התייעצות על ראוטר

pinkys brain1

New member
התייעצות על ראוטר

שלום לכולם.
מקווה שהפורום הרלוונטי.
אנו מקבלים תשתית אינטרנט מבזק, ויש לנו ראוטר שלהם (אני מקווה שאני מדייק במינוחים, אבל להבנתי זה סוג של מודם+ראוטר כי חוץ ממנו אין לנו עוד מכשירים שמקושרים למחשבים האחרים אלא רק הוא...)
עד כה הראוטר היה בחינם אך כעת מתחיל לעלות כסף בשכירות ואני מעוניין לבדוק ולהבין האם יש המלצות לראוטר איכותי שניתן להשתמש בו במקום המכשיר שלהם, ומה המשמעויות הכלכליות של המעבר הזה (כמה זה +/- אמור לעלות כדי שנבחן כדאיות).
באופן כללי - בימים אלו אני מתלבט במקביל האם בכלל להישאר עם בזק או לעבור לתשתית אחרת, אבל ראיתי (לדוגמא) שגם בתשתית הוט יש שכירות ראוטר של בערך 12 ש"ח לחודש...
(*אגב, לאחר שיחה ארוכה עם בזק - לא היו מוכנים בשום צורה לתת פטור על דמי השכירות...)

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
זה תלוי בצרכים ואם אתה מוותר על שירות

&nbsp
קודם כל שירות...אף חברה לא תיתן לך שירות על מוצר שלא שלה כלומר כל תקלה שהיא בראוטר פרטי בעיה שלך.
אתה גם צריך לשבת להגדיר אותו לבד..לדעת איזה תקנים יש לך במכשירים ועוד..
&nbsp
שנית הראוטר שלהם ( בזק) הB הוא טוב נותן גם הגנת סייבר זה דבר טוב. בהוט אין הגנת סייבר למיטה ידיעתי.
&nbsp
עכשיו מעשית אם אתה צריך ממש ראוטר חזק שיכסה כמה וכמה מכשירים ובית גדול יחסית..וקירות מפרידים ועוד...יש מקום לשקול את זה אם לא..זה פשוט לא שווה. מצד שני יש מגדילי טווח גם...
&nbsp
יש מינוסים לרכוש לבד ..כל ההתעסקות וחוסר שירות ..ועלות ( אצלי אם כבר לקנות ראוטר זה בסביבות 1000 ש"ח ) לדעתי מיותר מה שנותנים בחברות מספיק טוב לכל לקוח ממוצע גם עם כמה מכשירים בבית.
&nbsp
&nbsp

עצה כללית קטנה

היה והשכונה, מקום מגוריך, גדול מ 10 שנים (הערכה כללית) אל תתקרב לבזק.
התשתית כבר רקובה. נזק לא מחדשים. אין כדאיות כלכלית להם.
&nbsp
עוד עצה קטנטנה ... הטכנולוגיה של בזק אינה מאפשרת רוחב פס מעל 100Mbps. היום זה כבר בדיחה. הוט וסלקום עברו את רוחב פס זה.
&nbsp
עוד עיצונת ... גידי גוב מככב בזהו זה. בפרסומות בזק הוא הורס את שמו הטוב.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
בעייתי מה שאתה אומר

&nbsp
בארץ נופלים בין הכסאות...בעיניין של תשתיות כבר שנים...הוט יותר מהירה מההיכרות שלי עם אחרים שבהוט המון תקלות...בזק בפועל יותר יציבים ( זה גם מניסיון שלי למרות שיש לי רק 40 מגה ..יחד עם זאת לא כל אחד צריך 100 או 200 זה תלוי שימוש ..ועוד בעיה שמה שלא פחות חשוב להוט ובזק אין מהירות העלאה) ..
בזק יש להם בנדל לשלם רק במקום אחד..גם ספק גם תשתית יש שזה נוח להם יותר. הוט לא..משום מה.
מי שרוכב על תשתית של בזק לא יכול ממילא לתת יותר במהירות
&nbsp
סיבים אופטיים אם יש לך מזל לגור במקום שעושים תשתית והיא פעילה...
&nbsp
המצב הכללי לא אידיאלי. יקח שנים עד שנראה איזה שיפור...
&nbsp
זה רק לגבי הרשת על שירותי טיוי וכדומה איני נכנס לא העיניין פה.
&nbsp
וכפי שכבר אמרתי הראוטרים של החברות מספקים...לרוב האנשים ובעיניי שווה לשלם 20 ש"ח לקבל שירות 24/7 והחלפת ציוד אם צריך וכדומה ...מאשר לקנות ראוטר פרטי יקר שממילא תשלם עליו ויש סבירות טובה שעוד 4 שנים ממילא תחליף אותו כי התקנים השתנו...ואם יש בו תקלה או סתם הגדרות השתבשו בשל הפסקת חשמל לך תתעסק עם זה...בעוד החברות כבר עד אז סיכוי סביר שישדרגו בעצמן...ויחליפו ראוטרים למי שרוצה וצריך...

pinkys brain1

New member
שאלה לגבי הסיבים

איך אני יכול לדעת באילו איזורי מגורים (מבחינת שכונה, לא עיר..) יש תשתית סיבים אופטימיים?
יש איפשהוא באינטרנט פריסה (אמיתית) או שזה רק להתקשר לחברות ולשאול?
&nbsp
אגב, יכול מאוד להזדהות עם כל מה שנאמר מעליי. יש אצלנו תשתית בזק של 40mb (שברור לי לחלוטין שזאת בדיחה, אפילו לא מצחיקה..) ואנחנו כבר שנים שומעים משירות הלקוחות של בזק ש"זה בתהליך, עובדים על זה.. בקרוב הולך להיות 100.." ככה שכל שנה כשאני מתקשר לחברה לעדכן את חבילת האינטרנט (כדי שלא יקפוץ המחיר) אני כבר פןתח את השיחה בזה שאני מכיר בדיוק כל מה שהם הולכים להגיד לי ואני רוצה לחסוך זמן

&nbsp
יש לאחרונה התלבטות על האם לעבור או לא, אבל מצד שני - יש חשש לעבור ל"הוט" (מזיכרון היסטורי על כל הדיבורים שהיו עליהם בעבר, אני לא כ"כ בקיא במצב החברה כיום)..בנוסף, אמנם 40mb אבל אינטרנט בהחלט יציב בלי ניתוקים או בעיות (טפו טפו טפו טפו טפו טפו טפו טפו....)
&nbsp

SicTransit

Active member
אתר

אני לא יודע עד כמה המידע הזה אמין, אבל הוא יוכל לשמש לפחות כנקודת התחלה. שים לב שאתה יכול להקליד כתובת מדויקת בדף הראשי.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
כן זה אמין ..אפשר לבקש להתחבר ...באיזורים האלה

&nbsp
אלא שהם עושים את החיבור מהמ שהבנתי היכן שיש מספיק ביקוש אז תלויים בשכנים באיזור..בכל מקרה מבחינת מהירות שווה לברר...אם יש תקלות או לא? אין מספיק מידע...

למעלה