התייעצות עם חברי הפורום.

Symbolic

New member
התייעצות עם חברי הפורום.

בזמן האחרון אני בונה לי בר ביתי רציני ויפה. עשיתי לי רשימה מלאה של משקאות/כוסות/עזרים/תוספים שעל פיה אני אעבוד. כמובן שצריכים להיות הגיוניים. כנראה שאני לא אוכל להרשות לעצמי 15 בקבוקי וויסקי של 30 שנה או קוניאקים מטורפים, אבל עליתי על רשימה מכובדת ביותר, עם משקאות איכותיים, שהמחיר של כל הסיפור, לאורך זמן, ועם הרבה הזדמנות מהדיוטי פרי, יהיה אפשרי. אני רוצה לפרסם את הרשימה ואשמח לתגובות, והצעות לשיפור. כמו כן לפני שמייעצים, יש לזכור שזה להספק ביתי (מכובד ככל שיהיה). לא צריך 14 סוגי טקילות ו-8 סוגי ג'ין. הרשימה בהודעה הבאה..
 

Symbolic

New member
רשימת הבר הביתי של מתן

בר ביתי משקאות בעיקר לקוקטיילים (Speed Rack) : קקאו לבן (קורה), טריפל סק (קורה), קרסאו כחול (קורה), ליקר קפה (שטוק), ליקר בננה (שטוק), פיזנג (קורה), ליקר מלון (קורה), ליקר/שנאפס אפרסק (קיגלביץ'), ברנדי (שטוק), אמרטו (שטוק), שרי (שטוק) משקאות קלים : מוגזים : קולה, ספרייט, מי טוניק, ביטר למון מיצים : קרנברי, אננס, עגבניות, תפוזים, אשכוליות, אשכולית אדומה נוספים : חלב 3% , שמנת מתוקה, מים מינרלים, מיץ ליים (סאוור/חמוץ מתוק) רום : רגיל : בקרדי לבן, מאיירס כהה, הוואנה קלאב לבן קשאסה : יפיוקה ג'ין : בומביי סאפייר, גורדונס וויסקי : סקוטי מאלט : לאפרויג (10), בואומור (12) , גלן פידיך (12, 12 קאורן ריזרב, 18), גלן מורנג'י (10, מדירה פיניש), גלן ליוויט (12), גלן גראנט, ארדבג סקוטי בלנדד : ג'וני ווקר (אדום, שחור), גראנטס (שרי קאסק ריזרב, אייל קאסק ריזרב), שיבאס רגאל, בלנטיינ'ס, טיצ'רס אירי מאלט : בושמילס מאלט אירי בלנדד : בושמילס, בלאק בוש, גי'מיסון, ג'ימיסון גולד, טולמור דיו ברבן : ג'ים בים (לבן), ווילד טרקי טנסי : ג'ק דניאלס וודקה : אבסולוט (רגיל, ווניל, מנדרין, ציטרון, רסברי), פינלנדיה, דנצקה (רגיל, 50%) טקילה : קוארבו רפוסדו (גולד), סאוזה סילבר (בלנקו) וורמוט : מרטיני (אקסטרה דרי, רוסו, ביאנקו) ליקרים : פרנג'ליקו, דרמבוי, קלואה, קוואנטרו, מאליבו, אמרטו דיסארונו, גליאנו, סאות'רן קומפורט, אבסינת', פיג'לינג (תאנים), אפטר-שוק (קינמון, הדרים, אניס), באד אפפל, ליקר-Y, שנאפס ארטיק (אפרסק, מלון, תפוח), למונצ'לו (וילה מאסה), ברנייאגר, שרידנס, אמרולה, אייריש קרים (בייליס, אוטום קרים), דולי'ס אניס : ערק (עלית), אוזו 12, פרנו, פסטיס (ברז'ה), סמבוקה (מולנרי) מרירים : קמפרי, ייגרמייסטר, בחרובקה, פרנט ברנקה, דובונה אקסטרות : בירה (12 בקבוקים) רדבול (6) כוסות : 10 שאטים 6 צ'ייסרים 6 שאט קטן (0.44) 12 היי-בול 12 לואו-בול (אולדפאשן) 6 מרטיני 6 קוקטייל 2 מרגריטה 4 סניפטרים פירות בקירור : לימונים, ליים, תפוזים, דובדבנים (מסוכרים), נענע תוספים : סירופים (ליים, קנה סוכר (מי סוכר), גרנדין) טבסקו אנגוסטורה סוכר(רגיל, חום) מלח פלפל כלים ועזרים כלליים: קרש חיתוך בקבוקים ריקים / פרימיקסים (לחצי חצי ושות') מגשי קרח (בהקפאה) פוררים (ניקל ופלסטיק) סכינים מלחיה ופלפליה מרסק קרח שייקר ג'יגר מסננת ג'ולב כפית בר כותש לימון קשים סטיררים מזלג לקילוף קליפות פרי מקרר פריזר תחתיות בלנדר חשמלי פותחן
 

