התייעצות עם הוותיקים

המא

New member
התייעצות עם הוותיקים

שלום ,בני בן 10 ,אנחנו ותיקים מאוד בפרוטוקול. עושים קילציה כל סופשבוע ,הילד מקבל תוספים, ויטמינים ומינרלים לרוב ועד לפני שבוע היה בדיאטה קפדנית שנמשכה שנה וחצי שבה הילד נמנע מגלוטן קזאין ביצים בוטנים אננס סויה וחלבון של העוף . בדיוק כמו שזה נראה הילד סבל מאוד, בררן מאוד במזון שנותר לו לאכול, בהמון סיטואציות נשאר רעב ומתוסכל עד שהגענו למצב שבו הוא "גונב" לחם ושאר גלוטן למינהם. יש לציין שהוא לא מדבר כמעט בכלל ושהמעבר לפרוטוקול לא קידם את מצבו מאוד מלבד העובדה שבכה פחות ונראה קצת יותר רגוע. הגענו לצומת דרכים בעייתית שאנו לא יודעים כיצד להמשיך. מצד אחד אנו רוצים להמשיך ולטפל בו באותה דרך ולראות שינויים חיוביים משמעותיים יותר אך מצד שני לא קרה שום דבר מהפכני והחשוב מכל הילד מתוסכל עצבני ורעב. דרך אגב ניסינו לתת לו אינזימים של קלייר אך אלה עושים לו עצירות נוראית שמסוכנת לו בזמן הקילציה. מה דעתכם?האם הגיע הזמן להיכנע ולהשלים עם מה שייש ולהפסיק "לשגע" את הילד בבליעת קפסולות והימנעות מלחם(הקושי הגדול ביותר שלו)או להמשיך בטיפול האדוק על אף שלא קורה יותר מידי בעיקבותיו. תודה.

הפסקה

בנסיבות שאת מתארת הייתי מפסיקה, אבל לפני כן מנסה אנזימים של חברות אחרות. נסי את של יוסטון. בניית תוסף אנזימים היא אמנות לא פחות ממדע וזה שהוא הגיב רע לתוסף אחד לא אומר שהוא יגיב רע לכל תוסף אנזימים. אגב, ייתכן שכשתפסיקו תגלו שהפרוטוקול כן עזר, כמו שגילו לא מעט הורים רק כשהפסיקו. אני הייתי שוקלת גם לעשות RESET כללי אם כי לא במקביל לניסויים בתזונה.

המא

New member
גם קילציה?

תמי, תודה רבה על המענה המהיר מה לגבי הקילציה? האם להפסיק? החשש שלי הוא שהילד במרחק פסיעה מגיל ההתבגרות וכידוע קילציה בשלב ההתבגרות הוא בעייתי ביותר ולכן אני פוחדת להפסיק עכשיו ואח"כ להבין שפיספסנו את הרכבת ושהטיפול נעשה הרבה יותר מורכב כאשר הורמנים נכנסים למשוואה. יש לציין שבגללל חלון ההזמנויות הצר שייש לנו עד שע. יתחיל להתבגר לא טיפלנו כראוי במעיים שלו והחלטנו עם המטפלת שלנו שקילציה היא בעדיפות כרגע והקנדידה וחבריה יחכו לתורם.מה דעתך תודה

doron s

New member
תחילפי לחם

השאלה היא בנך רוצה לחם כגיוון או שזה חשק - craving שנובע מאפקט האופיום של הגלוטן? אם זה עניין של מגוון אפשר להכין לחם לבד או פנקייק. הרעיון בדיאטות הוא להימנע מחומרים מזיקים אבל לא פחות חשוב הוא להזין את "המוחות המורעבים" של ילדינו, כך שהימנעות היא רק חצי עבודה וצריך ואפשר לגוון בתזונה. הרבה פעמים הבררנות היא לגבי צבע ו/או מרקם ואז צריך להתאים את התחליף לבררנות , לדוגמה אצלנו הוא מסכים לאכול מה שדומה לאורז אבל לא תפוח אדמה ולא פירה, אז הגיוון היה כוסמת (גרגירים) או הפתיתים החדשים של נטורל קייקס על בסיס קמח תפוחי אדמה. גליתי בזמן האחרון שכמעט כל ירק שמגיע בשקית של סנפרוסט אפשר לטחון ולהוסיף למתכון פנקייק בסיסי
אם הילד רוצה לאכול כמו אחרים אפשר "לרמות" אותו ולארוז את התחליף באריזה של המקור. באתר של ARI יש סדנת בישול מצולמת שאולי תתן לכם רעיונות לגיוון התזונה: http://www.autism.com/danwebcast/videoflv.asp?flv=at09-15-mathews1.flv&h=480&w=640&VID=109 ישנם גם ספרי מתכונים כמו זה: http://www.amazon.com/Kid-Friendly-ADHD-Autism-Cookbook-Gluten-Free/dp/1592332234

