התייעצות - עבודה בתעשייה מול מחקר במוסד האקדמי

יוספוס4

New member
היי, אני כרגע סטודנט בסוף השנה השנייה והתקבלתי למשרת וריפיקציה בחברה מוכרת.
אחרי שיחה עם מרצה בכיר במכללה קיבלתי הצעה להיות עוזר מחקר כללי עד לסוף התואר, כך שאוכל לקחת חלק במספר רב של פרוייקטים ובסופו של דבר אוכל להמשיך לתואר שני ישיר.
מול היתרונות שהמשרה מציעה, כמו לדוגמה צבירת ידע נרחב בתחומים רבים, צבירת נסיון בשפות וכלים שונים ונסיון מחקרי שיהיה קשה לצבור בתעשייה, אני לא יודע אם זה באמת מצדיק ויתור על משרה שאוכל להשתכר בה כמעט פי 2 ושלאחר סיום הלימודים יהיה לי תפקיד כמעט וודאי בחברה.
כרגע אני נמצא בדילמה בבחירה בין שתי האפשרויות ואשמח לשמוע מהנסיון או מהידע שלכם אם משרת המחקר באמת שווה את זה מבחינה אישית ומקצועית...
תודה רבה!

נערך לאחרונה ב:

choo

Active member
אם מה שאתה מעוניין לעשות הוא להמשיך לתואר שני ישיר, זו יכולה להיות אופציה מעניינת. קח בחשבון שאם אתה רק בתחילת התואר הראשון, סביר להניח שמה שעושים בתואר שני, ומה שאתה מדמיין שעושים שם, הם מאוד שונים אחד מהשני.

אם אתה שואל מבחינה כלכלית - סביר להניח שמשרת "עוזר מחקר כללי" לא באמת תקדם אותך למקום מיוחד.

נ.ב. העובדה שמדובר במכללה, ולא באוניברסיטה, מעיבה מאוד על העניין. עם כמה שתואר שני באוניברסיטאות חושף אותך למחקר באופן מאוד מוגבל - במכללה זה עלול להיות עוד יותר גרוע, ואני לא מכיר כרגע מכללה ישראלית שהתואר השני שלה נחשב לאיכותי בתעשייה.

למעלה