itaystud

New member
../images/Emo45.gifכ-ב-ו-ד

תזמין אותנו לפתיחה
 

nunimon

New member
זה לא בר ביתי... זה תעשייתי ../images/Emo70.gif ../images/Emo6.gif

קודם, כל יש כבוד. דבר שני, תראה - בגלל שזה בר ביתי אני ממליץ דווקא אולי לצמצם את המגוון ולפנק באיכות. לדוגמא את הליקרים - אפשר במקום של קגלביץ לארגן את של Thichnn'e מעולים ולא יקרים בהרבה. דבר נוסף , הייתי ממליץ להחזיק וגר"ט (וודקה גין רום טקילה) זולים ופשוטים למקרה של ארוח המוני לכאלו שקצת פחות מבינים, ויותר רוצים להתפנק ותפוס ראש טוב. דבר אחרון - בר כזה מתעצב בתקופה לא של יום יומיים. תקופה מכובדת של שנה. לאט לאט. עם פינוק ודיגומים תמידיים, כמו פותחן בקבוקים תלוי על קיר, או כיור נחמד, עמדת פח מדוגמת פעמון, קצת תמונות קיר, שעונים ואוירה... מתוך ההבנה שזה בר בייתי - כדאי לחפש אטרקציות אני לדוגמא מאד אוהב את הורמוטים - אז יש לי מכל הסוגים, ואפילו כאלו שהבאתי מאיטליה והם פחות מוכרים וממותגים - סה"כ זה הבר שלך - אל תגרר להמוניות ולברים שיש בכל חור. תגוון. יהיה לך הרבה יותר כיף לארח אחרים ולהתארח בעצמך... אהה והכי חשוב - לא הזכרת איזה כמה יינות משובחים. לפעמים זה ממש מוסיף סביב איזו ארוחה נחמדה... שורה תחתונה, לבנות בר ביתי זה תהליך עקב בצד אגודל. לאט לאט. ותן לו את הטא'צ שלך - שיהיה יחודי לך . כל הדברים זה רק מניסיון כמובן - אתה מוזמן לראות בעמוד הפורום הראשי את הבר אצלי בבית . נבנה ועוצב במשך למעלה משנתיים... בהצלחה
אורי
 

Symbolic

New member
תודה על התגובה

והתשומת לב הרבה. כמובן שהבר מותאם דבר ראשון לצרכים שלי. כפי ששמת לב אני חובב וויסקי מושבע וזה ניכר ברשימה. סך המשקאות שם יצאו הרבה כסף, באמת ייקח סביבות השנה. כבר יש לי הרבה דברים. כמובן שהדברים לא קבועים, אפשר להתפתח לכיוונים מסויימים, אבל זה בעקרון הכיוון ההתחלתי. אשמח לעוד הצעות לשיפור
 

nunimon

New member
נראה אותך מארגן ברז בירה ../images/Emo70.gif

אני כבר שנתיים עובד על זה ולא מצליח...
מבטיח שאם יהיו רעיונות אני יעלה, אבל שוב - הדגש הכי חשוב לדעתי - הוא הסטייל והדיגומים הקטנים.. בקבוקים אפשר לקנות , אבל יש הרבה דברים שצוברים עם השנים... בהצלחה בכל מקרה, ואני אשמח לשמוע אם יהיו התקדמויות
אורי
 