המא

New member
אלרגי לביצים

בין השאר בני אלרגי לביצים ולא אוכל פנקייק(לא אוהב את התחליפי ביצים) הוא אוכל פיתות מיוחדות שאופה לנו דרוזית מהכפר השכן ,הפיתות טעימות ובהחלט אכילות. הבעיה שהילד כבר גדול וזוכר את טעם המזון האסור ובעיקר מקבל תיזכורות באופן שוטף בבית הספר שם כל הילדים אוכלים מזון רגיל.כתוצאה מכך הוא מנסה בכל הזדמנות לחטוף לחם או עוגיות וכו' לאחרונה החלו להושיב את בני לבדו בארוחת צהריים(שאני שולחת לו יום יום)על מנת להרחיק אותו מן הפיתויים. מיותר לציין איזה לחץ פסיכולוגי מופעל עליו בסיטואציה כזאת כאשר הוא מבודד מלבד הרעב כמובן. דרך אגב אי אפשר לעבוד עליו כלל מכיוון שמריח ומגשש לפני כל ביס שמכניס לפה, כאשר מזהה ריח לא מוכר או לא רצוי , מסרב ודוחה בתקיפות.

doron s

New member
רגישות לביצים

גם אצלנו רגישים לביצים. בלחם אני משתמש באגר-אגר ובננה בפנקייק אני משתמש בבננה ופשתן טחון הרכיבים האלו מחליפים את חלבון הביצה כרכיב מדביק -Bonding . תחליפים אפשריים אחרים: Kudzu ג'לטין מחית תפוח פקטין

עצה מאם לאם

לבן שלי היו בעיות עיכול חמורות. הוא היה מתעורר בבכי מעוויתות באמצע הלילה. שלחתי בדיקת צואה לחו"ל ומצאו בין היתר שחסרים לו אנזימי עיכול. מאז, אני מורחת לו על הלחם (צריך ממרח עם טעם דומיננטי כמו ממרח אגוזים, חומוס וכדומה) ממרח ופותחת קפסולה ושופכת 1/3 מהתכולה על הממרח. כך לא מרגישים את הטעם. דרך אגב בהתחלה השתמשתי באנזימים יקרים מארה"ב וכשנגמרה החבילה, אני משתמשת באנזימי עיכול זולים שמשיגים בארץ בכל בית טבע (נוטרילייף) ולא מוצאת הבדל. אולי כדאי לנסות אנזימים זולים יותר, אם הם לא גורמים לכאבי בטן ומסייעים, זה שווה גם אם אינם המובחרים ביותר. כמו כן, אם את לא יכולה לעמוד בנטול גלוטן, נסי לקנות לחם כוסמין. אם לא ידוע לך בוודאות שהוא חייב להתנזר מגלוטן, תני לו לפחות לחם כוסמין. היום ניתן להשיג פיתות (קמח לבן עם נבטים) שקלות לעיכול ולחמים ואפילו בורקס. ברגע שיהיה לו מבחר והוא לא ירגיש חריג בבית ומוגבל מאד, ישתף יותר פעולה.

razgalili

New member
אולי נדבר טלפונית?

יש לי כל מיני שאלות לשאול והצעות להציע. למרות שדיאטה עוזרת לרוב הילדים, אחד מכל שלושה ילדים לא רואה שיפור. אני בהחלט מסכים שהגיע הזמן לעשות חושבים מחדש על ההשקעה בפרוטוקול. יש להורים ולילד כמות משאבים מוגבלת וצריך להשקיע אותה במקום הנכון.

פרטי קשר

201-357-8940 אמריקה razgalili2 בסקייפ שעות מועדפות לפי זמן ישראל: ימות השבוע השכם בבוקר שבת וראשון בשעות הערב

למעלה