התייעצות עם אימהות חד הוריות

אתיופית

New member
התייעצות עם אימהות חד הוריות

ובלי קשר, כמובן שכולן יכולות להגיב לי. אני אמא לילדה בת שנה ושמונה חודשיים. אני כרגע בשלב שאני כבר משתוקקת לצאת לעבודה, הילדה שלי כאשר היא הייתה עוד תינוקת התקשתה עם בקבוקים ולא שיתפה פעולה. קניתי לה כל כך הרבה סוגי של פיטמות ובקבוקים, מוצצים ומה לא, העיקר שתלמד לקחת - אך ללא הצלחה. בבית חולים היא איבדה משקל די רציני בגלל שגם שם לא לקחה בקבוק. אני שהתכוונתי להמשיך בעבודתי שהייתה לי - לא התמזל מזלי להמשיך לעבוד, אז מצאתי את עצמי עם התינוקת שלי בבת מטפלת בה 24/7. היום היה השיא ששבר אותי כל קטע האימהות. מצאתי עבודה והייתי צריכה להשכים מוקדם, הרדמתי את התינוקת מוקדם, אבל משום מה, כל עיניין של להשכיב אותה מוקדם לא עזר לי ומצאתי את עצמי יושבת ובוכה כי לא הצלחתי להשתחרר ממנה, היא נהייתה פתאום עירנית והתרוצצה בבית ושיחקה במשחקים שלה. אני שרציתי כל כך להתכנן ולצאת, היא הקדימה אותי ונהייתה עירנית וחסמה אותי מכל הבחינות -- להתכונן בנחת ולצאת בלב שקט. הבית שהשכרנו אני ובן זוגי דומה יותר למין סטודיו, לא היה לי איפה לברוח ממנה ולנסות להתעלם ממנה, אלא איפה שלא הלכתי היא באה אחריי. חוץ מהשירותים שיש לו דלת, לשאר הדברים אין דלת, אז לא היה לי איפה להתסגר כדי שלא תראה אותי. נגיד אם לא הייתי מתייחסת אליה, אז היא הייתה צורחת, בוכה בכי קורע שמלווה בצרחות רצחניות שבסופו של דבר קורה שהיא מקיאה את הנשמה. אז אני שמכירה את ההתנהלות שלה במצב הזה, נישברתי, וויתרתי ופשוט דמעות לא הפסיקו לזלוג מעצמן, והיא בנתיים הייתה עסוקה במשחקים שלה.... בשעה 05:30 שאני הייתי אמורה להתכונן ולצאת בשלווה, היא השביתה אותי ולא הייתה לי שום אפשרות להכין את עצמי, הסעה הייתה אמורה לצאת 06:30 וידעתי שאני בחיים לא אספיק כי אין מי שיחזיק לי אותה ויעסיק אותה. ונגיד התעלמתי ושמתי אותה בלול, היא הייתה צורחת, צועקת, מקיאה ובעקבות כל זה אז היא הייתה מעירה את אבא שלה שאמור לקום שעה וחצי אחריי שאגב לו יש בעיית שינה, אז על מנת למנוע את כל זה, וגם כדי למנוע מעצמי להישבר, כי נפשית, לצאת מהבית שהיא עוד בוכה (ועוד תבכה עוד יותר כשאני יוצאת), ועוד לא לוויתי אותה אני עצמי למעון בפעם הראשונה שלה (הכנתי לה הכל בשביל המעון שלה) אז להתחיל לעבוד במצב הזה בתור התחלה, בתהייה מה איתה ואיך היא - היא ממוטט אותי. הבן זוג שלי גדל כבן יחיד ומאוד לא מסתדר איתה, אני שגדלתי עם חמש אחיות ביודעת איך זה עם ילדים, וגם טיפלתי באחיין שלי והשתפשפתי בעקבות זה, אז קל לי מבחינת ללמוד ולהפנים בנוסף לאינטואיציה האתמהית שיש לי. כשהם לבד והיא לא רוצה אותו, אז היא גוברת עליו ואני קשה לי מאוד לסמוך עליו כי אני יודעת שהוא לא יודע כלום על ילדים, גם אם ילמד, עניין היישום מאוד מסובך לו... היה רגע, שבו כאשר אני הייתי בתוך עצמי עם המחשבות שלי, ישבתי עם הראש למטה מחזיקה עם הידיים את הראש, פתאום ראיתי את הבת שלי מנסה להרים את הראש שלי, וכאשר הרמתי את הראש והסתכלתי עליה היא אמרה לי: " I LOVE YOU" תוך כדי שהיא מצביעה עם האצבע שלה עליה (כאילו, אני) כפי שאני לימדתי אותה... הרגיעה אותי, גרמה לי לחייך, אבל המועקה שאני לא אצליח עם הקושי הזה השתלט עליי במהרה. אני אולי נשואה, אבל מרגישה חד-הורית. ולכן רציתי לשאול את האימהות החד-הוריות בעקבות זה איך אתן לא מתמוטטות כאשר ילד חוסם אותכן מלעשות את מה שרציתן לעשות ועוד אתן לבד? פשוט איך?
מאוד קשה למצוא עבודות מתאימות לאימהות באזור שאני גרה בו. אם העבודה שלי הייתה מתחילה ב-8 הייתי מאושרת עד הגג והולכת בלב שקט כי ליוותי והכנתי את הילדה שלי ולא הייתי דואגת. אני והוא היינו קמים באותה שעה, אני לפניו אולי כדי להכין את הדברים, הייתי מארגנת את הילדה וייתי נותנת לו אותה מוכנה ונפרדת ממנה בטוב ואז בסוף אני יוצאת לעבודה שלי ואחר כך אני לוקחת אותה מהמעון שלה אשר הייתה אמורה לסיים ב- 16:00... בנתיים המעון בממתינה עד שאני אכנס לעבודה. מכל הסיטואציה שקרה כבר מצאתי את עצמי נשברת וכתוצאהמזה פשוט לא הפסקתי לבכות איזה שלוש שעות... ממש קשה לשלב עבודה וגידול ילדה, לא ציפתי לי שזה כך יהיה
תודה שקראתן מכל ה-

