התייעצות - עוד חודש לא מוצלח...

התייעצות - עוד חודש לא מוצלח...

ישנם לא מעט רגעים שבהם אני מרגישה צורך לכתוב כאן שוב, גם כדי לפרוק וגם כדי לשמוע קצת עצות מועילות מנסיון של אחרות... לקח לי כחצי שנה מאז ההודעה הראשונה והאחרונה שכתבתי, ומאז קרה המון וגם לא קרה כלום.

רקע קצר: אחרי טיפולים (קצרים יחסית), הריון ראשון ותקין, עד לירידת מים מוקדמת, הפסקת הריון בהמלצת הרופאים ולידה שקטה. עשינו היסטרוסקופיה אבחנתית ובדיקות קריושיות, הכל ניראה תקין. לא מצאו סיבה וההנחה היא שהיה זיהום ולא בעיה שאמורה לחזור. למרות זאת, ההריון הבא לכשיגיע יוגדר כהריון בסיכון עם הזהרה מפורשת שריבוי עוברים הוא מסוכן וצריך לכוון לעובר בודד בלבד.

חיכינו חודשיים וחצי ואז התחלנו לנסות שוב. חודש ראשון טבעי ללא הורמונים (עם תזמון יחסים מדוייק) ואחריו שלושה חודשים של איקוקלומין, אורביטרל והזרעות כפולות. וכלום. בשונה מההזרעות שלפי ההריון, עכשיו זה פשוט לא קורה.
בעקבות הכשלונות, עלינו שלב לשלב הזריקות ואחרי מעקב שעברתי השבוע הוחלט על הזרעה בראשון בבוקר. ההזרעה כבר תואמה, אבל לא הייתי בטוחה בנוגע לתזמון שהרופא (המחליף, כי שלי בחו"ל) קבע והייתי מודאגת ממספר הזקיקים, אז החלטתי ללכת למעקב גם היום.
התוצאות היו 2 זקיקים של 16, 2 זקיקים של 15, 1 של 14 ועוד לא מעט בין 10 ל-12 מ"מ. התקשרתי למרפאה וביקשתי שידברו עם הרופא, כי חששתי שבעייתי להמשיך עם התוכנית המקורית. הם דיברו איתו וחזרו אליי, שאין שום בעיה, להגיע להזרעה בראשון לפי התכנון.
אני בטוחה שחלקכן לפחות יכולות להבין עד כמה זה מתסכל להציע לבטל הזרעה רגע לפני ולהכתיר עוד חודש ככשלון, אבל החלטתי כן להתעקש ולבקש לדבר עם הרופא כדי לוודא שהוא מכיר את הרקע שלי. שוחחנו והוא חזר בו ואמר שהוא ממליץ לבטל את ההזרעה ובכלל - שהוא חושב שבמקרה שלנו רק IVF זה הפתרון (כדי להחזיר עובר אחד בכל נסיון). אנחנו מתוסכלים מאוד, אבל מתכננים לוותר על החודש, בתקווה שאנחנו עושים את ההחלטה הנכונה.

הרופא שלי בחו"ל, אני יודעת שהוא רצה להגיע לקצת יותר זקיקים הפעם, אבל די בטוחה שלא לזה הוא התכוון... אשמח לשמוע מנסיונכן \ מה דעתכן, ובכלל - איך ממשיכים לשמור על אופטימיות כשההרגשה היא שאתה רק הולך אחורה במקום להתקדם למקום שהיית כבר אמור להיות בו מזמן.

ואם אני כבר כאן שוב, אני רוצה להודות למרעישה בשקט, שהגיבה להודעה שלי בינואר עם הודעה שמלווה אותי מאז. ואז כשפתאום האובדן מכה שוב ברגעים לא צפויים, אני נזכרת שהיא הזהירה שזה עוד יקרה... ונרגעת שזה טבעי וזה בסדר. אז כנראה שבכלל לא ידעת שעזרת, אבל עזרת מאוד.

שירהד1

Member
מנהל
טוב שכתבת ופרקת

אין לי עצות ותובנות לגבי התהליך של טיפולי הפוריות. אולי תבואנה אחרות, פה או בפורום פוריות ותדענה לומר לך משהו בכל זאת.

