התייעצות נעליים

BluishSky

New member
התייעצות נעליים

היי, חדשה פה, מקווה שתוכלו לעזור.

כל שנה אני קונה מגפיים בחורף וכל שנה מחדש הם נהרסים, במקרה הטוב, תוך כמה חודשים. לפעמים העקב נשחק, לפעמים יש חורים, לפעמים גם וגם...
אני תוהה איפה קונים נעליים באיכות טובה, שיחזיקו קצת יותר מעונה.
אני חוששת להזמין באינטרנט בלי למדוד, וקשה לי להוציא סכומים גבוהים על נעליים (אם כי מצד שני, אם נצבור לאורך שנים את הכסף שהוצאתי, כנראה שיותר משתלם להוציא סכום גבוה חד פעמי).

אני אוהבת לרוב מגפיים מבד ולא עור (גם לא נוח לי וגם מעדיפה להימנע מעור חצי-אידיאולוגית), מעדיפה שטוח או עקב נמוך מאוד, ושהמגפיים יהיו בגובה בינוני (קצת יותר גבוה מגובה קרסול). אני אמנם הולכת עם הנעליים באופן יומיומי אבל לא עושה איתן דברים אתגריים מדי - כולה הולכת לאוטובוס ובחזרה.
האם יש לכם המלצות למקום שיש לו נעליים בסגנון, שמחזיקות לאורך שנים, ובכל זאת לא נורא נורא יקרות?
תודה!

[אגב, זה נכון גם לסנדלים לקיץ, גם בנושא הזה יש לי סאגה כל שנה מחדש...]

Vivir

New member
גלי, H&O..

יש קבוצה בפייסבוק לנעליים שהן לא מעור-
https://www.facebook.com/groups/204293426413574/
&nbsp
אני אישית סוחבת כבר עונה שניה ברציפות עם מגפיים מגלי(שאותי משמשות מדי פעם לעבודה אבל בעיקר ליציאות), והעונה קניתי גם מרנואר וגם מH&O שני זוגות(אחד לעבודה ואחד ליציאות).
&nbsp
פלוס בספרינג יש הרבה נעליים שהן לא מעור, כנ"ל בקליגולה, קסטרו, טוונטי-פור-סבן, רנואר.. לא להתייאש!

BluishSky

New member
ספציפית עם גלי יש לי ניסיון רע

קניתי שם מספר פעמים נעליים, ובכל פעם הנעליים נהרסו ממש מהר.
אני הולכת עם הנעליים האלו ביומיום (ובכל זמן נתון יש לי רק זוג אחד של נעלי יומיום, כך שאני חורשת עליהן), מה שגורם להן להתבלות יותר מהר. מן הסתם נעלי היציאה שלי מחזיקות יותר זמן...
&nbsp
האמת שהמטרה שלי היא לא ספציפית נעליים-לא-מעור, אלא פשוט איפה יש נעליים איכותיות שיחזיקו מעמד יותר מעונה ולא יתבלו.
&nbsp
תודה על ההצעות

Vivir

New member
בתחום הזה נעליים שלא מעור פחות עמידות לצערי

רוב הנעליים פחות חזקות ולא עומדות בעומס יום-יומי.. בכל שאר התחומים אין כאלו נפילות(איפור, ביגוד, אפילו אוכל).
&nbsp
בגלל זה יש לי 4 זוגות נעליים שאני פשוט עושה עליהן רוטציה, זוג אחד שנקנה לטיול תרמילאות אז הוא יותר חזק, ואחד מהעונה הקודמת.
בכל מקרה לא קשה למצוא נעליים נטולות אכזריות, וגם המחיר שלהן יותר זול ככה שאפשר לקנות שניים-שלושה זוגות במקום זוג אחד.. ומהבחינה המוסרית אני מעדיפה לא מעור..

shmickey

New member
אין לי המלצות נקודתיות

אני מניחה שזה עניין של ניסוי וטעיה.
אני אישית מרוצה מהמגפיים שקניתי בג'וזף, מחזיקים לי כבר כמה עונות.
באסוס אפשר למצוא מגפיים טובים במחירים נוחים.
מה את עושה להם שהם נהרסים כל כך מהר??

