התייעצות עם חברי הפורום הנהדר

idoh711

New member
התייעצות עם חברי הפורום הנהדר

היי חברים :)
אני נמצא כרגע בארצות הברית על ויזת תייר.
הסיפור הוא כזה, אני ואשתי זוג צעירים ללא ילדים. אשתי אזרחית אמריקאית שגרה ועובדת כאן. לאחר הגעתי לכאן, חיכינו את ה 90 יום הנחוצים (למען האמת לקחנו עוד 20 יום של ביטחון, והתחתנו לאחר 110 יום) והגשנו את המסמכים לגרין קארד ב 15 לפברואר.
הבעיה היא שבסוף חודש אוגוסט הקרוב אנחנו מתכננים להגיע לישראל כדי לעשות שם חתונה יהודית עם אורחים וכל הבלאגן, ואני חושש שלא אקבל את האישור יציאה מארה"ב בזמן.
כרגע על פי ה USCIS, ברוב הסניפים, העבודה על ה I131 מתבצעת על בקשות שהוגשו באמצע סטפמבר 2017, כלומר 5 חודשים אחורה מהיום. במידה והזמן יישאר ככה, הם יגיעו לתיק שלנו ביולי הקרוב, כחודש לפני הטיסה.
שתי שאלות לי אליכם:
1. כמה זמן מהתאריך הרשום באתר עד שאמורים לקבל את האישור יציאה? האם מדובר בעניין של ימים, שבועות או חודשים?
2. על פי הנסיון הרב שלכם, ולמרות השינויים בחודשים האחרונים בעקבות החוקים החדשים, האם עלינו לדחות את החתונה בכמה חודשים? או שאתם מאמינים שאקבל את האישור יציאה בזמן?
תודה רבה על העזרה :)

Boston Guy

New member
אתה הטיפוס של "מהמר"?

אני לא יודע איזה סוג וגודל של חתונה אתה מתכנן בארץ, אבל זו יכולה להיות התחייבות להוצאה כספית די גדולה - אנשים מוציאים עשרות אלפי שקלים ולפעמים מאות אלפי שקלים על כל הלוגיסטיקה שכרוכה בחתונה.
אם תתחייבו לעשות ארוע מול ספקי שרות ובגלל בעייה לא תקבלו את אישור היציאה הנדרש עד סוף אוגוסט - זה עלול להכניס אתכם להוצאות כספיות משמעותיות.
שלא לדבר על בלבול המוח למוזמנים ולאורחים - שתצטרכו ליצור קשר עם כל אחד מהם כדי לתזמן מחדש את הארוע (מה שיכול להיות סיוט לוגיסטי אם מדובר במאות מוזמנים).

ההערכה שלי (שמבוססת רק על ניחוש) היא שבגלל הדיבורים של הנשיא וחבר מרעיו על "ביטול CHAIN MIGRATION" - העומס על מרכזי העיבוד של הטפסים עלה בצורה משמעותית בחדשים האחרונים, כי המון אנשים ש"ישבו על הגדר" בנושא הגירת המשפחה שלהם מנסים כרגע להגיש בקשות כדי שהן יקלטו לפני שהחוק משתנה. ולכן - יש סיכוי שלוחות הזמנים לטיפול בבקשות יתארכו בזמן הקרוב - ולא יתקצרו.

במקומך - הייתי מעדיף לקבוע את החתונה בישראל לסוף הסתיו, או אפילו אחרי זה (למשל - חתונת אביב באביב של 2019?) - כדי לייצר "מרווח ביטחון" למקרה של שיבושים בלוח הזמנים.

idoh711

New member
זה בהחלט סיכון

תודה רבה על התשובה!
לגבי השאלה הראשונה ששאלתי, אתה יודע לומר לי בקירוב כמה זמן לוקח מהתחלת העבודה על התיק ועד הגעת האישור יציאה?
&nbsp

ilanvag

New member
הוא ענה לך על זה -- אין לנו מושג.

זה לא שאנחנו לא יודעים או לא רוצים לומר לך -- זה פשוט שבמצב כיום, אף אחד לא יודע.

יש שינויים מאוד משמעותיים בחודשים האחרונים, בכל הקשור לזמני העיבוד של כל מיני תהליכים. כל השינויים הללו הם לרעה, ובאופן מהותי -- זו בדיוק מטרת הממשל האמריקני, לתקוע מקלות בגלגלים של כל תהליכי ההגירה. זה מה שטראמפ הבטיח לבוחרים שלו, והוא מקיים. בענק!
(לא, אני ממש לא תומך בו, בדיוק להיפך - מה שכתבתי זה עובדות).

ולכן, שום ניסיון מצטבר שיש לנו פה בפורום, לאורך שנים רבות; ואפילו ניסיון מלפני חצי שנה -- שום דבר שכזה לא מלמד על מה שקורה כרגע ועל מה שיהיה בחודשים הקרובים. למעשה, אף אדם בעולם לא יכול לומר לך בוודאות, אפילו לא עו"ד או ראש ה-USCIS. כל מה שאנחנו רואים ויודעים הוא שהתהליכים מתארכים באופן משמעותי, וכנראה ימשיכו להתארך בעתיד הנראה לעין.

מתוך מה שאתה כותב, נשמע כאילו אתה מנסה לחשב את הסיכוי לקבל אישור יציאה לפני מועד הטיסה המיועדת שלכם. זהו בדיוק פרופיל ה"מהמר" שעליו שאל אותך בוסטון גיא. נותר לי רק לחזור על ההמלצה שלו -- דחו את החתונה, ובאורך זמן משמעותי. לא ממליץ להמר כיום על רשויות ההגירה האמריקניות.

למעלה