התייעצות עם בעלות הנסיון

eranyi

New member
התייעצות עם בעלות הנסיון

הי, אני בשבוע 28 ומתחילה לחשוב על כל נושא ההנקה..
את שני הגדולים שלי הנקתי בכייף גדול וללא קשיים ב"ה הנקה מלאה כשנה וחצי כל אחד (מעולם לא רכשתי תחליף חלב..)
מקווה להצליח גם עם שניים מה שנראה לי כאתגר רציני במיוחד עם היחס שצריך להעניק במקביל לשני הגדולים..
אשמח לשמוע מכן:
1. איך מניקים שתיים במקביל כפי שאני קוראת שמומלץ ביותר, הרי ההנקה היא ע"פ דרישה ואם הן ירצו לאכול בזמנים שונים?
2. יש לי כרית הנקה פשוטה יחסית (של סימפלי גוד) השתמשתי בה בעבר רק בחודש הראשון ואח"כ בלי -האם יכולה לשמש אותי גם עכשיו או שכדאי לקנות את המאמיסטה כפי שממליצים פה?
3. נעזרתי רבות בסינר הנקה לצורך הנקה בחוץ. האם יש סינר כזה שיכול לכסות שתיים??

תודה רבה!

eranyi

New member
ושאלה נוספת

ושכחתי לשאול-
4. יש לי משאבה של מדלה הפשוטה (זו שמרעישה) האם יכולה להתאים בתאומים או שכדאי לרכוש אחרת? (הייתי מניקה בצד אחד ושואבת במקביל בצד שני)
שוב תודה!

שיהיה בשעה טובה !!

מאחלת לך קודם כל, המשך הריון ארוווך !
טוב שאת נערכת מבעוד מועד. שתדעי שהנקת תאומים היא אפשרית. האמונה היא דבר מאד חשוב בהנקה של יחיד ועל אחת כמה וכמה בזו של שניים. בתקווה שהכל יתנהל בשלום ותלדי במועד ולא לפניו (יש כאן בפורום מאמר מעולה על הנקת פגים שיש בו טיפים שיכולים לעזור גם כשהתאומים נולדים במועד) אין סיבה אמיתית שלא תוכלי להניק את התאומים שלך, ודאי כשיש לך נסיון ארוך טווח עם הגדולים.

לגבי השאלות שלך:
לי (ולעוד בנות) עזרה מאד כרית מאמאסיטה לתאומים, היא יותר רחבה מהכרית הרגילה ומתאימה להנחה של שני התינוקות וכך מאפשרת מצד אחד הנקה משותפת ומצד שני ידיים פנויות כדי שתוכלי לספר סיפור / לשחק קלפים וכו' עם הגדולים.
עוד נקודה שחשוב לי להדגיש, לפעמים כשחוזרים להניק קטנטנים לא זוכרים שבהתחלה צריך להניק המון, אבל ממש המון. ועם תאומים, אני אישית הרגשתי שלקח קצת זמן עד שמשק החלב שלי התייצב על הכמויות וזה דרש הנקה מרובה מאד, בעיקר בשעות אחר הצהרים והערב. אבל חשוב גם לזכור שזה זמני ובהמשך (סביב גיל 3 חודשים) ההנקות מקתצרות משמעותית ופתאם אפשר לעשות עוד כמה דברים חוץ מלהניק

הנקה בחוץ - אני אישית נמנעתי מזה בהתחלה או שפשוט הנקתי כל אחד בתורו ובינתיים ניסיתי לנדנד קצת את השני בעגלה בעזרת הרגליים. הנקה משותפת, לפחות בהתחלה, כרוכה בחשיפה פיזית די גדולה ולא תמיד זה נעים ונח מחוץ לבית. אחר כך, כשהם גדלים וקצת נושאים את עצמם אפשר לשלב הנקה בתנוחת רכבת או בתנוחות אחרות שיאפשרו הנקה משותפת קצת יותר צנועה מחוץ לבית.

בעיניי חשוב גם להערך ולעשות מין תיאום ציפיות. להבין שבחודשים הראשונים, ההנקה היא בעדיפות גבוהה והרבה דברים אחרים נדחקים הצידה, ולאט לאט, כשהימים חולים, הקטנטנים קצת גדלים, אפשר להכניס עוד דברים לסדר העדיפויות המשפחתי. ובאמת לזכור כל הזמן שהקושי והאינטנסיביות של ההתחלה הם זמניים !! התמיכה שתזכי לה כאן בפורום יכול המאד מאד להקל ולרכך את ההתחלה וגם את ההמשך .

הרבה בריאות ובהצלחה.

התחלת ההנקה

הי eranyi

ברוכה הבאה אלינו לפורום

בני כמה הגדולים שלך ? זה שיש לך נסיון קודם וטוב בהנקה, גם אם בהנקת אחד בכל פעם - מאוד יכול לעזור בהנקה גם הפעם.
את כבר יודעת מה לעשות, בוודאי יודעת גם קצת מה מדליק "אור אדום" ומה לעשות כשזה קורה.

הרבה אמהות , גם פה בפורום הצליחו להניק הנקה מלאה את שני הקטנים.
חשוב להתחיל להניק כמה שיותר סמוך למועד הלידה. נסי בהתחלה להניק כל אחת מהן בנפרד בהתחלה, גם כדי להכיר כל אחת בנפרד וגם כדי להתרגל אליהן ולהנקה.
אחרי שזה ילך עם כל אחת בנפרד - את כמובן יכולה לנסות עם שתיהן יחד.

כמו שאמא גם כתבה - כרית הנקה טובה יכולה לעזור מאוד. המאמאסיטה מאוד מומלצת כי היא נסגרת עם סקוטש ואז היא לא זזה ואת לא צריכה לסדר אותה כל הזמן עם אחת הידיים שלך וגם נוחה להניח עליה שני תינוקות.
יש אמהות שמעירות את התינוק השני כשהתינוק הראשון מתעורר, כדי לנסות ולסנכרן אותם. לפעמים זה עובד ולפעמים לא.
את תמצאי לך את הדרך שלך.
בכל מקרה, את תראי לבד שיש ארוחות שבהן הקטנות ינקו יחד ויש ארוחות שבהן הן ינקו לחוד.
אני לא השתמשתי בסינר הנקה כך שקשה לי לענות לך על זה. אני יודעת שיש היום סינרי הנקה גדולים יחסית ואני מניחה שהם יכולים לעזור במקרה של שתיים.

לגבי המשאבה - המשאבה שיש לך היא מיושנת וחלשה יחסית ואני לא חושבת שהיא מתאימה במקרה של תאומים.
המשאבות שמתאימות לתאומים הן חשמליות - וזה מייקר אותן. האם את בטוחה שתרצי או שתצטרכי לשאוב ?
אם כן - אולי כדאי בהתחלה לשכור משאבה ואז לראות מה קורה ?

אנחנו פה לעוד שאלות,
בהצלחה ולידה קלה !!

eranyi

New member
תודה ותשובות

תודה רבה, באמת מאוד עוזר ומרגיע..
ה"גדולים" שלי הם בני 5 ושנתיים וחצי
הסיבה שאני חושבת על שאיבה היא על מנת שאוכל בע"ה לצאת קצת עם הגדולים אחה"צ (לחוגים וכו'..) ולהשאיר את הקטנות עם הסבתא
או שאני אשלב לצורך זה תחליף חלב
בכל מקרה אני חושבת שאני אאמץ את ההמלצה שלך לחכות עם זה ואחרי הלידה בע"ה לשכור חשמלית
שוב תודה רבה!

למעלה