BluishSky

New member
אין לי מושג

כבר קרה לי שבעל חנות שחזרתי אליו להתלונן (שאחרי חודש מהקנייה, הסולייה של המגף נשחקה עד הסוף) שהאשים את צורת ההליכה שלי...
אין לי מושג על מה הוא דיבר.
אבל ראבק, הם אמורים לייצר נעליים קצת יותר איכותיות, שלא יתפרקו מזה שמישהו דרך עליהן בזווית טיפה לא נכונה, וזה לא הגיוני שה-50 ק"ג המסכנים שלי זה מה שהורג את כל הסוליות...

&nbsp
הבעיה שלי עם אסוס, זה שאני מפחדת לקנות בלי למדוד - גם בחנות פיזית, חצי מהנעליים שאני אוהבת חוזרות למדף על תקן לא נוחות.

shmickey

New member
זו לא את, זה הם!

באסוס המשלוח חינם, ככה שמקסימום שולחים בחזרה בהפסד מזערי.. אולי בכל זאת שווה לך לנסות

אממ

גיסתי ממליצה על בן ישי. לא יודעת מה מצב העור שם.
אני חושבת ששווה לשקול שנית את עניין ההזמנות מהאינטרנט. שני זוגות מגפיים שאני כרגע חורשת עליהם הוזמנו מאתרים. אחד <הזוגות, לא מגף בודדP:> מאסוס, השני מאולד נייבי. שני הזוגות נוחים, כמעט שטוחים, דמויי עור ועלו מחירים סבירים לגמרי שאי אפשר למצוא בארץ.
עוד פתרון, ואני אומרת את זה כהורסת נעליים מקצועית, זה כמו שצוין כאן - תחלופה גבוהה של נעליים. יותר נעליים-->פחות שחיקה לכל זוג. (ואיזה כיף שיש טעם עקרוני לרכישת כמויות נעליים
).

BluishSky

New member
טוב, אז הלהבת אותי קצת

והלכתי לאתרים האלו ופנטזתי לרגע שאזמין לי משהו, אבל אז הבנזוג הזכיר לי כמה נעליים אני מודדת ומשאירה בחנות (בואי נגיד ש-90% מאלו שניסיתי נותרות מאוכזבות על המדף), וגם הזכרתי לעצמי שאני אף פעם לא בטוחה מה המידה שלי (כי אני בערך 37.5, מה שאומר שלפעמים אני קונה 37 ולפעמים 38, בהתאם לנעל), אז הבנתי שכדאי לרדת מהרעיון.
&nbsp
מה שכן, באביב אנחנו נוסעים לטיול באיטליה, ושם כבר הכרזתי שאני פוצחת במסע חיפושים ו(בתקווה) רכישות...
&nbsp
העניין הוא שאני צריכה משהו בינתיים לשרוד איתו את החורף.
כנראה שאאלץ לחפש לי משהו בגרושים (כי חבל על הכסף) שישרוד את הכמה חודשים וזהו :\
&nbsp
* לגבי להחזיק כמה זוגות - בעיקרון אני לגמרי בעד, אבל [מעבר לפן הכלכלי], כל כך קשה לי למצוא נעליים שנוחות לי, שאם כבר מצאתי, אין לי כוח להמשיך לחפש עוד....

.....

לעניין ההזמנות בלי למדוד מראש - האמת שאני קצת לקחתי סיכון גם, אבל אם זה הפרש של חצי מידה אפשר אולי ללכת להרחיב אצל סנדלר או במקרה שזה טיפה גדול להוסיף ספידה או משהו (אצלי היה טיפה לוחץ בהתחלה ופשוט התרחב עם הזמן).
עוד דרך אפשרית בעניין מידות זה להזמין מראש את שתי המידות, לנסות בבית ולהחזיר את הזוג במידה שלא מתאימה.
&nbsp
בחנויות - איפה עיקר הקושי בלמצוא?
בקטע של סגנון?
בקטע של נוחות? יש דרישות מיוחדות מעבר לשטוח?
&nbsp
עוד רעיון לבינתיים אם טרם צוין - לקנות באאוטלטים. אפשר למצוא זוגות בשלב זה של העונה ב150-100 ש"ח.
&nbsp
בהצלחה :)

למעלה