגן מיני מרכזי? מזגן מולטי? מזגן לכל חדר?
מה ה-BTU הנדרש? האם BTU כללי או לכל חדר?
תדיראן? אלקטרה? אולי בכלל משהו יפני? אין כל כיוון.
האם אפשר להשתמש בצנרת הקיימת או צריך צנרת חדשה?
האם צריך לשבור ולבנות מחדש את ההנמכה הקיימת?

כמובן גם מחירים. מחיר של המוצר עצמו + עלות התקנה משוערת.

הדירה נמצאת באזור רמלה-לוד, קומה 9 או 10. אין דירות מעל.
מכירים בעלי מקצוע אמינים ומומלצים לאזור הזה?

נתונים נוספים:
הנמכה קיימת כ-45-50 ס"מ.
גודל היחידה הפנימית שיש היום (ישנה מאוד ולא מתפקדת): 240 * 140 * 45
גודל מסתור המזגן והדוד הוא כ-120*190.
החלל של סלון+מטבח גדול. היום יש פתח קטנטן בקצה המסדרון וזהו. הפתח הזה "אמור" לקרר את כל החלל המשותף - זה לא באמת עובד.
אולי צריך / כדאי להתקין יחידה נוספת בסלון עצמו? בעלי הדירה חושבים, שאולי יש סיכוי כלשהו שיש תשתית קיימת בקיר הצפוני של הסלון להעברת צינורות וכבלים, אבל, הם לא בטוחים. הם מנסים לברר.

אודה לכל רעיון, תובנה, כיוון.
תודה רבה!

רשר

Well-known member
מנהל
נסו להתיעץ עם ישראל "אור קור" רמלה

איש ישר שעוסק יותר בקירור מסחרי
ישראל 0505278675

יוסיזיו

New member
דירה שכזו הטוב ביותר במחיר הכי זול זה מערכות המולטי הגדולות

בסגנון ה BOX או היקרות יותר של המיני VRF אבל הן יקרות יותר.
עקרונית אם הצנרת ניתנת להוצאה אז עדיף להחליפה בחדשה מאשר לבצע את השטיפה הכימית והניקוי שחייב להיות מושלם לבל תישאר בצנרת טיפת שמן ישן.
מיני מרכזי יהיה יותר זול ברכישה ובהתקנה אבל ללא בקרת חדרים הכל עובד בו זמנית.
אם לוקחים מיני מרכזי אינוורטר ומוסיפים לו בקרת חדרים מלאה ולא חלקית מתקרבים למחיר המולטי BOX שהתפעול שלו הרבה הרבה יותר זול וחיסכן עצום בחשמל.
המידות שנת כנראה עם המרכזיית אויר ולא נותן כלום אבל לא משנה ,ישן לגרוטאות .
לרוב צריך לשבור את הגבס אבל להשאיר את הקונסטרוקציה ולהשתמש בה.
מחירים זה ענין אחר ויש הרבה אבל מיני מרכזי עם בקרת חדרים מלאה כ 16-17 אלף ,אינוורטר עם בקרת חדרים מלאה כ 23-24 אלף ,מולטי BOX תלוי ביחידות הפנים שיבחרו בין 30-34 אלף.

G Gabi

Member
תודה רבה על התגובה המפורטת! כמה שאלות Follow up

1. בהתחלה כתבת שהטובות ביותר במחיר הזול ביותר זה ה-Box ובסוף כתוב שה-Box מגיע למחיר של 23-24. האם הבנתי נכון שזה המחיר ל-Box? אני לא בטוח עד כמה זה נכנס לתקציב שבעלי הדירה תכננו להוציא על המזגן.
אם זה המחיר של ה-Box, לאן מאמירים המחירים של ה-VRF?

2. שיקול נוסף של בעלי הדירה הוא שככל הנראה הם יוותרו בדירה הזו לכל היותר כ-3-4 שנים מהיום ולאחר מכן כנראה יהיו מעוניינים להשכיר את הדירה. מטבע הדברים, אם הם ישכירו את הדירה, הם מעדיפים למצוא את האיזון בין השקעה לא גבוה ובין מוצר שיאריך חיים ולא דורש תחזוקה ודאגות.

3. כיום יש בדירה חיבור חד-פאזי 40A. האם המערכות השונות מחייבות חיבור תלת-פאזי?
חיפשתי מעט על מערכות box וכל מה שמצאתי - דרש חיבור תלת פאזי. אבל, ברור לי שאני לא מכיר כראוי את השוק וההיצע.

