התייעצות עם אמהות הפורום לגבי

התייעצות עם אמהות הפורום לגבי../images/Emo101.gif

המחומשת - מחר הדר מקבל את החיסון, מה יש לכן לספר לי על החיסון - טיפים, עצות וכד´. אני כרגיל היסטרית.....

הי מיכל, מאחלת בהצלחה מחר בחיסון

להדרי
קודם כל - אני מקווה שקניתם את החיסון הפרטי האצלולרי! המלצות - אני לא זוכרת אם את מניקה או לא. אם כן אז הנקה תוך כדי או מיד אחרי יודעה כמרגיעה ועוזרת. יש לשים לב אליו יממה אחרי החיסון. הוא עשוי להיות ישנוני יותר ולישון אף יותר מהרגיל. לשים לב אם יש לו חום ואם יש למדוד. אני לא זוכרת מאיזה חום בגיל הזה מומלץ לתת אקמולי. נשמה לי ש- 38 מעלות אבל תבררי אצל הרופא. אם את רואה אדמומיות באיור ההזרקה או נפיחות אז מסאז´ וקומפרסים אמורים להרגיע. סה"כ לנו בגיל חודשיים עבר החיסון כאילו לא היה. הוא בכה שניה וזהו ולא היו תופעות לוואי כלל! דווקא ככל שהוא גדל אז הבכי נעשה רב יותר ונוראי יותר אחרי הזריקה ולנו גם היו בהמשך תופעות לוואי
שיהיה בהצלחה, שירלי.

אושרתת יקרה

החיסון הםרטי הוא המחומשת ששמו "אינפנריקס" אשר בו מרכיב השעלת שונה מזה שבחיסון הרגיל בטיפת חלב. עש כמה שלי ידוע מרכיב השעלת הוא אצלולרי כלומר רק המעטפת של חיידקי השעלת המומתים נמצאים בחיסון (או משהו כזה... אני לא מתיימרת להיות רופא אימונולוג) ולפיכך זהו חיסון שנחשב ללא תופעות לוואי. זה לא מדויק כי כן יש לו תופעות לוואי אך יותר נדירות וחלשות מהחיסון הישן. שירלי.

אושרתת

New member
כבר עברו 3 שנים מהחיסון של הבת שלי

אבל,,,עד כמה שזכור לי דקירה קטנה ברגל (נראה לי שברגל), בכי גדול
שעובר אחרי מס´ שניות. ממליצה לך לקחת פד גזה עם מים קרים ולשים על הרגל, עדיף ללכת הביתה ולא לטייל אחרי החיסון. אחרי בערך שעתיים מתחיל קצת חום, אבל זה לא בהכרח ולא אצל כל הילדים זה כך. יש ילדים שמפתחים חום גבוה, יש כאלו חום בינוני ויש כאלו שבכלל לא. תכיני לך מראש נרות להורדת חום. והכי חשוב אל תלחצי,,לא מהחום,,לא מהבכי ואל תשכחי שלך זה יותר כואב מלילד שלך
כי זה באמת לא כואב,,,דקירונת קטנה. ואני מקווה שלא טעיתי בחיסון כי יש כאלו חיסונים שאין להם בכלל תופעות לוואי. שיעבור בהצלחה ============>

א י נ ס

New member
מצטרפת להמלצות של אושרת

הבת שלי לא פיתחה חום אחרי שום חיסון. באמת בכי גדול גדול, שנפסק באחת, עם כניסת הציצי לפה. כואב לנו יותר מאשר כואב להם - תשנני לך את זה. לא להיות היסטרית בשום אופן, כי הילד הקטנצ´יק ביותר קולט את ההיסטריה שלך, ומגיב לה בהתאם. אני הייתי פחדנית רק לאחר חיסוני הפוליו (כלול בחיסון זה?) והנהגתי משטר של סניטציה גבוהה בבית. התייבשו לנו הידיים מרוב רחצות ידיים היסטריות אחרי כל החלפת חיתול עם קקי, אבל גם זה עובר. העיקר, לא לפחד. מה לעשות, גם הבחורה הכי פחדנית כשהיא הופכת לאמא, חייבת בשביל הילד להיות רמבואית. ב ה צ ל ח ה לך ולקטנצ´יק

