התייעצות- נושא רגיש

שושה51

New member
התייעצות- נושא רגיש

שלום לכולם
נושא מאד רגיש ואומרת מראש- ללא כל רצון לפגוע חלילה
בבקשה הנחו אותי כיצד לנהוג
מה לעשות עם אדם חולה דמנציה שבלילה מסתובב בבית (לא בביתו, נמצא אצל הילדים בתורנות) כאשר כולם ישנים
ועושה בלגן : נוגע בדברים, מחטט בדברים אישיים, משאיר ליכלוך.
הרי לא נוכל להישאר ערים ולהשגיח, לא ננעל חדרים וכדומה

תודה לעונים

אתם עושים טעות בסיסית

בכך שאתם לוקחים אותו כל פעם למקום זר וזה מטריד אותו ולכן הוא מסתובב בלילה ועושה מה שהוא עושה. חשוב מאד להשאיר אותו בביתו עם מטפל או לסדר אותו במקום מתאים בו יהיה לו סדר יום קבוע ומקומות קבועים להאחז בהם.

שלום שושה

זהו אכן מצב מאד לא נעים, אני מניחה שאתם מלאי כוונות טובות בכך שאתם לוקחים את ההורה אליכם הביתה כל ערב, אבל צריך לחשוב מה מיטבי עבורו.
אדם חולה דמנציה זקוק לעוגן בחייו ולסדר יום ברור.
בעוד אנשים בריאים מסתדרים באמצעות זמן ומקום, חולים דמנטים נעדרים זאת וחיים בסוג של תחושת כאוס. מה שיכול להרגיע ולארגן את עולמם הוא עוגן חיצוני- מקומות קבועים, סדר יום קבוע, מטפלים קבועים. כאשר בכל יום החולה ישן במקום אחר, הוא יכול לחוש בלבול ואי שקט. משערת שחלק מההתנהגויות שאת מתארת בלילה נובעות מכך.
מציעה לחשוב על פתרון לינה קבוע עבור ההורה, שישיב לו את תחושת הביטחון, יפחית את החרדה וגם יעזור לכם בהתמודדות.
ענבר

שושה51

New member
תודה לעונות אך יש דבר שכנראה לא הבנתן

בהודעתי רשמתי שההורה נמצא בתורנות אצל הילדים
מדובר על תורנות של שישי שבת או חגים כאשר המטפל יוצא לחופשה המגיעה לו
יש להורה סדר יום ומטפל קבוע והכל בסדר
הבעיה היא שהוא לא מעוניין ללכת לישון, אף פעם לא עייף, עקשן מאד - מטופל ונמצא תחת פיקוח רפואי מתמיד.
לכן רציתי להתייעץ מה ניתן לעשות ? להישאר ערים בלילה ולהשגיח ?אנו ממש אובדי עצות
ושוב תודה

ענתי44

New member
שושה שלום

יש לך כינוי כמו של שחקנית שאני אוהבת אז כבר אני לצידך.
בקשר למה ששאלת. אני רוצה לחזק את מה שחברותיי ענו לך. חולה אלצהיימר צריך את הבית שלו. גם אם לא פעם הוא לא מזהה את הבית ורוצה ללכת "הביתה". כל יציאה מהבית ליותר מכמה שעות מוציאה אותו מהאיזון ( אם אפשר לומר איזון על יקירנו... ) גם אם זה רק לסוף שבוע. וגם אם זה לבית של הילדים שלו. הם כבר מתקשים להמודד עם היציאות האלה וגם כשיש כוונה טובה. מכרה שלי מתוך אהבה רבה לקחה את הבעל שלה לסוף שבוע במלון. והוא פשוט התחרפן ( זה היה מטעם העבודה לשעבר של הבעל וכל חבריו מפעם היו שם ) אני מכירה מקרה שאפילו אירוע משמח כמו ברית מילה של נכד גרם להדרדרות. וגם אצל אמא שלי שמאוד אוהבת שאני לוקחת אותה לבית קפה או לטיול במרכז. יש פעמים שזה קשה לה והיא רוצה חזרה הביתה. לכן תבינו את אבא שלכם כשהוא מתנהג ככה. כמו שנאמר "הקול קול אבא המילים של אלצהיימר" זו המחלה הארורה שגורמת לו להתנהגות כזו. אז אני מבינה את האילוצים שלכם ובעיקר את הכוונות הכל כך טובות שבאות מאהבה. אבל אם הוא אצלכם אתם צריכים ליצור לו סביבה בטיחותית ומוגנת ולזרום עם מה שיגיד. ואם יש אפשרות שכל ילד יגעיע אליו בתור שלו או לחילופים למצוא מחליף לסופי שבוע בבית של אבא הכי טוב. בת דודה של אמי שכרה ישראלית שנשארת עם ההורים. עכשיו עם האמא בסופי שבוע כשהעובדת בחופש. הילדים מגיעים לכמה שעות להיות עם האם.
מקווה שעזרתי לך ולו בקצת.

שושה51

New member
בנות יקרות

אכן מצב לא פשוט
כרגע אנו מסתדרים בסך הכל ומארחים לסופי שבוע .
מדובר בעניין כלכלי שגם הוא לא פשוט. תודה לאל מסתדרים אך כאשר נגיע למצב של תורנות למטפל נוסף
זה יהיה קשה יותר. גם לאבא קשה לקבל את כל העניין של מטפל ועזרה ואם נביא מטפל נוסף זה גם יפר את "האיזון והשלווה" הקיימים
כמובן שיש גם דיעות שונות לאנשים שונים ואי אפשר להחליט לבד
תודה לכולכן ושיהיו ימים חמימים ללא נזקים

החלפת היום והלילה

נוסף למה שנאמר לך על חשיבותה של הסביבה הקבועה והמוכרת, תופעה מוכרת היא החלפת שעות היום והלילה אצל אנשים עם דמנציה.
אחד הדברים העשויים לסייע הוא לדאוג לכך שאביך יהיה עסוק ופעיל כמה שאפשר במשך היום על מנת שיהיה עייף בלילה.

למעלה