התסכול מאוד מובן, וכן הקושי לשמור על אופטימיות. שאלת איך ממשיכים בכל זאת לשמור על אופטימיות?- לפעמים אפשר לשמר אותה בכוחות עצמינו, ולפעמים עם עזרה- של הסביבה הקרובה ו/או של תמיכה רגשית מסוג כזה או אחר.
זו בהחלט התמודדות מאתגרת. מקווה שאת דואגת לעצמך לתמיכה ולסיוע שהכי מתאימים עבורך.

קבלי חיבוקים עם כוחות להמשך ההתמודדות

שירה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
ליווי ותמיכה בנשים לאחר אובדן הריון.
09-7749028

מתחילה מהסוף

קראתי את ההודעה שלך אתמול בלילה לפני השינה, וממש התרגשתי לגלות שהמילים שלי מלוות אותך כבר חצי שנה, תודה שכתבת את זה.

לעניין הנסיונות הכושלים בחודשים האחרונים, האם אחרי ההפלה עברת היסטרו אבחנתית ו/או צילום רחם כדי לוודא שאין הידבקויות או חסימה של החצוצרות?

התסכול מביטול ההזרעה מאוד ברור לי, אבל אני תוהה האם במקום לבזבז את החודש, עוד יש סיכוי לעשות IVF חירום? לארגן אישורים זריזים מהקופה ולבצע שאיבה?
במצב הזקיקים שלך כרגע, די ברור שאסור ללכת על הזרעה וחשוב גם למנוע הריון ספונטני.
אני תומכת בכיוון של הרופא המחליף, בIVF יש הרבה יותר שליטה ויודעים בדיוק כמה עוברים נכנסים לרחם.
מאוד משמח לקרוא שאת מעורבת בתהליך הטיפול שלך, גם כי יש סיכוי שמנעת מעצמך הריון מרובה עוברים, וגם כי המעורבות הזו מקנה לך מעט שליטה בתהליך שבו אין לך ממש שליטה.
בעיניי תחושת השליטה מחזקת את היכולת להתמודד עם המאמץ הנפשי והרגשי שנדרש במהלך המסע לעבר ההריון המיוחל והידיים המלאות.

אם החודש הולך לפח ולא תבצעו הזרעה או שאיבה, כדאי לברר עם הרופאים איך מונעים מהזקיקים להפוך לציסטות, כך שהם לא יפריעו הורמונלית בחודש הבא.
אם עדיין לא יצא לך לקרוא בפורום פוריות, ממליצה לך לבקר גם שם.

כשהדרך מתארכת

מבינה לליבך מאוד. זה כואב ומתיש ומתסכל שמה שכבר היה לנו כמעט ביד חמק.
אני הייתי אמורה ללדת את ביתי השבוע וטרם הצלחתי אפילו להיכנס להריון חדש.

מחזקת אותך בהחלטה לא ללכת להזרעה עם חמישה זקיקים פוטנציאליים. מאחלת
לך דרך קצרה כמה שיותר ושימצא הטיפול שמתאים לך.

לגבי האופטימיות. לא חייבים תמיד להיות אופטימים. העיקר שעושים מה שצריך. זה המוטו שלי לאחרונה. עברה חצי שנה מהגרידה המאוחרת שלי. כל חודש שלילי ושלילי. מודה שאיבדתי לגמרי את האופטימיות שלי. עד כדי כך שאפילו אין לי שמץ אמונה שהחודש הזה תהיה תשובה שונה. אבל זה לא חשוב. אופטימיות לא מכניסה להריון. אנחנו עושות מה שצריך והשאר לא בידינו.

דבר אחרון, מרעישה כרגיל צודקת! האובדן תופס אותנו שוב ושוב בעיקר כשהדרך מתארכת והאור לא נראה באופק.
זה לא תהליך אבל אחד שמשתפר וזהו זה. בהחלט יש בדרך נפילות חזרה לאותו מקום עצוב.

חיבוק ממני.