4. מכיוון שהם טרם הגיעו להחלטה באיזו מערכת לבחור, אני מניח שכרגע אין טעם להתייעץ על חברה ודגם מסויימים. אם יש איזשהו "כלל אצבע" ממה כדאי להימנע ואילו חברות עדיפות, זה יוכל לצמצם את החיפוש.

5. האם אתה מבצע עבודות באזור רמלה-לוד? במידה ולא, האם יש לך המלצות לאיש/אנשי מקצוע באזור הזה לרכישה והתקנה?

תודה רבה!

יוסיזיו

New member
מענה לשאלותיך לפי הסדר.

כתבתי שמחירי ה BOX הם בממוצע,הכוונה להתקנה של יחידות עיליות בחדרים ולסלון יחידה ניסתרת כמו מיני מרכזי ואז זה המחיר בערך,כאשר מתקינים יחידות עיליות בלבד בכל הדירה המחיר בסביבות ה 20 אלף,כאשר מתקינים בכל הדירה יחידות ניסתרות המחיר יגיע גם ל 30 אלף.
ה VRF מתחיל בכ 30 אלף בחברות הזולות ויחידות עיליות בכל הדירה ועולה מעלה ואם תתקין יחידה של מיצובישי לדירה שכזו עם כל היחידות עיליות תגיע גם ל מעל 80 אלף.

שיקלול הזמן של 3-4 שנים לא יביא להחזר השקעה בעלות החשמל במעבר ליחידות כאלו ואז יש פתרון אחד והוא מיני מרכזי חדש ובשימוש בתעלות השרשוריות בהנחה שהם תקינות יביא למחיר של כ 12 אלף ש"ח ועם התעול יעלה המחיר ל כ 15 אלף וקצת יותר תלוי במורכבות הפרוק וההחלפה.
לגבי חיבור החשמל ,יש יחידות לחד פאזי התואם,גם BOX וגם מיני VRF וכמובן מיני מרכזי.
לגבי יחידות חדשות אין כלל אצבע אבל במיני מרכזי תדיראן או אלקטרה עם מגוון יחידות פנים,בBOX אלקטרה ,במיני VRF לתדיראן אין מענה חד פאזי יש יותר יקרים קצת כמו הסמסונג מיני VRF שיש יחידה 50 חד פאזית.
כשיהיה רלוונטי צור איתי קשר ואוכל להכווין יותר טוב כי השוק מקבל דגמים חדשים כל הזמן.
במערכות רגילות אני לא עובד במרכז רק ב מיני VRF אבל אין לי בעיה להפנות איש מקצוע טוב מתוך הכרות של אנשי מקצוע טובים מהיותי בועד המנהל של התאחדות קבלני מיזוג האויר.

G Gabi

Member
המון המון המון תודה! דבריך הועברו לבעלי הדירה

לאחר שיחה ממושכת למדיי איתם, הם עדיין מתלבטים ביניהם.
&nbsp
בקיר הצפוני של הסלון (שרטוט בהודעה הראשונה) יש שקע בריטי למזגן. להבנתי, בדירות אחרות בבניין יש במקום הזה מאייד, כך שהגיוני להניח שבאמת קיים תיעול (מלשון תעלה) מהקיר אל עבר מסתור המיזוג והדוד.
&nbsp
הם מתלבטים אם להשקיע את הכסף במיני מרכזי (ואם כן, האם אינוורטר או לא) או פשוט להתקין מזגן בקיר הצפוני לחלל המשפחתי (סלון, פינת אוכל ומטבח) ולוותר לחלוטין על מיני מרכזי ומיזוג בחדרי השינה.
אינני יודע כיצד מה הם יבחרו ובמידה ויוחלט על יחידה לחלל המשפחתי מהם הפרמטרים שעל פיהם הם יבחרו את המזגן. אבל, עד שלא אשמע מהם החלטה מעשית וסופית (הייתי משוכנע שהם קיבלו אחת כזו לפני שכתבתי פה), אני פשוט לא רואה כל טעם להמשיך ב"דיון התיאורטי" הזה.
&nbsp
לצערי, הרושם שלי היה שהם מתכוונים ללכת מיידית "בכל בכח ומיידית" להתקנת מיני מרכזי אבל כעת נשמעים קולות אחרים.
אין לי מושג לאן צעדיהם ילכו, קטונתי להבין את שיקוליהם והלוואי והיו בפי מילים להוקיר את ההערכה העצומה על הסבלנות והתשובות המפורטות שלך!
הייתי שמח מאוד אם הייתה מסכים לקבל תשלום או כל תמורה אחרת על זמנך (וניסיתי בעבר! נתקלתי בחומה בצורה וסירוב מוחלט).
&nbsp
תודה רבה

למעלה