התייעצות- משה בתיבה

feyoula

New member
התייעצות- משה בתיבה

הי חברים! אנחנו צריכים לעשות משה בתיבה קטנים לילדים ליצירה שאנחנו מכינים. גודל התיבה הוא קרטון ביצים סטנדרטי. אני רוצה שהילדים ייקחו חלק ביצירה, אז איך נראה לכן הכי נכון לעשות את זה באופן שיהיה להם בסיס שאנחנו מכינות אבל עדיין מספיק מקום ליצירה משל עצמם? חשבתי על כל מיני ספוגים וגרבי ניילון וכאלה אבל אז איך אני אעשה להם ידיים ורגליים שזה יראה גם נורמלי? זה לא יכולה להיות השקעה מטורפת על כל בובה כזאת.. המממ.. אשמח לעצות המומחים:)

גליתוי

New member
היי חמוטל

אני הכנתי עם הילדים משה בתיבה מחימר וזה היה מאוד מוצלח. את התיבה אפשר גם להכין מחימר או מגלילי נייר טואלט עם "חלון באמצע. אבל אז הבובות הן לא פונקציונלית אלא מה שכייף זו היצירה עצמה וקודם כדאי לעשות איזושהיא חשיפה והיכרות עם החומר. בהצלחה! גלית

feyoula

New member
המממ

אני אגיד לך, זה אחלה רעיון אבל הם בני 5-6 ועם PDD אז אני לא כ"כ בטוחה שהם יהיו מסוגלים ליצור דמות כזאת מחימר, זה קצת גדול עליהם. מה שהגננת ביקשה זה שהדמות עצמה תהיה איכשהו מוכנה כבסיס מראש ואז שידביקו על זה עיניים ויקשטו ויעשו לו בגד. גם אין להם סבלנות, יצירה איתם בד"כ לוקחת כ-15 עד 20 דק' ואם יותר זמן אז הם מחליפים כל הזמן את מה שהם עושים. יש לך רעיון לכזה דבר? אני בכל מקרה אציע את זה ואתייעץ מחר בגן עם הצוות, מה נראה להם. תודה גלית !!!

את מחפשת גם רעיונות לתיבה עצמה?

אני עשיתי עם הילדים תיבה מחימר מעורבב עם קש קצוץ (אנחנו באיזור כפרי ויש אורוות ורפתות אז לא היתה בעיה). אפשר להשתמש בקרטון הביצים כפורמה וליצוק עליו. לגבי המשה ... אין לי כ"כ רעיונות

לגבי משה אולי....

להשתמש בשני כדורי קלקר קטנים ולחבר ולעשות ידיים ורגלים עם מנקי מקטרות, חתיכת בד קטנה תהיה יופי של חיתול שאפשר להדביק בקלות עם הילדים וע"פ בחירתם למשה התינוק אפשר לתת להם לצייר או להדביק עיניים, קצת שערות ( מי קבע שמשה נולד קרח??? ) והנה לכל אחד משה שהוא יצר ע"פ ראיתו בתוך תיבה שהכנת מראש. חוץ מזה חמוטל, התגעגעתיייייייייייייייייייייייייייייייייייי קרעת אותי מצחוק עם נעים בגרב ( חייב לספר שגם את עצמי קרעתי מצחוק כי שקראתי את הודעתך היה נדמה לי משום מה שאת ראית ב: גבר...רק אח"כ הבנתי שזו גרב ) אבל תודי שגם נעים בגרב וגם נעים בגבר - נשמעים בכלל לא רע...
לגבי המבחנים, אני יודע שאת מחוקה אבל תיראי את זה כרק עוד 2 ל..... שבוע נפלא

feyoula

New member
כפרה עלייך דודיק

כן זה דיי מצחיק הטישטוש שלי. אני מניחה שאני קצת בחורה מטושטשת. ידיד שלי אפילו היה קורא לי "טושטוש" המון שנים על משקל "טולטול" :) נשאר לי רק עוד מבחן אחד לסמסטר זה, אחרי פסח. לא נורא, לוקחים בקלות:) האמת היא שאני שוקלת לעשות בקיץ כבר את מבחן המתא"ם האכזרי שצריך לעשות לקראת תואר שני... ואז באמת תצטרכו לתמוך בי ... כי זה ידידי, באמת מפחיד. קלקר זה לא רעיון רע, אתה יודע? חשבתי על זה. הבעיה היא שהן רוצות שהתיבה תהיה מקרטון ביצים ואז היא דיי גדולה, אז צריך משה דיי רציני.. אולי יש דרך לעשות את זה גם עם קלקר? פשוט גדולים יותר? רק שלא יראה לי כמו זחל... חחח.. אני אציע את זה מחר יחד עם החימר. זה ממש עוזר כל הרעיונות שלכם!!! תודה חברים!