Symbolic

New member
ברז בירה.. עשיתי בירורים

לא משתלם בעליל, וממש אי אפשר. בעקרון, הרוב מוכנים להביא לך את כל המיתקן בהשאלה (בהשארת פקדון כמובן), אך אתה חייב לגמור חבית בשבוע (30 ליטר). מתאים אולי לדירה של 5 סטודנטים. לא לי :)
 

nunimon

New member
לא אמרתי באופן חוקי... ../images/Emo8.gif

זה כל הרעיון.. לקנות זה פשוט.. "לארגן" זה קצת יותר מסובך...
יש לי בבר שלי שני שילטי נאון ששנוררתי ממסיבות שעבדתי בהם - שלט ענק של סמירנוף, ושני שלטים קטנים של גולדסטאר - שלא בדיוק קניתי.. יותר נכון , לקחתי בהשאלה...
 

Symbolic

New member
שלטי ניאון זה אליפות!!!!

לדפוק ברז בירה זה יותר קשה קצת חח אבל שמע - אי אפשר לדעת.. כבר ראיתי אנשים דופקים דברים גדולים יותר. בפאב הראשון שאני אעבוד אני עומד לצייד את הבר הביתי שלי (הדברים שהכי קל לגנוב - קשים/סטיררים/תחתיות/מגבות בר/ושות')
 

nunimon

New member
הלו .. מישהו אמר לגנוב...../images/Emo35.gif ../images/Emo150.gif

שלא יגידו שאני מדרדר לפליליים...
להשאיל אחי, להשאיל. גניבה היא דבר אסור. וחוץ מזה, השאלה של קשים זה לא מעניין . זה גרושים. אמרתי לך - תנסה למצוא אטרקציות. אני לא השאלתי כלום אצלי בבר, על כל דבר זה סיפור שלם, וזה חלק מהחוויה. אח"כ שמגיעים אורחים, יש גם סיפורי גבורה לספר...
 

max2

New member
כנס לאיביי, זה כל הסיפור

כמה שעות שוטטות, קצת כסף ויש לך ברז יפה בבר :D
 

nunimon

New member
איזה שעות... הלוואי.... ../images/Emo4.gif

כבר כמה חודשים שאני משוטט....
 
רשימה יפה

אני רואה שאתה אוהב את המאלטים שלך מעושנים. טוב, ההערות שלי הם בעיקר לגבי הויסקי. יש לך סוגים מצויינים, ולצידם סוגים (בעיני לפחות) בינוניים-מינוס. לדעתי שווה לך להחזיק אחד פשוט, לכל מיני ערבובים, ולחסוך את המחיר של הפשוטים האחרים. לדוגמה: יושב לך על המדף ג'וני אדום וג'וני שחור. אתה חושב שבשלב מסויים תסתכל עליו ותגיד: "לא... נראה לי שאני אשתה דווקא אדום היום?" אני לפחות לא הייתי מגיע לזה. הראשון שהייתי מוותר עליו הוא ג'וני האדום. יש לך את הטיצ'ר'ס והגרנט'ס, ששניהם די גסים, פשוטים, ולא יקרים בשביל ערבובים (וגם שלושת הבלנדד'ס האיריים הפשוטים מצויינים לערבובים ועולים אותו דבר בערך). הייתי אפילו מוותר גם על הטיצ'ר'ס. במחיר של שנים כאלה תוכל להצטייד בעוד משהו טוב, מדרגת 12 שנה נאמר. למשל, אם יש לך ג'ימסון גולד, אתה יכול לוותר על הבסיסי אם אתה מחזיק גם את הבושמילס ואת הטולמור. הם מאוד דומים בטעם, ואם יש לך ג'יימסון גולד כנראה שלא תשתה ג'יימסון רגיל יותר מידי... ברבנים... טוב ממש לא הטעם שלי אבל אם אתה אוהב לבריאות. לגבי הקגלביץ', הייתי ממליץ על משהו טיפה פחות זול והרבה יותר טוב, כמו שנאפסים של בלוונד, או החברה המצליחה השניה (לא זוכר איך קוראים לה, מתחיל ב-G נדמה לי). עולים משהו כמו 50 שקל לבקבוק, אפילו פחות בדיוטי פרי. זהו, שיהיה לחיים, ותשתדל לא לפשוט את הרגל.
 

