התייעצות - ניתוח או טיפולים?

keren12314

New member
התייעצות - ניתוח או טיפולים?

שלום לכולן,

ראשית אגיד שאני מופתעת ושמחה לגלות שיש פורום חי ועדכני בנושא.

שנית, אודה לכן אם תוכלו לעזור לי להחליט,
אני בת 27 ומנסה להרות שנה, בחודשים האחרונים גיליתי שיש לי אנדומטריוזיס במצב קל - כלומר יש לי כאבי מחזור חזקים אבל לזמן קצר, ולאורך כל החודש כאב עמום בצד ימין וגם ציסטות עכורות בשחלה שמאלית. הכאבים הם נסבלים ואם לא היה קושי בכניסה להריון לא הייתי שוקלת ניתוח.
הרופא אמר שהמצב נחשב לקל ושיש באפשרותי לעבור את הניתוח שלדעתו לא יהיה מסובך בגלל שהציסטות די קטנות (4 ס"מ ו- 1.5 ס"מ) וכך לדעת מה קורה בפנים ולשפר את הסיכויים שלי להריון טבעי, או ללכת על טיפולי פוריות, מה שיכול לעזור ואכנס להריון, אבל זה גם יכול לא להצליח - כלומר שלא יהיה הריון וגם שתהיה הרעה במצב המחלה והכאבים.

על סמך הניסיון והידע שצברתן, מה אתן חושבות שעדיף לעשות?

היי

אני עברתי שלושה טיפולי ivf (בכלל לא ידעתי שיש לי אנדו) והכאבים מטיפול לטיפול התעצמו ולא הבנתי למה... לאחר מכן עברתי את הניתוח אצל דר שינמן ובמקרה שלי היה ניתוח מסובך. בטיפול ivf לאחר מכן נקלטתי להריון שלצערי לא התפתח..

את יכולה לנסות ניסיון אחד של טיפולים בתקווה שתיקלטי כבר בו ואם לא תשקלי שוב.

בהצלחה!

simba1231

New member
היי

זה שהסימפטומים הם קלים לא בהכרח אומר שהאנדו הוא קל. מציעה בחום להתייעץ עם מומחה לאנדומטריוזיס שיבדוק אותך ויתן הערכה. לפי מה שאני יודעת בד"כ ההמלצה לניתוח היא או באמת לשפר סיכויי קליטה להריון או בשביל לשפר את איכות החיים. לדעתי גם הבריאות היא סיבה מספיק טובה לשקול ניתוח, צריך לזכור שמדובר על מחלה שסביר שתחמיר עם הזמן (אגב לפי מה שהסביר לי אחד הרופאים היא גם פוגעת כל חודש בפוריות...).
בהצלחה בכל מה שתחליטי :)

פז08

New member
הי לך. ברוכה הבאה...

כפי שכבר כתבו לך, בראש ובראשונה הייתי מתייעצת עם מומחה לאנדו בנושא. צריך לזכור שלכל אחת מהאופציות יש ייתרונות וחסרונות....ולכן קודם להתייעץ עם מומחה בתחום ואולי גם עם מומחה פריון שיש לו זיקה לאנדו' כמו דר אליצור או פרופ שולמן.... לגבי מומחה בתחום אני ממליצה על דר רון שינמן. בהצלחה.

לואי84

New member
מסכימה עם מה שנאמר...

התייעצות במקביל עם מומחה אנדו' ומומחה פריון שמבין באנדו'. רופא פיריון ללא ניסיון עם בנות שסובלות מאנדו' או שלא יתייחס במלוא הרצינות למחלה עלול להציע טיפולים שיכולים להביא להחמרה.
אגב, 4 ס"מ זה לא כך כך קטן, זה נחשב בינוני. וכשיש ציסטות יכולים להיות גם מוקדים נוספים שלא רואים כך שקשה להגדיר אם המצב קל או לא.
יש בנות שהצליחו להכנס להריון בעזרת טיפולים וללא ניתוח ויש כאלה שרק אחרי הניתוח. ממליצה לך לקבל החלטה רק אחרי התייעצות עם המבינים בתחום.
וכמובן אם הוחלט על ניתוח- רק אצל מומחה...

המון בהצלחה!

keren12314

New member
תודה

תודה לכן על התשובות,
ככל שאני קוראת יותר אני מתחילה לחשוב שעדיף לעבור ניתוח. ככה אני אוציא את הנגעים ואשפר את הסיכויים שלי להכנס להריון ואולי, לפי מה שקראתי, זה ימנע הידרדרות של המחלה. (אם הבנתי נכון, אם מנתחים מוקדם ומוציאים את הנגעים בשלב מוקדם, זה טוב יותר)
בהמשך השבוע יש לי תור אצל ד"ר אליצור כדי לבדוק את האופציה של טיפולי פוריות בלי ניתוח. למרות שהייתי מראש בעד ניתוח הרופא שלי המליץ כן לשמוע מומחה פוריות שמבין בתחום, אגב רופא הנשים שלי הוא ד"ר שטקהיים, הבנתי שהוא מתמחה באנדו' ואם אעבור את הניתוח כנראה שאעבור זאת אצלו, האמת שאני סומכת עליו אבל אני לא ממש מכירה רופאים אחרים שמתמחים בתחום, מישהי מכירה אותו במקרה או שמעה עליו?

לואי84

New member
המלצה טובה

ללכת לד"ר אליצור. מומחי הפוריות בדר"כ לא ששים לניתוח וחשוב לשמוע גם את דעתו.
אי אפשר להבטיח שהניתוח יימנע הידרדרות. בדר"כ מנסים לשמור על תוצאות הניתוח עם דיכוי הורמונלי וזה כמובן לא רלוונטי למי שרוצה להכנס להריון.
אבל כן ייתכן שיווצר חלון הזדמנויות טוב אחרי ניתוח לכניסה להריון.

ד"ר שטוקהיים אכן נחשב לרופא שמבין באנדו'. אם אני לא טועה הוא היה תקופה מסויימת במרפאת האנדו' בתל השומר וכנראה משתתף בניתוחים.
את יכולה לעשות עליו חיפוש בפורום, ותראי מה כתבו עליו בעבר.
המומחים הגדולים ובעלי הניסיון בתחום הם ד"ר סוריאנו, ד"ר רון שינמן וד"ר קאופמן.

מיטל 1986

New member
עצה שלי..

אני בת 28 ולפני כשלוש שנים נותחתי ע״י דוקטור סוריאנו. אני יכולה להגיד לך רק שאם היו מחזירים אותי אחורה בזמן הייתי מוותרת על הניתוח ומנסה לעשות לפחות כמה טיפולים ובמידה ולא היה הצלחה הייתי נכנסת לניתוח.
לפני שלוש שנים הייתי די חדשה בעניין האנדמטריוזיס ולא ייחסתי חשיבות לעניין הטיפולים. בשנתיים האחרונות אני בטיפולי ivf ללא הצלחה לצערי ואני די מתוסכלת מהמחשבה שלא נתתי הזדמנות לטיפולים לפני הניתוח. בהצלחה

למעלה