התייעצות- מתי להכניס תינוקת בת שנה וחצי לגן אחרי המעבר?

MEIT7

New member
התייעצות- מתי להכניס תינוקת בת שנה וחצי לגן אחרי המעבר?

הי,
אנחנו עוברים חודש הבא לניו יורק ומחפשת גן לתינוקת בת שנה וחצי.
אני לא אעבוד בהתחלה אך מצד שני לא רוצה להשאר איתה בבית וחשוב לי שכן תכנס למסגרת.
השאלה היא תוך כמה זמן מהרגע שנגיע זה זמן סביר?
אשמח לשמוע את דעתכם.
תודה.

כולנו שונים ולכן התשובה לשאלה שלך,

נמצאת רק אצלך. כמה את והילדה צריכות את המסגרת של הגן.

בארה"ב ואירופה, כנראה גם בעוד מקומות בעולם אבל אני לא מכירה, רוב הילדים נשארים עם הורה בבית עד גיל בית ספר לפחות, ולכן יש המון פעילויות של הורים וילדים, ואת יכולה לבנות לך מסגרת שמתאימה לך ולילדה וכנראה גם תהיה יותר זולה, אבל זה לא מתאים לכולם.

ממליצה לך לבדוק את הלינק המצ"ב, הוא של חברת פורום שגידלה 3 ילדים בניו יורק, ויש לנו חברת פורום נוספת שחיה שם כרגע ועובדת בגן, אז נראה לי שהיא תוכל לעזור לך, רק תני לה להתעורר

http://immamommy.com/il/

ברוכה הבאה לפורום, אני מקוה שתמצאי פה מקום תומך ועוזר במהלך מאוד לא פשוט בחיים. תרגישי חופשי לעלות פה הכל, כי רובנו היינו שם ויודעים מה עובר עליך

AlicePJ

New member
רוב הילדים נשארים עם הורה בבית עד גיל בית ספר לפחות??

אני לא חושבת שזה מגובה מספרית, ממש לא. יש כאלו שבוחרים בבחירה הזאת, אבל הם מיעוט וככל שהילדים גדלים הם נהיים יותר במיעוט.
ובקשר לשואלת - זה תלוי בך. היתרון בגנים בארה"ב זה הגמישות שלהם - בהרבה גנים אפשר להכניס לחצי יום, או לחצי שבוע, כל מיני שילובים כאלה, אז את יכולה להכניס אותה בהתחלה לגן בצורה חלקית עד ששתיכן תסתדרו. תקחי בחשבון שיכול לקחת זמן עד שתמצאו גן שתאהבו, אבל אני מבינה ומסכימה איתך לגבי הצורך במסגרת והצורך של הילדים להיות עם ילדים אחרים.

אני לא מכירה את ארה"ב ואם טעיתי מספרית, סליחה,

זה הרושם שקיבלתי בשנים שאני בפורום הזה. יתכן שזה גם משתנה ממקום למקום.

אני כן יודעת שיש קבוצות ופעילות של הורים וילדים, והפעילויות האלה יכולות לתת מסגרת אלטרנטיבית לצורך בשיגרה וחברה, גם לילדה וגם להורה, ולשם כיוונתי את תשובתי.

בהצלחה במעבר

אני עובדת בגן ילדים ישראלי פה במנהטן. כיתות הגן אצלנו הם מגיל שנה עד שנתיים, שנתיים עד שלוש ועוד כיתת בוגרים של גילאי 3-4.
בעיקרון ההחלטה היא לגמרי שלכם ותלויה בהרגשה שלכם וביכולת הכלכלית שלכם.
&nbsp
את יודעת כבר באיזה איזור תגורו?
&nbsp
אני פה לכל שאלה

MEIT7

New member
תודה

תודה על התשובות.
הדילמה שלי היא לא אם להכניס למסגרת, אלא מתי.
ברור לי לגמרי שאני לא טיפוס שמתאים לו להישאר בבית עם הילדה, נשארתי איתה שנה, היה כייף וזה הספיק לי
. רואה כמה טוב לה בגן בארץ.
ההתלבטות היא מתי להכניס. אמנם היא קטנטונת ואולי המעבר לא טראומטי עבורה כמו שאני חושבת שהוא אבל אני לא רוצה להעמיס עליה ולכן נוטה לחכות קצת עם הגן. אנחנו עוברים בתחילת יולי אז מניחה שאשאר איתה עד ספטמבר שגם אז מתחילה שנה חדשה, אם זה כמו בארץ..?