מחשבות על IVF

אוף, מייאש וקשה.
רציתי לשתף אותך במחשבות שלי על הדרך שעברתי, אולי יגרום לך לשקול מחדש את נושא ה ivf, או לעשות אותו, במידה ותצטרכי, מתוך תחושה טובה יותר.
יש לי בן אחד מההריון הראשון ועוד שלושה אובדני הריון, שמתוכם כנראה לפחות 2 עוברים היו בריאים. (כנראה השילייות אצלי נהרסות ולכן העוברים לא שורדים). לכל ארבעת ההריונות נכנסתי ספונטנית וממש מהר. ועכשיו... התבגרתי בינתיים, בכל זאת כל מחזור של הריון והפלה לוקח את הזמן שלו, ועכשיו, פתאום בבת אחת, קשה להכנס להריון
לעשות עכשיו ivf יניב הרבה פחות עוברים מאשר אם הייתי עושה אותו 5 שנים אחורה.
אם יש משהו שאני כל כך מצטערת עליו, הוא שלא עשיתי לפני 5 שנים מחזור ivf אחד או שניים, אפילו על חשבוני, כדי להקפיא עוברים לעתיד. משתדלת לא להלקות את עצמי בנושא, כי לא יכולתי באותה נקודת זמן לצפות את כל ההפלות האלה.
מספר הזקיקים שיש לך הוא יפה. אני חושבת שאולי שווה לשקול ivf בשביל הקפאת עוברים לעתיד, במידה ותרצו הריונות נוספים פרט לזה שאתם עובדים עליו כרגע. מה גם, שלדעתי, הקושי הגדול בivf הוא לקיחת ההורמונים, אם ממילא את כבר לוקחת אותם, אז ההרדמה של ה ivf עצמה, לדעתי, היא כבר קלה יותר מכל השבועות עם ההזרקות שקדמו לה.

מעבר לזה, גם לי אסור ריבוי עוברים, והרופאים שהתייעצתי איתם לא המליצו על הורמונים ליצירת זקיקים מרובים במקרה של הזרעה, בדיוק מהחשש הזה.

תודה על התגובות

תודה לכולכן על העצות ועל הלגיטימציה שנתתן לתסכול שלי...

את ההזרעה ביטלתי והלכתי הבוקר למעקב במקום. הסתבר שהביטול היה הדבר הנכון, כי כבר היו 6 זקיקים של 17-22, עוד 2 של 15 שעלולים לבייץ, ועוד כמה בין 10-14.

מרעישה בשקט - הנחתי שלא ידעת שעזרת והיה לי חשוב לכתוב את זה, כי בלי ההערה ההיא הייתי כנראה כועסת על עצמי ברגעי הריגרסיה וסביר שגם נלחצת מזה... אבל במקום, קיבלתי אותם בהשלמה.
את צודקת כמובן לגבי ה-IVF. ניסיתי ללחוץ על IVF חירום כבר משבוע שעבר עם עוד נסיון נוסף היום, אבל הבהירו לי שזה לא יקרה...
לגבי היסטרו', עשינו אחרי הלידה, הכל היה ניראה תקין. לצילום רחם לא שלחו אותנו כי האמינו שאין צורך.
ותודה על ההערה לגבי מניעת הציסטות, שאלתי לגבי זה בזכות ההערה הזו ואכן קיבלתי כדורים שאמורים לעזור.

אובדת עצות - תודה על התגובה. אני מאוד מזדהה. הייתי אמורה ללדת לפני ארבעה חודשים וההרגשה היא שההריון הבא רק הולך ומתרחק ממני. לרגע לא דמיינתי שלא אהיה בהריון בשלב הזה... ואת צודקת, אופטימיות לא היא שתביא להריון וצריך פשוט להמשיך לנסות... ממה שכתבת אני מניחה שזה עלול להיות שבוע קצת קשה רגשית עבורך, שולחת הרבה חיזוקים.

קונטרפונקט - תודה על השיתוף. כמובן שלא היתה לך שום דרך לדעת, בדיוק כמו שהמחשבה שללכת לשאיבה עכשיו יעזור לטיפולים של ההריונות הבאים לא חלפה לי בראש לרגע, עד שקראתי את מה שכתבת. זו נקודה מעניינת וחשובה... תודה. מקווה שההמשך יהיה קל ומוצלח יותר עבורכם.

שוב תודה על המידע, התגובות והתמיכה שלכן... ונקווה לחודש מוצלח יותר בחודש הבא.

למעלה