אין אף תגובה? מפורום אם לאם...?

אישה יקרה, קראתי את מכתבך שנכתב בדמעות וקושי . היו רגעים שממש ראיתי אותך לנגד עיניי מתמוטטת. אני אמא לשלושה ילדים בגילאי 16, 13 חצי וארבע וחצי , אני לא אם חד הורית ואין לי טיפים מעשיים לתת לך מלבד : לבקש עזרה. את נשואה ולא חד הורית. בן הזוג שלך הוא האבא של הילדה, את יוצאת לעבוד בכדי לעזור בפרנסת הבית. אם כל הצער והכאב שבאבדן שעות השינה היקרות שלו- אין ברירה. היית צריכה להעיר אותו ושיסתדר. שישמור עליה, שילווה אותה למעון בפעם הראשונה. מה לעשות? יש תקופות כאלה והן לא קלות, אבל אם את רוצה לשמור על השפיות שלך וגם על המעמד שלך בבית- את חייבת לבקש עזרה ולקבל אותה. אני יודעת שמאוד נוח לך לקום ביחד עם בעלך, להכין את הילדה, לארוז לה את כל הדברים למעון ולתת לו אותה מוכנה כדי שייקח אותה למעון. נוח לך כי ככה את ממלאת את החלק ההורי שבך ואת יודעת שלא חסר לה כלום בגן ומאוד נוח לו.- כי הוא קם , מתקלח, מתגלח, מתלבש , שותה קפה ומקבל ילדה מוכנה למעון. בעוד כמה שנים תמצאי את עצמך עושה הכל לבד בבית ותביני שזה מגיע מהרגעים האלה של השיתוף. הוא צריך לקחת חלק פעיל במה שקורה בבית. בתקווה שתמצאי את שביל הזהב שלך. נותנת לך חיבוקים וחיזוקים.

אתיופית

New member
:) תודה לך

אני נמצאת בדרך של ללא מוצא מכיוון ואני מתפקדת לבדי. לעבודה שהייתי אמורה ללכת אני הייתי אמורה לקום מוקדם (05:30), הוא קם אחריי בשעה 07:20 והוא לא יקום כי שציינת זה יפגע בשינה שלו ובתפיקוד שלו בעבודה. הוא תמיד מתלונן שהוא לא ישן מספיק, ואני שומעת את זה אין ספור פעמים שפשוט זה נחרט ואני יודעת מה הוא כבר יגיד - אם אני יעז לבקש עזרה... אני כבר מודעת שהוא לא מאלה שעוזרים בכל מקרה שלא יהיה כי זו חובתם כהורה... אין לו את זה לא יהיה לו, אני כבר מודעת לזה לצערי. מה לעשות...! כבר הפנמתי עם מי אני נמצאת. גם אם יעשה משהו, אין שום מצב שבעולם שהוא ידע להשתלט עליה כאשר היא במצב של בכי, וגם אין לו את זה. למרות שהוא אמור היה לקחת אותה למעון הישר מהלול שלה כי אני כבר הכנתי אותה מראש, גם בזה אני לא אהיה שקטה כי הוא אף פעם לא עושה משהו בלי לשכוח דבר מה... וכתצואה מזה אני מוצאת את עצמי עושה הכל כי אני יודעת שאחריות זה אחריות, ודואגת לכל פרט. ואין שום מצב שבעולם שהוא יקום בשעה שלי, המחלה שלו גוברת עליו.... התשישות הכרונית גוברת עליו וכתוצאה מזה הוא שוכח דברים ולא עושה אותם מושלם, גם בדברים שאין מה לטעות אפילו - הוא טועה. פשוט אין לי דרך מוצא, אני נשואה אבל אני מתפקדת לבד, פשוט ככה.