כפרות גם עלייך ../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif

זה בסדר, כמו שהבנת אני די דומה לך בבילבול וטישטוש ונהנה לצחוק על זה בכייף עם כולם... נו יופי, נשאר עוד אחד שגם הוא רק אחרי החג ולמרות שאני משוכנע שיש המון לימודים לקראתו זה בטח יאפשר לך גם לנוח, לבלות וגם להתקשקש איתנו קצת יותר... ברור שנתמוך בך בכל החלטה ושלב!!!!! אכזרי ככל שיהיה אין מה שיכול עלינו חברי הפורום הזה אז שיזהר האכזרי
בעצמו בטח שאפשר גם עם כדורי קלקר גדולים יותר ( גם הגיוני יותר ביחס לגודל התיבה ויאפשר יותר מרווח יצירה לילדים ) גם תינוק הוא סוג של זחל בהתחלה חחחחחח שמחים לעזור ואוהבים כתמיד אין בעד מה חברה

feyoula

New member
תודה מותק- בקשר לתיבות

החימר דווקא יכול להיות טוב בשביל זה. כרגע הן בונות על קרטונים של בייצים אבל אני אציע להן מחר את עניין החימר:) תודה חגית!!

יונית102

New member
יש לי רעיון למשה ולתיבה ../images/Emo140.gif

את משה ליצור מפלסטלינה ולמרוח בדבק היטב ולהניח לייבוש. את התיבה יוצרים מגליל נייר טואלט שגזור כמעין סל קל כשבאמצע נשארת רצועה לידית. בהצלחה

קדם2

New member
גם לי יש רעיון../images/Emo62.gif

הכנתי עם הילדים בבית את משה בתיבה כך: לקחתי בריסטול וגזרתי אליפסה,לאחר מכן גזרתי 4 חריצים מכל צד ,גם את משה ציירתי בהתאם לגודל האילפסה על הבריסטול וגזרתי. לאחר שהילדים צבעו הדקתי את שתי הקצוות שנוצרו מהחריצים שגזרתי ונוצרה קערה קטנה {תיבה} שמתי נייר גרוס חום ועל זה הנחנו את משה לאחר שצבענו . עוד משהו ,הכנו שמיכה גם מבריסטול אבל אם יש לך שאריות של בדים אפשר גם. הילדים נהנו מהיצירה ולקחו לגן להראות לחברים.

feyoula

New member
יונית, קדם וכולם

תודה רבה על הרעיונות המקסימים והיצירתיים שלכן. בהחלט סיערתם את מוחי וזרקתם אותי לכל מיני כיוונים שלא חשבתי עליהם גם מבחינת חומרים וגם מבחינת תהליכי עבודה. עזרתם לי מאוד!! תודה חברים!
עכשיו אני הולכת לקחת
... אז ניפגש בשמחות...
חמוטל

feyoula

New member
שלחו אותי להתייעץ ובסוף הגננת...

