התייעצות עם המאמנות שבינכם

יובל1981

New member
התייעצות עם המאמנות שבינכם

היי לכולכן, אני אשמח אם תוכלו לעזור לי בדילמה , אני בתחילת ההריון ואמורה לאמן בשנה הבאה כיתות א-ו בעיקר בקרקע ובקפצית. מה דעתכן, האם זה אפשרי לאמן בהריון עם בטן, אולי עדיף לאמן רק את הקטנים ולוותר על הגדולות הדורשות שמירה יותר צמודה? או שאולי בכלל העייפות תכריע? אני שואלת כי זה תחום שאני מאוד נהנית ממנו ואני ממש מתקשה לוותר עליו . (ויתרתי על האימונים לעת עתה אז אני אשמח אם לפחות אוכל להמשיך לאמן)

מזל טוב!

אני מבינה שזה הריון ראשון. אפשרי לאמן בהריון, יש המון הריוניות שמאמנות, כמובן בתנאי שההריון בריא ויציב. העייפות לא אמורה להכריע כאן, אין סיבה שאשה בהריון רק תנוח ולא תעבוד בכלל. כן להפחית עומס, כן לוותר לעצמך יותר, פחות לשמור, פחות להדגים, אבל לא צריך להימנע מלאמן בכלל. את יכולה גם לאמן את הגדולות. הגדולות לא דורשות שום דבר, את זאת שקובעת. אל תשמרי להן שמירה צמודה. זה הכל עניין של גישה של אימון. יש גישה שבה המאמנת כל הזמן שומרת, ויש מאמנות שלא שומרות כמעט בכלל, אלא נותנות למתעמלות לבצע את האלמנט רק אחרי שהן מוכנות אליו ב-100%. באימון עצמו לא צריכה להיות בעיה, הדבר היחיד שאת צריכה להיזהר ממנו זה מכות לבטן שאת יכולה לחטוף בטעות ממתעמלות. וגם אל תעשי הרבה הדגמות. לכן תשימי בראש סדר העדיפויות כל הזמן את העובר, ולא את המתעמלות. אל תשמרי הרבה דברים מסוכנים, אל תדגימי דברים מסוכנים וגם מותר לך כשה הריונית לשבת מידי פעם באימון. אם את חושבת שתצליחי לעמוד בפיתוי (לא לשמור דברים מסוכנים, לא להשתולל...) אז תהני. תעדכני אותנו מה קורה איתך! ואני בטוחה שתיכף תקבלי תגובה מאמא לה3 שהיא אלופת האימון בעת הריון. אבל אני כבר אומרת לך מראש- היא קצת משוגעת, היא עשתה הכל בהריונות שלה, ה-כ-ל...

אמא לה3

New member
הי יובל- מזל טוב

שלושה הריונות עברתי כמאמנת, כן, בתכל'ס עשיתי כמעט הכל, טוב כמעט... קרקע, לא כל כך מהווה בעייה, את יכה להשגיח, לשמור מה שצריך, זה הכל טכניקה ותזהרי על הבטן... קפצית זה קצת בעייה- אסור לך לדגים כלום, אפילו לא ניתורים פשוטים
. בסך הכל נועה ענתה לך תשובה מפרטת ונכונה, גם לך לעצמך אל תעשי שום דבר חדש שלא עשית קודם, נגיד, אני הדגמתי גלגלונים, עמידות ידיים אבל לא גשרים או ניתורים למיניהם (טוב נו, רק פעם אחת..) עם העייפות מתמודדדים, זה לא נורא כל כך. שיהיה לך המון בהצלחה ותרגישי חופשי לשאול כל שאלה

אני לא מבינה למה להדגים גלגלונים וע.ידיים

למה להדגים גלגלון ועמידת ידיים כשאת בהריון מתקדם? האם ההדגמה הזאת הייתה עד כדי כך קריטית וחשובה למתעמלת, עד כדי כך שהיא לא הייתה מצליחה ללמוד בשום אופן בלי ההדגמה הזאת? האם לא הייתה לך בקבוצה אף ילדה אחרת שידעה גלגלון/ עמידת ידיים כדי שהיא תדגים במקומך? (דרך אגב, הילדות נורא אוהבות להדגים, כך שהרווח הוא כפול) האם בכלל הצלחת להדגים את אלמנטים בצורה מושלמת?

אמא לה3

New member
זה לא ממש הקטע של להדגים

זה יותר בקטע של לעשות בעצמי ולהוכיח לעצמי שאני עדיין יכולה, אגב, משום מה אחרי ההריונות נהיתה לי יציבות הרבה יותר טובה בעמידות ידיים מלפני ההריונות.....

יובל1981

New member
טוב שאתן מתארות את זה ככה

אז זה באמת לא נוראי. והאמת שדי עזרתן לי בהחלטה כן לאמן שנה הבאה . ומקסימום אם תהייה עייפות אז נתמודד תודה

למעלה