יש עוד נשים במצבך מכל מיני סיבות והן לא חד-הו

הוריות!!! בשום פנים ואופן לא. האב מפרנס, הוא נמצא רק לא מתפקד. את צריכה לשבת עם עצמך, להרגיש מה נכון לך יותר כעת- בשנים הקרובות עד לגן העיריה... ואז לשבת איתו ברצינות ולהעלות את כל האפשרויות העומדות לפניכם. הוא חייב לקחת חלק בהחלטה כי זוה הופך אותו ליותר שותף ממה שהוא כעת ומגביר את מידת האחריות עליו ומשחרר אותך מהדיונים הקדחתניים "מה יהיה אם?" רק מכמה דקות משבה עולות לי מספר אפשרויות, בטוחה שתוכלו ביחד לחשוב על פתרונות יצירתיים: 1. להשאר בבית ולא לצאת לפרנס בנוסף אליו, האם זו אופציה מבחינתו?ומבחינתך? 2. האם לקבל כל עבודה, גם אם התנאים יוצרים בעיות מהסוג שהעלת, או שיש לכם גבולות ובעיקר אורך רוח לשניכם על מצב בו לא מתפשרים ויכול להארך זמן רב עד שמצאי עבודה בתנאים המתאימים לכם. 3. הוא שותף מלא בבוקר, הוא שוכח- תכינו יחד רשימת מטלות שעליו לזכור. הוא שוכח כרוני ולגננת יש בעיה עם זה? שתכתוב לו מכתב הערה על מנת שזה לא יבוא רק ממך... מה דעתך עד עכשיו? בהצלחה יקירה, אני יודעת שזה לא פשוט. יש לי חברות שבמשפחתן הן עם הילדים והאיש מגיע אחרי 21:00 בערב וחלקו בכך שלוקח בבוקר את הילדים לביה"ס/גן. הוא ממש אבא של שבת וגם אז הוא בעיקר רוצה לנוח... אחת מחברותי היא אמא שאין זמן לעצמה בכלל, לקניות למשפחה היא לוקחת את הילדים איתה, לחוגים- היא והכל היא, היא גם עובדת ואת מה שהיא צריכה לעשות מעבר לשעות העבודה הרגילות- היא עושה בלילות. בחיים לא שמעתי אותה אומרת שהיא חד-הורית, למרות התלונות על האיש. כי אתן לא!! אתן פשוט לא יודעות לחלק את נטל האחריות...וחבל מחזקת אותך...

מצטרפת לקודמותיי

ומוסיפה שנראה לי שמדובר כאן יותר בבעיה בזוגיות בין שניכם. כי גם הוא נורא עייף, אז שילך לישון מוקדם יותר. אין מצב שאבא - בעל יחליט שהוא לא משתף פעולה בזמן שהוא נחוץ. תארי לך שאת היית אומרת לו שאת עייפה כרונית ולא יכולה לקום לפני 11 בבוקר, נראה לך שהוא היה עובר על זה לסדר היום?? נראה שהוא פשוט מנצל את העובדה שאת אחראית ומסיר מעצמו כל אחריות אפשרית! אז לדעתי, אתם צריכים טיפול בזוגיות לפני הכל! מעבר לכך, אכן את לא צריכה לקחת את כל העול על כתפייך. אם הוא באמת לא יכול לקום, שימצא עבורך פתרון הולם! תשבו יחד ותדונו בכל הבעיות בכובד ראש ותקחו החלטות משותפות. כרגע זה נראה שלא איכפת לו כלל כיצד תסתדרי, וזה לא נכון. ושיהיה לך בהצלחה!

למעלה