התייעצות על עיצוב כניסה לבית...

EndlessLove123

New member
התייעצות על עיצוב כניסה לבית...

כבר המון המון זמן שאני מתלבטת מה לעשות בכניסה לבית שלי (מהצד החיצוני). אני חובבת עיצוב מושבעת ומתחילה ללמוד עיצוב השבוע (במכללה למנהל, במסלול שכבר כתבתי עליו כאן), הבית שלי מאוד מושקע ומטופח, אבל... הכניסה.... שלא נדע. אין מילים לתאר את הקטסטרופה הזאת. אני פשוט "חוטפת חום" בכל פעם שמגיעה, שלא לדבר על הבושה כשמגיעים אורחים... אני לא כ"כ בקשר עם השכנים, ולכן רוצה לעצב רק את ה"צד" שלי, מה שאולי מסבך את העניין. צילמתי שתי תמונות שאצרף מייד, בזו הראשונה שאצרף להודעה הזו, אתם יכולים לראות את המצב הקטסטרופלי. המעקה שבצד ימין למטה מוביל מהמדרגות לקומה השניה בה אני גרה, ואם תצליחו להבחין - מדובר בחדר מדרגות "פתוח" . הדירה שלי היא היחידה בצד ימין, ממולי ישנן 2 דירות שאליהן מוביל מן שטח קטן שאותו אתם קצת יכולים לראות בתמונה (מעקה האבן שמצד שמאל) רציתי להתייעץ אתכם קצת איך לשפץ את כל העסק ולהפוך את זה למשהו נעים לעין. שוב, לאור העובדה שאינני בקשר עם השכנים (להפך, השכנה ממול תולה כביסה על מתקן נייד בדיוק מול דלת הכניסה שלי - בדיוק באותו שטח קטן שכתבתי עליו, וגורמת להצפת מרבדי הכניסה שלי + כניסת מים לתוך הדירה, דבר המביא לחיכוכים ומריבות), חשבתי לעשות הכל סביב דלת הכניסה שלי. מאחר והשלט על הדלת הוא בגווני כחול, חשבתי לצבוע את הקיר שמסביב לדלת בצבע כחול כהה יותר, ואת הפס הפנימי בתוך ה-"ח" שיווצר בצבע כחול בהיר הרבה יותר (ינסה לשרטט בתמונה הבאה כדי להמחיש יותר מה הכוונה), כמובן לתלות עציצים ואולי אף לשים עציץ גדול יותר על הריצפה בפינה הקיצונית, אז קודם כל - נשאלת השאלה - מה דעתכם על רעיון הצבע? והשאלה הגדולה יותר - מאחר והרצפות פשוט מחליאות, מלאות כתמים שמה שלא עשיתי אי אפשר להוריד, חייבת למצוא פתרון לכיסוי שטח קטן יחסית בכניסה. חשבתי אולי לעשות איזושהי הגבהה כדי למנוע מהמים מהכביסה של השכנה להכנס, באותה ההזדמנות, אבל אין לי שמץ של מושג או רעיון מה/איך לעשות כדי שישתלב טוב ולא יהווה מכשול גדול מדי במעבר/כניסה לבית. בקיצור, המון לבטים והמון הרהורים ולא מפסיקה לחשוב על זה כבר חצי שנה, מאז שעברתי לדירה הזו. כל רעיון יתקבל בברכה. אם יעזור ינסה לצלם מחר תמונה של כל הקומה (אם יצליח) כדי שתצליחו לקבל רעיון יותר טוב של איך זה נראה. והמון, המון, המון תודות מראש!!

../images/Emo62.gifיש לי רעיון

למה לא תבואי אל שכנתך בהפוכה? תספרי לה שחשבת לשדרג את הכניסה לביתך ותציעה לה ולשכנים הנוספים בקומה להצטרף לחגיגה.בטוחה שתדעי אייך "למכור" להם את הרעיון. ברגע שכולם יהיו חלק מהפרוייקט תהייה להם מחויבות טיבעית לשמירה על הסדר והניקיון. או שאולי תציעי לה שתצבעי את חלקה בתמורה לזה שתפסיק לתלות כביסה במעבר. אם תבואי בגישה של שיתוף אז תהייה פחות התנגדות מצידה. צבעי כחול תכלת הם נהדרים אם כי קצת מרגיעים מדי...טובים לחדרי שינה או אמבטיות.אלא אם את בוחרת בכחול קובלט. מה לגבי ירוקים(בהירים-דשא, תפוח)בשילוב צהובי חיוורים? יכניסו חיים ורעננות לכניסה. אדומים נהדרים למזל לפי הפנג שואי אבל גם יביאו ליתר כעס עם השכנה ממול. תחושת בטן...ירוקים. לגבי המרצפות, יש משטחי עץ באיקאה שאפשר להניח , יוצר הגבהה קטנטונת. בהצלחה.

מרבי 1

New member
מה שצבע יכול לעשות

שלום, מצטרפת להצעה של הנגרית. תנסי קודם לדבר עם השכנה ולראות אם אפשר לשתף פעולה. אם לא, הייתי מתמקדת קודם במה שאפשר וקל יהיה לך לבצע ללא שיתוף פעולה איתה. אולי, אחרי שהיא תראה את השינוי היא תתרכך. * להחליף את גוף התאורה שמעל הדלת, לגוף שמפיץ אור כלפי מטה, אולי בסיגנון של פנס רחוב ישן. * להחליף את פעמון הכניסה למשהו מעוצב ויפה יותר מהסטנדרט. * אם מקלפים את הטפט מהדלת, מתגלה דלת פלדה יפייפיה (בעיניי). את יכולה לשייף אותה ולצבוע בלכה כדי שלא תחליד או לצייר עליה. אם לא בא לך לקלף את הטפט, אפשר לצבוע אותו בצבע בסיס ועליו כל צבע. או להדביק טפט אחר. תהני בלימודים! מרבי מעצבת פנים

EndlessLove123

New member
מליון תודות ../images/Emo140.gif ועוד כמה שאלות..