Symbolic

New member
אז ככה.

לגבי הקיגלביץ'. הוא מעין ליקר אפרסקים זול לערבובים בלבד. לא ראיתי צורך להשקיע יותר מידי כסף בעניין הפעוט הזה, הקיגלביץ' יתאים לי. לגבי הוויסקים. כן רציתי הרבה פשוטים. למה? כי אני שותה מהם הרבה. אין לי תקציב כלכלי לשתות הרבה סינגל מאלטים, חוץ מזה שלפעמים לא בא לי משהו כבד, טולמור דיו עם הרבה קרח זה יופי לפעמים. ואני גם אוהב את הטולמור וגם ג'ימיסון וגם בושמילס. אלה מחירים שמאפשרים להחזיק את הבקבוקים האלה. ושבאים חברים, עם כל הכבוד, לא רוצה ש-5 חבר'ה יתפרקו לי על הלאפרויג. בשביל זה את האחרים. לגבי ג'וני אדום - אני מסכים, הוא מיותר יחסית. הוא וויסקי בינוני מאוד, ולטעמי אירים רבים וגם סקוטים רבים פשוטים בהגדרתם טובים בהרבה. אממה, יש לי אותו מבעוד מועד :) אז למה לא לזרוק לרשימה... :) הבלאק לעומת זאת.. אחחח.. תענוג.. וויסקי בערבובים זה לא כוס התה שלי. אני לא אוהב וויסקי בקוקטייל. אפילו לא בסאוור. אם כבר יש וויסקי אני אשתה אותו נקי/עם קרח. כבר ראיתי בפאב מישהו שניסה להרשים את הדייט שלו והזמין גלינפידיך 30 "כי זה יקר ואיכותי" וביקש מהברמן להוסיף לזה קולה. שישמור אותנו האלוהים. בתור ברמן הייתי מסרב (לא יודע מה הקשר סתם סיפור פיקנטי על ערבובי וויסקי) בכל אופן תודה על התשובה המושקעת. לקחתי הרבה..
 
תגובה

רק רציתי להבהיר שאני מאוד לא בעניין ערבובי ויסקי (פעם במליון שנה ראסטי נייל), פשוט הנחתי שעם ציוד קוקטיילים מכובד כמו שרשמת אתה בעניין, ולכן חשבתי שאפשר לקצץ בסוגי הפשוטים על חשבון דברים אחרים. אם אתה נהנה לשתות גם את הפשוטים, בכיף. לגבי הקגלביץ', אני מבין את הרעיון. פשוט במחיר של אולי 15-20 שקל יותר תוכל להשיג משהו שגם אפשר לשתות אותו בשוט קפוא בסבבה, והאיכות שלו טובה משמעותית. יכול להיות שבדיוטי פרי ההפרש לשנאפס איכותי אפילו יותר קטן. שיהיה בהצלחה עם הפרוייקט. אשמח לראות תמונות כשזה יקרום עור וגידים. לחיים.
 
לגבי השנאפס

טרי מהסופר: בוולנד עולה 54 ש"ח. המותג השני שדיברתי עליו הוא Gecko, לא זוכר את המחיר...
 

temptation411

New member
אויש..

אני מנסה להחזיק את עצמי וקשה לי אז אני בכל זאת אגיד את מה שיש לי להגיד מה ז"א בלנדים פשוטים?! מה זה הפלצנות הזו? הטיצרס הוא לפי דעתי הבלנדד הפשוט הכי טוב שקיים ואם היית בודק במגזין הויסקי תיראה שהוא קיבל ציון יותר גבוה מהגימסון 1780 הגראנטס בכלל הוא בלנדד מעולה במיוחד השרי קאסק והאייל תכלס..לי בבית יש את שני הגוני ווקר ואני מעדיף את האדום על השחור יש להם טעמים שונים מצטער אם יצאתי עוין אבל כל ההודעה שלך מסריחה מפלצנות..כל אחד שותה את הויסקי שלו איך שהוא אוהב אני לא שותה גלנפידיך 30 כי אני רוצה להראות לכולם שאני יכול להזמין את זה ואני לא אזמין מאלט מעושן כי רק "גברים" שותים מאלטים מעושנים צא מהמסגרת שלך ותתחיל להנות ממה שאתה שותה ולא מהתוית שעל הבקבוק ואולי ככה באמת תדע שאתה חובב ויסקי אמיתי ושוב פעם..אם זה נשמע עוין מדי..זו לא הכוונה הכל ברוח טובה כן :)
 
על רוחות הצפון.