קנתה מוישה מפלסטיק...פחחח

shir300

New member
הי

מה שלומך חמוטל? אני בטוחה שתעברי את המבחנים כמו גדולה. אפילו שלא מכירה אותך אין לי ספק בכך.. גם אני חושבת בדיוק על הפעלה לפסח. אני לא חייבת לעשות דוקא את מוישלה בתיבהלה. אבל חשבתי לעשות אותו. ברגעים אלו ממש צץ במוחי רעיון אחר... אולי שכף היד של הילדים עצמה תהיה התיבה? ואז אפשר לעשות מעין ריקוד או תיאטרון כפות ידים. מה דעתך? נראה לי יכול להיות מעניין. הדברים הפשוטים הם בד"כ טובים. יש פה עבודה על נושא של חיבור לגוף, לתחושה, למגע. הילדים חשים את משה, יכולים להתחבר אליו ברמה הרגשית ול"טפל" בו. בכלל הסיפור הזה מה-זה עצוב, מי שם תינוק ככה בתיבה במים? מעניין מה פרויד היה אומר על זה... יש לנושא הזה עומק. כמו כל סיפורי התנ"ך.. מעניין אותי לגעת ברבדים עמוקים בסיפור, כמבן בהתאם לרמת הילדים. וואי, עשית לי סיעור מוח רציני. תודה.. שיר

feyoula

New member
אני שמחה שסיערתי אותך. גם אני נורא..

אוהבת שעושים לי את זה. והשירשור על משה בתיבה בהחלט עשה זאת גם עבורי. בקשר לפרויד, הייתי אומרת שזה לגמרי ניסיון של מרים לחקות את הקשר הסימביוטי שלה עם אימא שלה מהרחם. ברור שהיא חוותה קשיים במקום זה והיא משליכה אותם על משה, נותנת לו להרגיש מנוכר ובודד, נטוש ומוקף במים ללא ידיעה האם אי פעם יצא משם. מאחר והיא מתקשה להתמודד עם התחושה הקשה של הנטישה שהיא חוותה, היא מספרת לעצמה שהיא לא נוטשת את משה, אלא "מצילה" אותו בעצם. טוב אפשר להמשיך לחרטט ככה החל משעות ועד שבע שנים... :) אני אומרת שבגלל שהוא נביא, מגיל קטן הוא כבר רואה כל מיני דברים ומרוב הלחץ, הוא התחיל לגמגם. קטע פסיכוסומטי כזה. הגחלים הוסיפו אח"כ בשביל הסיפור:) מה את אומרת? טוב אני עוד אגרום לאנשים לחשוב שפסיכולוגיה זה חירטוט... חברים בבקשה אל תיקחו את הקשקשת שלי ברצינות!!! שיר, בקשר לתנועתיות וכו' זה נראה לי רעיון מקסים. שיחושו את הכוח שמגן והעוטף שיש להם ביד. את יכולה גם לעשות כל מיני "צורות" של תיבות בעזרת הגוף ולהביא גדלים שונים של משה ולהראות להם כמה הם מסוגלים לשמור ולהכיל ושירגישו את המגע והחום, איך הוא משתנה מכף היד למשל לתיבה שנעשית בעזרת שילוב היידים במרחק קטן מהגוף או עם הרגליים. היכרות כזו שלהם עם הגוף. זה מעניין לתת לחלקים או תנועות מהגוף תפקיד פרקטי, זה יכולל לעורר להם את המחשבות על פונקציות בגוף שלהם שלא היו מודעים אליהם קודם. ועכשיו ברגע של רצינות, כן יש בסיפור הזה עומק ואת יכולה לנסות לדבר איתם על איך שמרים ניסתה לעזור ומה הם היו עושים ואיך הם היו בונים את התיבה למשל שיהיה למשה נוח. אני עשיתי לפני כמה זמן, זה מזכיר לי פשוט, מפגש על חברות והיה קטע שפרסי בכה וכל אחד ניגש בתורו והיה צריך לנחם. אז לכל אחד היה את הדרך שלו. היו כאלה שליטפו ואמרו "אל תדאג" או "יהיה בסדר" היו כאלה שהציעו ממתקים והפתעות ונביעות עם המשפחה, היו כאלה שהציעו לצרף אותו למשחק ואחר כך דיברנו על הדרכים שהם השתמשו בהן וכמה הן מגוונות... אני חייבת לזוז, מקווה שיהיה מוצלח!! חג שמח!
חמוטל

shir300

New member
וואי

איזה יופי של רעיונות ועבודה... נו, ידעתי שאני צריכה לעבוד עם פסיכולוגית צמודה.. את משהו! מיקדת בדיוק את המקום הרגשי שאליו חתרתי. את מדהימה. גילוי נאות- אני עוסקת בתנועה ומשם בעצם התחברתי לתיאטרון בובות. העסיק אותי הרבה מאוד נושא הפיכת אברי הגוף לדמויות למשל.\ לגבי הסיפור- אני מאמינה שאלוהים רצה להראות שהוא זה שמגן על משה.. עוד אפשרות לפרשנות. טטוב, גם אני חייבת לעוף- אבל איתך לא סיימתי! יש עוד כמה דברים לדבר עליהם- בהזדמנות. חג מאוד שמח

feyoula

New member
איזה חמודה..

