התייעצות עם מומחה לגבי בחירת טיפולים

אפרתי פ

New member
התייעצות עם מומחה לגבי בחירת טיפולים

לבן זוגי יש בעיות חוזרות בשיניים ומסביבן בעקבות טיפולי שורש ישנים. אחרי צילומים ובדיקות, הרופא המומחה במרפאה של מכבי המליץ על אחת משתי אופציות: חידוש טיפולי השורש (וכתרים וכל מיני - כ-11,000 ש"ח!) או השתלות (וגם חידוש טיפולי שורש וכתרים וכל מיני - כ-17,000 ש"ח!). הוא לא אמר איזו אפשרות מומלצת יותר. אני רוצה לבדוק את העניין שוב, והפעם אצל רופא פרטי מומחה. השאלה - לאיזה מומחה כדאי ללכת? הרי סביר שמומחה לטיפולי שורש ימליץ על הכיוון הזה, ומומחה להשתלות ימליץ על הכיוון השני... אשמח להארות בנושא. תודה רבה!

רופא מומחה

פני למומחה בשיקום הפה. המומחה בשיקום הפה הוא הסמכות המקצועית המובילה ומכוונת את הטיפול הדנטלי. הוא יקבע את הפרוגנוזה של כל אחת מדרכי הטיפול האפשריות ובהתאם לכך ימליץ על דרך הטיפול המועדפת. רשימת המומחים בשיקום הפה מופיעה באתר האיגוד לשיקום הפה: http://www.dental.org.il/ תוכלי לבחור המומחה המתאים הקרוב לאזור מגורייך. בהצלחה.

MasterCeramist

New member
רופא מומחה

נראה כי אינך מבינה את המשמעות של "מומחה". רופא מומחה למד 3-4 שנים נוספות, לאחר היותו רופא שיניים "כללי". סטטיסטית- רוב הסיכוים שרופא מומחה ממוצע יבצע את הטיפול טוב יותר מרופא כללי ממוצע, מכיוון שהוא עבר הכשרה מתאימה ולמד איך להתמודד נכון עם מקרים מורכבים ובכלל, והוא יגבה מחיר בהתאם. אבל זה אינו חוק, ולא כולם ממוצעים, יש טובים ויש טובים פחות, או טובים יותר. ובניגוד למה שחלק מהמרפאות מנסות למכור לציבור ההדיוט, לא קיים "מומחה להשתלות". במילים אחרות, ההמלצה שקיבלת מעלה, הנה בבחינת " לכי לרכוש וילה בסביון. סביון הוא המקום בו גרים האנשים המובילים בישראל. הזמיני גם מכונית לקסוס, זו כנראה תהיה הדרך הטובה ביותר להתנייע." כלומר-ההמלצה נכונה לכשעצמה, אבל מבטלת הכל חוץ מרופאים מומחים, וזה אינו נכון כהגדרה. העולם אינו מושלם: יש חיים מחוץ להרצליה פיתוח, יש מכוניות טובות שאינן לקסוס, יש שעונים לא רעים שאינם רולקס, יש אפילו מסעדות לא רעות ששמן אינו "מול ים", ואוכלים בהן אנשים שאינם לבושים בהכרח בפראדה וכו'.

אפרתי פ

New member
אז מה את/ה ממליצ/ה לעשות?

דרך אגב, המומחה ממכבי הוא גם מומחה בשיקום הפה.

MasterCeramist

New member
אז מה את/ה ממליצ/ה לעשות?

ההמלצה של מנהל הפורום היא ההמלצה הטובה ביותר שניתן לתת דרך האינטרנט. יחד עם זאת, בשולי הדברים, לדעתי האישית: * סימני הקריאה שהצבת ליד הסכומים הנקובים -מיותרים. יתכן והסכומים לכשעצמם נראים לך גבוהים, אולם המחירים של מכבי נחשבים זולים יחסית, לא זו הבעיה במכבי. *בניגוד לתדמית שיש למכבידנט בקרב שכבות מסוימות באוכלוסיה, במציאות- הדברים המממ... מורכבים יותר. זהו מנגנון גדול מאוד, הגובה מחירים נמוכים יחסית, מפרנס צבא של רופאים, סייעות ועובדי מנהלה ומשקיע מיליונים רבים בקמפיינים פירסומיים. ההנהלה הבכירה נהנית ממשכורות בסדר גודל של 100 אלף שקלים בחודש, והרופאים "שעובדים" מקבלים שכר על גבול המעליב, יחד עם הסייעות בשכר מינימום. מכבידנט עובדת עם מעבדות וטכנאי שיניים שמוכנים לעבוד בהפסד, במחירים הנמוכים ב50-70% ממחירי השוק המקובלים, והאמיני לי, הם לא מייצרים שם כתרי "בוטיק" אומנותיים מהמשובחים שבחומרים. לוח הזמנים של הרופאים (15 דקות למתרפא), והתגמול פר-פעולה, אינם מאפשרים או מעודדים רפואת שיניים עילית, עובדה. הרופאים שעוסקים בבדיקות ותכנון תכניות טיפול, מקבלים אחוזים מהתכניות שנסגרו. התחלופה של הרופאים והצוות הפרא-רפואי נחשבת כגבוהה יחסית, מסיבות מובנות. את המסקנות לגבי המוטיבציה- אנא הסיקי בעצמך. מ-י-ש-ה-ו חייב לממן את הדבר הזה, והמישהו הזה לא יכול לקבל טיפול ברמה גבוהה, משום שהמערכת פשוט אינה בנויה לכך. חדר אוכל של קיבוץ לא יכול להתחרות עם מסעדת גורמה. איני רוצה להטיל דופי בכל הרופאים המועסקים במכבידנט ושאר הרשתות, אבל גם אם ישנם שם כמה צדיקים- ידיהם כבולות ע"י המערכת. * זכרי שמומלץ, אך בהחלט לא חובה לפנות למומחה. * מומלץ למצוא רופא מנוסה ואחראי, בעל גישה סבלנית ובלתי מתפשרת, בעל נכונות להשקיע את הזמן הנדרש לבצע טיפול ברמה גבוהה. זוהי משימה קשה עבור מי שאינו בעל מקצוע, אך יש לכין שיעורי בית: תחקור הקרובים והחברים לגבי המלצות, חיפוש באינטרנט וכו'. בהצלחה!