אהלן, שלום. אני אתייחס למה שכתבת עניינית, שורה אחרי שורה, אבל תסלח לי אם אוותר על התייחסות לעניין הפלצנות. מה ז"א בלנדד פשוטים? הויסקי שאני הכי אוהב לשתות זה בלנדד פשוטים. זה לא אומר שכל בלנדד זול הוא טוב, לדעתי. טיצ'רס: טיצ'רס בעיני הוא בלנדד פשוט, וגס, ולא מצאתי בו שום דבר טוב, חוץ מהמחיר. אבל- באותו מחיר יש דברים שבעיני הרבה יותר מוצלחים. "קיבל ציון יותר גבוה מג'ימסון"? זה בטוח הולך להשפיע על אם זה טעים לי או לא... ג'ראנטס ויסקי מעולה? בכיף. לדעתי הוא סובל מאותה תסמונת של הטיצ'רס. פשוט, גס ולא מעניין. אותו דבר לגבי השרי קאסק בעיני (את האייל לא הזדמן לי לטעום, ואני לא עצוב מידי מזה). אני יודע שהויסקי די פופולרי בפורום, בייחוד השרי קאסק, אבל עדיין, זה לא משנה את דעתי עליו... ג'וני ווקר: ג'וני השחור זה אחד הויסקי האהובים עלי. לא מזמן סיימתי בקבוק וכבר ארגנתי חדש. האדום בעיני לא מוצלח. אתה חושב בדיוק ההיפך? לחיים! לבריאות. כל אחד ומה שהוא אוהב. גלנפידיך 30 ? לא שתיתי. אפילו את ה-18 לא. אין תקציב... רק גברים שותים מאלט מעושן: איך הגעת לזה? אין לי שום עניין לדעת, על אחת כמה וכמה לא להוכיח, שאני "חובב ויסקי", ובטח שלא "אמיתי", בניגוד לכל המזוייפים האלה, שרחמנא ליצלן מתהלכים חופשי בנינו בחברה מתוקנת. אני שותה מה שאני אוהב, וחוץ מזה, אני גם נהנה להתקשקש בפורום ולספר מה אני אוהב יותר ומה פחות. בעצם... לא מאוד שונה ממה שאתה עושה. ורק מילת סיום בענייני רוחות. לי במקרה זה לא מפריע, אבל להבא, אם אתה אכן רוצה שייצא ב'רוח טובה', כדאי לך לנסות את המקש "תצוגה מקדימה" ולעשות קצת הגהה להתנסחות שלך. לי אין בעיה מיוחדת עם זה, אבל מישהו אחר עלול לא לחשוב שזה שכתבת בסוף "ברוח טובה" וניסית לשים סמיילי לא באמת השאיר אותו ברוח טובה. למרבה המזל לי אין בעיה כזו.
 

Symbolic

New member
temptation411

חבוב, אף אחד פה לא נמצא בשום "מסגרת לשתיית וויסקי" ושותה לפי סטריאוטיפים. אם כבר הוצאנו משהו מהשרשור הזה הוא שגם כוס "וויסקי פשוט" יכולה להיות כיף גדול (ואכן היא). "תתחיל להנות ממה שאתה שותה ולא מהתוית של הבקבוק ואולי ככה באמת תדע שאתה חובב וויסקי אמיתי" איזה משפט דפקת בן אדם. רצית להראות שאתה כ"כ לא פלצן שיצאת פלצן. בכל אופן אתה גבר גבר, ואני אשמח אם תתן תגובה על הרשימה של הבר הביתי שלי, אני בהחלט אשמח לעוד הצעות לשיפור (ואני תופס ממך בהחלט בן אדם שיכול לתרום לי לתודעה). PEACE
 
למעלה