התייעצות מיקסר קנווד

מלשבא

New member
התייעצות מיקסר קנווד

היי,
קראתי פרסומים ישנים בפורום וברור שיש העדפה ברורה לקנווד (על גבי קיצ'נאייד).
אני לא מתכוון להשתמש במיקסר על בסיס יומיומי/שבועי/חודשי, אך כשכן אשמתמש אני מצפה לעבודה טובה.
לא ברור לי מכל ההודעות אם הKMIX 70-74 מתמודד יפה עם קילו קמח (לא יותר)

בנוסף, כיוון שאני לא מתכוון להשתמש הרבה האם יש דגם אחר של קנווד שמתמודד יפה עם קילו קמח וזול יותר מ-1500 שח.

תודה וחג שמח!
 

מלשבא

New member
עזרה בבקשה !!!

מצאתי את ההוראות של ה KMIX וכך כתוב שם:

קיבולות מרביות
בצק פריך 680 גרם קמח
תערובת עוגת פירות 2.72 ק"ג סך כל התערובת
בצק לחם קשה 900 גרם קמח
בצק לחם רך 1.3 ק"ג קמח

1. מה הכוונת לבצק פריך? בסיס לפשטידות/ בצק לרולדת תמרים?
2. לחם קשה - רך? פיצה וחלה/לחמניות נחשב רך?
3. עוגה בחושה זה "תערובת עוגת פירות"? וגם עוגות שונות כגון שוקולד?

בקצ'נאייד רשום:

אין להשתמש במתכונים הדורשים יותר מ 0.87-
ק"ג ) 7 כוסות( של קמח רב שימושי או יותר מ-
6 כוסות( של קמח חיטה מלאה בעת הכנת ( 0.81
עיסה בנפח 4.25 ליטר.
אין להשתמש במתכונים הדורשים יותר מ- 1
ק"ג ) 8 כוסות( של קמח רגיל או יותר מ 0.81 ק"ג
6 כוסות( של קמח חיטה מלאה בעת ( הכנת (
עיסה בנפח של 4.8 ליטר

זה נורא מבלבל, הרבה מהטענות נגד ה-קיצ'נאייד היו על מכשיר שמתחמם/חלש

האם הKMIX מספיק לשימוש ביתי?

תודה
 

bali

New member
מנהל
מה בדיוק מבלבל?

המנוע של הקיצ'נאייד חלש משמעותית מהקנוודים.

לשאלותיך -

בצק פריך - אכן הבצק שמשמש כבסיס לפשטידות וקישים או לרולדת תמרים, וכיו"ב. בצק שעשוי מקמח, חמאה/מרגרינה, ביצה או מעט נוזל אחר, וזהו. הוא בצק קשה יחסית.

בצק לחם קשה הכוונה לבצקים שלא מכילים הרבה נוזלים, ושהקמח בהם קשה (קמח לחם, קמח מלא/כפרי למיניו)...
בצק לחם רך הכוונה לבצקים שמכילים יותר נוזלים ועשיים מקמח לבן רגיל. בצק פיצה/פוקאצ'ה, לחמניות וחלות נחשב לבצק שמרים יותר רך, כן.
בצקים של עוגות שמרים הם איפשהו באמצע בין הרך לקשה, בהתאם למתכון וכמה נוזלים יש בו ביחד לקמח. לרוב יותר לכיוון הרך.

תערובת עוגת פירות = עוגה בחושה לסוגיה, כן.

ה KMIX הוא בסדר לשימוש ביתי ממוצע, אבל לדעתי יש קנוודים בגודל הזה ובמחיר כזה או מעט פחות, שהמנוע שלהם יותר חזק. לי יש את ה KMIX והוא בסדר, אבל הוא קצת מאכזב אותי. הוא יפה אבל לא חזק כמו קנוודים אחרים. זה לא אומר שהוא לא עומד בעבודות שאני נותנת לו, פשוט אני קצת חוששת למנוע שלו לפעמים. צריך לעבוד איתו במהירות נמוכה בבצקי שמרים ובצקים פריכים.

צריך גם להחליט מה יותר חשוב, אופי או יופי, כי הם קצת באים זה על חשבון זה, בכל החברות.
 

bali

New member
מנהל
לצערי אני לא מכירה את הדגם הזה

הוא דומה יותר לקנוודים הישנים, שהיו הרבה יותר עמידים וחזקים מאלה של היום, אבל לא התנסיתי בו.
נסה לחפש חוות דעת עליו באינטרנט מכאלה שהתנסו בו.


ואני שמחה לעזור, בכייף
אין בעד מה.
 

מלשבא

New member
ציינת ש"אבל לדעתי יש קנוודים בגודל הזה ובמחיר

"אבל לדעתי יש קנוודים בגודל הזה ובמחיר כזה או מעט פחות, שהמנוע שלהם יותר חזק"

יש דגם ספציפי שהיית ממליצה?
 

bali

New member
מנהל
הקנווד הישן שלי דומה מאד ל KM305

והוא בן 30 ועבד כמו סוס.

יש גם את ה KM415 שהוא מנירוסטה וקצת יותר יקר, וגם דומה לישן שלי.

הביקורות על שניהם טובות.

יש גם את המייג'ורים שהם מצויינים אבל הקערה שלהם 7 ליטר, כך שזה לכמויות יותר גדולות.
 
למעלה