MasterCeramist

New member
ניסיון

לא, אני מדבר מתוך התחום ומתוך היכרות עם המערכת ומערכות דומות אחרות.

benner2

New member
ישלי אליך שאלה ,נפלתה לי מהשמים

עקב שחיקת שיניים וחוסר בטוחנות תחתונות , שהגיע למצב של קשיים בלעיסה,נגשתי למכבי להתקין תותבת חלקית תחתית, במכבי נבדקתי ע"י מנהלת המרפאה "מומחית" הגישה לי הצעה מפורטת לשיקום פה,התייעצתי בנוסף עם מומחה לשיקום פה שנתן תוכנית שונה,ואמר שהוא לא פנוי עקב שאני צריך טיפול איטי בשלבים ולהתרחק ממרפאה צבןרית שעושים ציק צק ,הפה שלי מסובך,הלכתי לרופא נוסף שיקום פה "מומלץ, הציע תוכנית שלישית איטית ודי מינימליסטית מה שנראה טוב אבל וכאו שאלתי הנ"ל אכן מומחה עם מוניטין אבל המחיר המחיר ,אצלו טיפול שורש וכתר יעלה פי4 ממכבי ,ללא הגזמה האם אכן לדעתך לאדם רגיל, סביר תשלום של פי 4 למומחה,קשה לי אישית להסתגל לרעיון שלטיפול אני אשלם פי 4 ממחירון מכבי,??.

MasterCeramist

New member
תשובה

טיפול שיניים אינו מוצר מדף שניתן לרכוש במכולת. זהו הליך רפואי מורכב, המושתת על ידע, ניסיון, סבלנות, כישרון, ציוד וחומרים, בעלי מקצוע נוספים, זמן וכימיה כללית בין הרופא המטפל לבין המתרפא, לכן אין מחירון אחיד לטיפולי שיניים. מחירון מכבידנט נבנה ע"י רואי חשבון מתוך השיקולים הרלוונטיים למערכת, לרבות: הוצאות פירסום, נתח שוק, צפי אקטוארי להכנסות עתידיות ויכולת לממן הפסדים ע"י תזרים מחברת האם. מחירי הטיפולים במכבידנט משקפים את המינימום האפשרי שניתן לגבות בשיטת הסרט הנע, תוך שליטה על פלח שוק נתון, ויש לכך השלכות על איכות הטיפול המבוצע. מתרפאים רבים מקבלים הצעת מחיר לטיפול באחת הקופות וניגשים לרופאים פרטיים עם דרישה להשוואת מחיר, לכן במובן מסוים, מכבידנט ומקבילותיה מכתיבות את רמת התמחור של רפואת השיניים בישראל. מכאן, רופא פרטי אינו פועל בואקום, ונאלץ להתחשב ב"מחירי השוק", כלומר: רופא שמעיז לבקש מחיר גבוה פי 4 ממחיר השוק - מסתכן באבדן הכנסה. אם כוחות השוק אינם מצליחים לכופף אותו בהתאמה, יש להניח שהמוניטין שלו ובטחונו העצמי- מבוססים. זהו מודל תיאורטי כללי ואינו ערובה לאיכות מוחלטת במקרים של מחירים גבוהים, אך הוא מציע כלים התחלתיים לקבלת החלטות מושכלות. אין תחליף ל"שיעורי בית": המלצות, התרשמות כללית, תיעוד פוטוגרפי של הצלחות קודמות, שיחה עם מתרפאים אחרים של אותו רופא וכו'. בהצלחה!

7575

New member
,תזהרי מכולם

את חייבת לפנות לרופא אוביקטיבי אשר תשלמי לו מראש לייעוץ בלבד ותסבירי לו שאין לך כוונה להשתמש בשרותיו ורק כך תוכלי לדעת את האמת.אין דרך אחרת

למעלה