יש לי עוד זמן רב עד שאזכה לתואר הנכסף הזה...אם וכאשר, כמו שאומרים:) אבל תודה רבה, אני שמחה שאת מבסוטה עלי
את מותק ואני מאוד שמחה לעזור. באמת מקודם מיהרתי קצת אבל אם תמקדי אותי על נושאים שאת מחפשת ומעניינים אותך, יהיה לי יותר אפשרות גם למקד את הרעיונות שלי עבורך:) בקשר לאלוהים, לא יודעת אם אמרת את זה לי כתגובה לקשקשת פרויד שלי, או בהקשר לעבודה עם הילדים אבל אני נזהרת מהמקום הזה עם הילדים כי זה להיכנס למקומות של אמונה שאין עליהם הסכמה ואחר כך יהיה הורה שלא יאהב שאת נותנת לזה פרשנות כזאת או אחרת... לא מכירה אותם, אולי אני מגזימה, אבל אם לזה התכוונת, אז תחשבי על זה:) ועכשיו אנא תקני אותי אם אני טועה אבל הבנתי שחשוב לך לעסוק בעניין הזה של תחושת המוגנות....אז בגלל שהם קטנים, אני מנסה לחשוב מה קונקרטי להם בחיי היומיום שהם יכולים להתחבר לשם רגשית ולעשות את הקשר למשה. אולי לדבר על איך זה להיות לבד? בטח משה פחד, איך זה כשמפחדים. איזה כיף זה להתגבר על פחד ולהיות אמיץ? מתאים לגילאי ארבע שהם בודקים התרחקויות ונסיונות עצמאות שכאלה.. זוכרת שדיברנו על לתת להם במה? אז אפשר לתת להם לספר על זיכרונות שהם פחדו ובחרו להיות אמיצים. גם אם הם יחרטטו לך קצת, מבחינתם הם מבטאים את עצמם. אפשר להוסיף לסיפור גם דרישה לתנועה. עוד רעיונות לשיחה: מה אתם חושבים שמשה הרגיש כשהוא היה לבד בתיבה? מי שומר עליכם? (אבא, אמא? גננת? אחים גדולים? סבתא וסבא?) אולי בכלל היה לו כיף? מי חושב שהיה רוצה לשוט ככה לבד בתיבה? קיצר אני נסחפת אבל הבנת אותי נראה לי...סתם אני מקפיצה רעיונות... מתי הפעילות שלך? אם לא נספיק לדבר עד אז, שיהיה המון בהצלחה ואל תשכחי לעדכן איך היה! חיבוקי פסח חמוטל

shir300

New member
יקירתי

את כל פעם מדהימה אותי מחדש. שוב העמקת והבהרת את הנושא הרגשי באופן שרק את יכולה לעשות. זה נושא חזק מאוד. אני מנסה לשמור על הגבולות ולא לנסות להיות מטפלת כי אין לי הכשרה לכך. לא תמיד אני יודעת איפה הגבול, אבל אני מתייעצת עם האחראית. מפחדת להעלות נושאים טעונים מדי רגשית. בסך הכל תהיתי לעצמי פתאום איך זה שהשאירו את משה לבד בתיבה... לא התכוונתי לדבר איתם על זה. ובכל אופן לא העברתי את הנושא הזה אלא משהו אחר בכלל כי לא רציתי לבנות בובה. אחת הילדות שאלה איזו בובה נעשה כי היא כבר רגילה... היום היתה הםפעילות. עשיתי תיאטרון סיפור עם בובה של פרעה שהכנתי. פרעה ציווה על הילדים לעשות כל מיני דברים תנועתיים, לבנות פירמידות, לנקות ועוד עם מקל ניקוי שקניתי וחילקתי לכולם. אח"כ המקל הפך למטה אהרן, לנחש, לשק של בני ישראל, לסוס של המצרים וגם לכל מיני דברים שהילדים העלו כמיטב דמיונם. היה מוצלח מאוד. הרעיון היה להשתמש בחפץ באופנים לא רגילים שלו כדי לספר את הסיפור. מדהים כמה אפשר לעשות עם חפץ אחד. כן, עלה נושא אלוהים. ודאי שאני נמנעת מלהביע את דעותיי האישיות בנושא אמונה. פרעה אמר שאין דבר כזה "אלוהים" והילדים הביעו את העמדות שלהם- שאם מישהו מפקפק או מזלזל באלוהים (ציטוט)- אלוהים יעניש אותו... הם מדהימים הילדודס האלה.. שיהיה לך פסח נהדר, המון תודה. יש לי איזו הצעה בשבילך. אכתוב לך במסר בשבת כשאהיה קצת יותר פנויה....

