התייעצות נוספת

התייעצות נוספת

אחרי שעזרתם לי פה עם שאלה שהטרידה אותי החלטתי להתייעץ אתכם בנושא קצת יותר כללי. אני חובבת מוסיקה ישראלית בעיקר, וגם קצת ג´אז. לאחרונה התחלתי להתעניין במוסיקה קלאסית, רק שאין לי מושג איפה להתחיל. התייעצתי בזמנו עם חברה, שמכירה את טעמי במוסיקה ישראלית (בעיקר גרוניך, כספי, רכטר ודומיהם) והיא נתנה לי לשמוע את הסונטה מס´ 2 של שופן ואת הסונטה לכינור ופסנתר של רוול, שאת שניהם מאוד אהבתי. האם יש לכם המלצות (עדיף לעת עתה להתמקד בפסנתר וכינור, החביבים עלי במיוחד, אבל אני פתוחה לכל הצעה) למוסיקה קלאסית שאפשר להגדיר אותה "משוגעת", "ג´אזיסטית" או קצת "גרוניכית" (אם יורשה לי) אשמח לכל הצעה. תודה.

בהחלט רפסודי אין בלו של גרשווין

יש בו הכל מכל לדעתי ...גם קלאסי גם ג´אז גם קלאסי בסגנון ג´אז והכי חשוב זה סולו פסנתר בליווי תזמורת ... אין בן אדם ששמע את זה ולא התאהב בזה אני חושבת פשוט מהממם מומלץ בחום !!!!!

lvbbb

New member
EBONY CONCERTO של סטרווינסקי....

זהי יצירה שבה הג´ז למעשה דומיננטי כמעט בצורה מוחלת , מומלץ ההקלטה של נגן הקלרניט האגדי בני גודמן עם תזמורת הסימפונית של חברת קולומביה

crane

New member
סונטה לכינור ופסנתר של דביסי

אם אהבת את רוול אז אולי יש לך משיכה לצרפתים, כמו אצלי
אה אה, ואם ביקשת מוזיקה משוגעת, אז איך אפשר בלי היצירות לפסנתר של סאטי? חפשי את הביצוע של פסקל רוז´ה בחברת decca. דווחי איך את מתקדמת.

סתם כמה הצעות חביבות:

[למרות שאי אפשר לגמור עם זה.. או, בעצם... אפשר!
] - סונטה לכינור ופסנתר של פרוקופייב אופ. 94 ברה מינור. יפהייפיה גם בגרסת החליל. (תלוי במבצע) - כל הסונטות של דביוסי: *לחליל, נבל וצ´לו* לצ´לו ופסנתר*(לכינור ופסנתר) - זה נחשב "חומר למתקדמים" אבל תראי איך את מסתדרת עם בלטים של סטרווינסקי (פולחן האביב, ציפור האש, החתונה (!!!!) וגם דברים מאוחרם יותר כדאי!) ועם רביעיות של ברטוק (אפשר: מוסיקה לכלי הקשה, מיתרים וצלסטה). אני מאמינה שכל אדם עם אזניים יוכל להנות מהיצירות האלה אם יקשיב כמה פעמים, רצוי בלוויית הסברים על מה קורה שם. (לרוב יש חומר ממש טוב בעטיפות של הדיסק, באמת! שימו
אליהן, הן לא סתם מסחריות. את מוזמנת לשאול בפורום על כל יצירה שתרצי לדעת.) ו... תמיד באך!

Fugue

New member
אפרופו דביוסי

משהו יכול להמליץ לי על מבצע טוב לסונאטת אור הירח שלו? (זאת שמופיעה בה Claire De Lune).

../images/Emo79.gifהיי, יש לי המלצה מקורית בשבילך

יש יוצר שמנגן קטעי מוסיקה מפורסמים ומצרף להם קולות מהטבע. יש לו עיבוד ממש מיוחד ל "Clare De lune"
השם של היוצר הוא Dan Gibson אך הוא מופיע גם תחת השם Solitudes. יש לו גם גירסאות מוצלחות, של קטעים קלאסיים בליווי קולות טבע, ל"סרנדה" של שוברט, פריטה על מיתר סול של באך, "בוקר" מפר גינט, של גריג וכמה קטעים נוספים של מוצרט, בטהובן, רוול. יש את רובם בקאזה. מומלץ ביותר. באהבה,

"Claire de Lune"...

הוא לא פרק מסונטה, אלא קטע אחד מתוך ארבעה שמרכיבים את ה"סוויטת ברגמסק" של דביסי ("Suite Bergamasque").

Fugue

New member
מתוך הסוויטה הנ"ל צודק

טעות שלי..אבל הקטע ידוע גם בכינויו Moonlight.

L i z a r d

New member
הנה לך משהו מאוד מעניין

Gentle giant. הם אולי לא מוגדרים כמוזיקה קלאסית, אבל זה בגלל שהגדרה כזאת ברורה קצת צרה עליהם. הם כולם מוזיקאים בעלי רקע קלאסי המוזיקה בהחלט "קלאסית ג´אזיסטית", "משוגעת" ו"גרוניכית" (התואר הזה הוא הכי משעשע מכיוון שהם השפיעו עליו במוזיקה שלהם, יותר נכון לכנות דברים מסוימים שלו "ג´נטל ג´ייאנטיים...). הייתי ממליץ על על האלבום Octopus, המוזיקה קצת מורכבת להאזנה והבנה אז אני מאחל לך שבאמת תהני מזה כי לדעתי הם יוצרים ממש מופלאים. נ.ב. מצטער אם זה לא מתאים לפורום הזה, אבל זה פשוט היה נראה לי במקום

אוקיי...

אז ככה אם אהבת את רוול את בטח תאהבי את דביוסי ופורה...הוווו צרפתים!!! את חייבת להאזין לטריו פסנתר של שלושת המלחינים הללו פשוט יצירות מדהימות!!! אומנם מוקדמים אבל מרתקים ומעניינים למאזין מקווה שעזרתי... גל

תודה רבה לכולם!

מחר או בהקדם האפשרי אם תראו מישהי באחת מחנויות הדיסקים הירושלמיות באגף הקלאסי, מקשיבה לעשרות דיסקים - זאת תהיה כנראה אני. בקיצור, מבטיחה לדווח לכם על תוצאות ההאזנה הראשונית. תודה!

allegro

New member
עוד המלצות

נסי את סוויטת "כוכבי הלכת" (the planets) של גוסטב הולסט (gustav holst)

קצת המלצות קלאסיות

סונטות לכינור בליווי פסנתר: אז אי אפשר, פשוט אי אפשר, שלא להמליץ על סונטת קרוייצר וסונטת האביב של בטהובן הסונטה של צזאר פרנק סילסולי השטן מאת טרטיני (אמנם בארוקי אבל לטעמי יצירה משגעת). אם תחזרי בעוד תקופה ותאמרי שאהבת את היצירות הללו אציע לך "להתקדם" לשלישיות פסנתר שהן עולם מופלא ונפלא.

אומנם בארוקי?

נו אם כבר אז גם הסונטות של באך לכינור מופלאות שלא להזכיר קורלי הנדל ויולדי וכו´. שלא לדבר על בארוק מוקדם. ואיך אפשר להתעלם ממוצארט בקלסיקה או מברהמס ברומנטיקה בעלי סונטות יפהיפיות לכינור?

אם כבר סונטות לכינור

אז כמובן שחייבים להמליץ על הסונטות לכינור של ברהאמס... מדהימות אחת אחת גל ":)

למעלה