בגדול כן, רוב הגנים מתחילים בספטמבר..

ההמלצה שלי היא דווקא להכניס טיפה קודם- בשלב הקייטנה, במידה ויש קייטנה בגן.
בתחילת שנה כל החדשים מגיעים ואז יהיה יותר קשה לצוות להיות שם לגמרי למען בתך ובזמן הקייטנה יש פחות ילדים באופן משמעותי בנוסף לכך שיש הרבה פחות ילדים חדשים לעומת תחילת השנה.
&nbsp

MEIT7

New member
צודקת

כמו בארץ- עדיף להכניס לפני כדי שתקבל יותר תשומת לב בשלב ההסתגלות.
פשוט נגיע לשם ונראה איך היא ואנחנו מסתדרים ובהתאם לכך נחליט.
תודה רבה!

Et tu Brute

New member
הנסיון שלי הוא גם

שהכניסה לגן מאוד תורמת להתאקלמות - יוצרים קשר עם אנשים במצב דומה בחיים, יש את מי לשאול שאלות... אני שואלת אמהות אחרות בגן ואת הגננות כל הזמן שאלות, וכולן עונות בשמחה.

AlicePJ

New member
אני לא חושבת שאת צודקת בנושא הזה

רוב הגנים בארה"ב פתוחים כל השנה, ולא נסגרים בקיץ כמו בישראל. וכך אפשר להצטרף לגן בכל נקודת זמן, וזה עדיף בהרבה גם לילדים וגם לגננות, שלא צריכות להתמודד עם הרבה ילדים שלכולם זה גן חדש ומתגעגעים להורים. ככה כל ילד מגיע בנפרד, בד"כ כשיש לו יומולדת והוא מגיע לגיל של הקבוצה בגן, ואז לגננות יש פנאי להקדיש לילד החדש זמן ולעזור לו להתאקלם, והילדים האחרים כבר רגילים לגן ויכולים גם הם לעזור לו.
אני יודעת שיש גנים שפתוחים פחות, בד"כ גנים יהודיים לדוגמה, אבל רובם המכריע של הגנים, למיטב ידיעתי, פתוחים כל השנה למעט חגים שבהם גם מקומות העבודה סגורים.

mumfor4

New member
אין כללים בעניין הזה

אני אספר על הרילוקיישן הראשון שלנו . את התאומים שהיו בני שנתיים הכנסתי לגן ליום מלא 8 עד 5 אחרי חודשיים וחצי .
לא עבדתי ובכול זאת היה חשוב לי שילמדו שפה , ישמרו על סדר יום מובנה ויהיו בחברת ילדים אחרים בני גילם
וכן , לי חשוב הזמן שלי עם עצמי , לדעת ולהתמצא במרחב ולהכיר אנשים חדשים .
גם בגרמניה , לשם עברנו בהתחלה לא מקובל שילדים קטנים הולכים לגן . אז מה ?
תעשי מה שנכון בשבילך .וזאת המלצה גורפת .
בהצלחה
דורית

MEIT7

New member
תודה רבה לכולן על המענה :)

כל כך הרבה דברים לחשוב עליהם במעבר הזה שאני מרגישה שהראש שלי פשוט מתפזר לכל הכיוונים

וככל שזה מתקרב הכל נהיה יותר מורכב.
מניחה שיהיו לי שאלות נוספות בהמשך... תודה!

תרגישי נוח להציף כאן כל מה שאת רוצה, צריכה ולא מבינה

כמו שכתבתי כבר, רובנו היינו במקום הזה, והרבה פעמים לשמוע מחוויות של מישהו אחר, שחווה את זה כמוך או אחרת, מאוד עוזר, ובעיקר, את לא לבד, כי יש המון לבד בהגירה ובהכנות להגירה.

המון בהצלחה לכם

למעלה