גליתוי

New member
היי שיר

איזה יופי של הפעלה עם חפץ, ממש ממש אהבתי אולי בפסח הבא איישם את זה גם. אני הסתפקתי במשחקי דמיון בלי אביזרים. ונגעתי בסיפור דרך האחות מרים, הבובה המקדמת סיפרה איך היא השגיחה על אחיה כשכמעט נפל מהמדרגות בליל הסדר כשכל המבוגרים היו עסוקים בקריאת ההגדה. ואז הילדים שיתפו גם הם בחויה שלהם כאחים או בני דודים לתינוקות. אחר כך החזקתי תינוק דמיוני בזרועותיי והזמנתי אותם להצטרף, התינוק כל פעם בכה וחשבנו יחד איך להרגיע אותו טיפלנו בו עד שהיה מרוצה ונרדם. אחר כך שיחקנו משחקי מלך ונתינים וגם בנינו פירמידות, חצינו את הים לשניים וניקינו לפסח אבל עם המקל זה נראה לי יותר מגניב, רק שזה קצת כבד בנוסף למזוודה וכל שאר הציוד שלי. כשהגענו להצגה הילדים כבר התבשלו טוב הם טיפלו בתינוקות ומילאו את פקודות המלך ועדיין אני מסכימה איתך שזה סיפור די מפחיד לקטנטנים. תודה על ששיתפת אותנו! גלית

shir300

New member
בכיף

רציתי לתת רעיונות, אבל זה יצא קצת באיחור... את מקל הניקוי קניתי בחנות של שקל וחצי. היתי צריכה חמישה עשר. הם מאוד קלים ואפשר לעשות איתם המון דברים אבל אפילו עם חפצים אחרים אפשר, כמו למשל סלסלות קש (בשבועות) יכולות להפוך לכובע, סירה וכל דבר אחר. הגירוי לדמיון של הילדים עובר. למדתי דבר חשוב מהעבודה והוא שעם ילדים בגיל הרך תמיד עוזר להמחיש בעזרת חפץ. באמת מעניין איך בתנ" לא מדבר על המשמעויות הרגשיות של האירועים ואיך כל השנים כשלמדנו את הסיפור בכלל לא חשבנו על העובדה שהשאירו שם תינוק במים... אבל באמת צריך לחשוב כמה ואם לחשוף אותם לתכנים כאלה. שיהיה בהצלחה. חג שמח שיר

feyoula

New member
וואי וואי שיר

תודה רבה:) באמת, את כל כך מרגשת אותי. אני חושבת שהפעילות עם פרעה ממש מגניבה. אני שומעת את הדברים שלך וזה עושה לי חשק לחזור לגן... מסכימה איתך ל ג מ ר י על עניין החפץ. נורא נורא עוזר להם שיש להם המחשה. יותר מזה אני אגיד לך, יש גם סיכוי מעולה שיזכרו עכשיו את התכנים שהעברת יותר טוב. הם בהחלט מדהימים הילדודס האלה.. לפעמים אני לא סגורה מי מלמד את מי. לפעמים אני חושבת שמבוגרים בתאכלס, הם פשוט ילדים גדולים. אבל מה שבטוח זה שיש הרבה אמת על העולם שאנחנו שוכחים והם כאן כדי להזכיר לנו. מחכה למסר שלך:) תודה שסיערת את מוחי לעת ליל

למעלה