קודם כל - כ"כ אהבתי את הרעיון של פנס הרחוב!! תודה!!!
ואיפה אפשר למצוא פעמון כניסה מעוצב? בהום סנטר וכל החבר'ה האלו, או שיש חנויות מיוחדות? אף פעם לא חיפשתי אז ממש לא ידוע לי
לגבי המשטחים באיקאה - ממש אשמח לעוד קצת הסברים - משערת שלא מדובר בפרקטים שלהם? גם לא מצאתי משהו כזה בקטלוג.. לגבי השכנים, אין שום סיכוי שבעולם. סליחה על הביטויים הגזעניים והמגעילים, אבל הם פשוט "פרימיטביים". אין עם מי לדבר... ו... רץ לי עוד רעיון במח
אשמח לשכלולים/הארות/רעיונות מה דעתכם על טורקיז כלשהו? לא בא לי על ירוק
חשבתי טורקיז, ואת הדלת אולי באמת לצבוע בנחושת, יש לי איזה 4-5 חמסות בצבעי כחול-טורקיז, אז אולי לשלב איכשהו? כמובן גם הפנס לצבוע בנחושת. מה דעתכם? חשבתי גם על סגול, צבע חביב עלי במיוחד, אבל משום מה לא מסתדר לי כניסה סגולה לבית. ו.. אחרון לסיום, נורא עצוב לי. הקורס לא נפתח
אמרו לי שאולי יפתח מסלול זהה בראשל"צ ויהיו איתי בקשר. עד שמצאתי מסלול שכ"כ מצא חן בעיני וכבר לא יכלתי לחכות להתחיל ללמוד
איזה בעסה!!

EndlessLove123

New member
או מה דעתכם על גוון

ורוד עתיק? ואז - איזה צבעים לשלב? הרעיונות לא מפסיקים לרוץ לי בראש

דלי3

New member
מה דעתך על....

כמה אפשרויות: חמרה או כתום (לא תפוז-אלא עם אפור, קצת מעושן)או ירוק חאקי(גם הוא ירוק "שבור" עם אפור) לטעמי הצבעים משתלבים יפה עם כחול למשל בהצלחה!!

EndlessLove123

New member
אהבתי חמרה ../images/Emo51.gif

עכשיו גם הרעיונות הקודמים שלי נשמעים לי כאלו נוראיים! איך בכלל שקלתי זוועות כאלו
השאלה אם חמרה זה לא אותו אפקט כמו האדום?

חמרה נראה לי כבד מדי

יש בזה אדום.אבל את יודעת, על טעם וריח אין להתווכח. הייתי הולכת באמת על הצבעים הקלילים יותר כדי להשרות אווירה טובה. למרות ששכנייך "פרימיטיבים" נסי לשתף אותם, אם לא תבואי בגישה מתנשאת אולי באמת תרויחי. המשטחים באיקאה - חושבת שהם גג 50X50 ס"מ, בטח קצת יותר קטנים. נמצאים באזור הגינון אם איני טועה. הרעיון לגבי הדלת נפלא. הכי חשוב תעשי עם עצמך חושבים, אולי תכנסי לאתרים באינטרנט או שתפתחי עיתוני עיצוב בשביל השראה.

מקסימה1

New member
רעיון אחר

הייתי שמה צימחיה במסגרת של הדלת וכן באיזור של המעקה. זה יכול לשוות מראה מאד מיוחד וחם...רק תצטרכי להשקות.

מרבי 1

New member
חיפשתי חיפשתי ולא מצאתי....

הי, חיפשתי מקום שבו אפשר לקנות פעמון מעוצב, ויוק! לא מצאתי. קיבלתי המלצה לעשות לפעמון הקיים מעין כיסוי מברזל, קרמיקה, עיסת נייר או כל חומר אחר ולהשאיר מקום לכפתור שבעזרתו מפעילים את הפעמון. אמרו לי לנסות גם באיזור וולפסון בדרום תל אביב. אם תמצאי, תגידי לי? יום נפלא מרבי מעצבת פנים

dandaa

New member
אז ככה

אני חושבת שמראה יווני יתאים אולי. לצבוע את דלת הכניסה + 20 סנטמטר מהמשקוף לכל צד + 20 סנטימטר לגובה כך שיתקבל מלבן שעוטף את הדלת. את כל הקטע הזה לצבוע בפסים לגובה של תכלת (ייוני) ולבן. אחר כך לוקחים קרש עץ 10 ס"מ גובה ועומק - מקווה שהבנת למה הכוונה - ברוחב המלבן שנוצר , מעל הדלת, ומחברים לקיר את המדף הצר מאוד הזה, ועליו מניחים כדים קטנים, חמסות (עם האצבעות למעלה!) וכל מיני קשקושים בחימר, גבס וכ"ו . את המדף אפשר גם כן לצבוע בכחול. למטה אפשר רבוע של מחצלת מקש בהיר או רבוע אץ בהיר (שלבים). ובצד שמאל אפשר שרפרף עץ צר מאוד וגבוה ועליו כד לבן שקונים במשתלות (עם עטור בכחול תכלת שתוכלי לעשות עליו). זהו. מקוה שעזרתי. נילי

למעלה