ת ו ת

New member
הי מיכל

מקווה שקנית את החיסון הפרטי. בטיפת חלב לא נותנים אותו אז הולכים למרפאה של קופ"ח ושם האחות נותנת את הזריקה (ברגל). אצלנו הייתי צריכה להחזיק לה את הרגל שלא תזוז. בזמן הזריקה היה קצת בכי, ואחר כך אי שקט במשך 3 ימים. את חייבת לוודא שהילד בריא לגמרי לפני מתן החיסון. אני קבעתי תור לרופאה לפני החיסון כדי שהיא תבדוק אותה. מישהי אמרה לי שזהו החיסון הקל יותר באותה סדרה כיוון שהוא הראשון והגוף עדיין ללא נוגדנים. בחיסונים הבאים מאותו סוג כנראה שתופעות הלוואי מתגברות. לא יודעת אם זה נכון. שיעבור בקלות. תות.

אתמול קיבלנו את החיסון..../images/Emo122.gif

וזהו החיסון המשופר - כל ה5 בזריקה אחת כמעט ללא תופעות לוואי. בן-בן הגיבור התנהג ממש יפה, חשבתי שיהיה יותר גרוע מבחינת תופעות לוואי אבל חוץ משהיה קצת קבעצ´ בערב וישן טיפה יותר הכל עבר בשלום.נתתי לו אקמול אתמול בערב לפני השינה כי היה לו קצת קשה להרדם וזהו.. אל תדאגי - לא נעים לא נורא.

תודות וטיפ לבאות בתור לחיסון../images/Emo62.gif

אז תודה על העידוד והטיפים וכעת גם לי יש טיפ לבאות בתור לחיסון: הרופאה המליצה לי לתת להדר ערב לפני החיסון, בבוקר של החיסון ובערב לאחר החיסון תרופה הומופאטית בשם טויה שאמורה להפחית מתופעות הלוואי. קונים אותה בכל בית מרקחת בריכוז של 30CH. ונותנים 3 כדורונים (שמרסקים אותם עם קצת מים) בכל פעם, התרופה עולה רק 10 ש"ח לכן כדאי בכל מקרה לנסות (החיסון הפרטי עצמו דיי יקר 200 ש"ח, בקרוב הוא אמור להיכנס לסל התרופות) הדר בכה שתי דקות לאחר הזריקה, אבל זה היה בעיקר בכי של העלבות ועכשיו הוא ישן
.

tooya (עם שורוק אחרי הט)

ובהצלחה בחיסון, בינתיים הדר עובר את זה ללא תופעות לואי (טפו, טפו....)
, ישן הרבה, אבל זה דיי רגיל אצלו....

אנחנו קנינו את החיסון הפרטי

רותם בכתה מיד אחרי הזריקה (רק ציצי הצליח להרגיע). ומעבר לזה פשוט המשיכה כרגיל (חוץ מאדמומיות קלה שעברה תוך 12 שעות). ארז, לעומתה, היה גיבור גדול בזמן הזריקה (בכי קצרצר). א ב ל אחרי מספר שעות התחיל לבכות להיות חסר מנוחה. חשוב לציין שזה היה ללא חום וגם אצלו האדמומיות חלפה תוך 12 שעות. לקח לי יום וחצי לצלצל לרופא שאמר לי לתת אקמולי ובאמת הילד נרגע (ולא היה צריך יותר כי באמת עברו כבר 48 השעות). בקיצור - העיצה שלי - לצלצל לרופא מוקדם יותר ולא לתת לילד לסבול סתם אם אפשר לתת אקמולי. חוצמזה, יש לי חברה שדחתה את כל החיסוים בארביעה חודשים כדי לתת לילדה לפתח את המערכת החיסונית. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה.

טילי2

New member
באשר לאקמולי, אני זוכרת כי בזמנו

אמרו לי לתת את האקמולי בכל מקרה. כך גם עשינו אחרי הברית.

גם אנחנו...למה לסבול?../images/Emo122.gif

אני לא חושבת שצריך להתלבט. אם הילד קצת קבעצ´ או סתם חסר שקט ובמיוחד אם כואב לו הבולבול הפיצפון אחרי החיתוך.. למה לחשוב פעמיים?? כמו שאנחנו לוקחים משהו אם כואב לנו..

למעלה