התייעצות פורום חשובה לגבי ספוילרים

Fairywitch

New member
התייעצות פורום חשובה לגבי ספוילרים

אוקיי. חזרתי לבדוק את הסקר שהיה לגבי מי צופה באיזה ערוץ. 43 מהמצביעים צופים בסטאר. 3 בערוץ 33. 5 בערוץ ראשון. אז חשבתי לי- למה שכולנו נסמן ספוילרים בגלל 5 אנשים (כ-10% מהמצביעים)? למה שאמחק לאנשים הודעות בגלל ספוילרים לא מסומנים, כשרוב מוחץ של חברי פורום מעודכנים במה שקורה בתכנית? ואז חשבתי- למה לא? אז הגעתי להחלטה, והחלטתי...להתייעץ עם כולכם! אני פונה בעיקר לאותם חמישה שצופים בערוץ הראשון- השאלה העיקרית היא אם מפריע לכם בכלל לקרוא ספוילרים
ההודעה הזו תישאר נעוצה כ-3 ימים, ובסופה אגבש החלטה, תוך התחשבות בדעת הרוב, אך גם במיעוט (איזה פלורליזם...
)

רבקהrc

New member
צודקת

הנוהל בשאר הפורומים של סדרות מחו"ל הוא שכל מה שלא שודר בארץ יסומן כספויילר (למרות שכבר שודר בחו"ל) ואילו מה שכבר שודר פה באיזשהו ערוץ לא צריך להיות מסומן בספויילר אבל אין! לכתוב מידע בכותרת... אין שום סיבה שלא נאמץ את הכלל הזה פה שהרי תמיד יהיו שידורים חוזרים ואנשים שמקליטים ותמיד יהיה מישהו שזה יהרוס לו...

Fairywitch

New member
מקסימום אפשר לפי ערוץ 33-

הבנתי שזה רק שבוע איחור, וזה כבר לא כ"כ נורא. אבל להתחשב בערוץ ראשון זה באמת מייגע

MoGanC

New member
ההגיון שלי אומר

שאם אתה טיפש מספיק בשביל לעקוב אחרי ערוץ 1 אתה בלאו הכי לא יודע לקרוא או לכתוב אז זה לא משנה אם יש ספוילרים.

Daniella 21

New member
../images/Emo45.gifבהחלט צודקת!

הערוץ הראשון נותן משמעות נוספת למילה איחור!
איך אפשר לשדר תוכנית ריאלטי שרצה שני ערוצים אחרים באיחור שכזה
אני חושבת שצריך לדבר בחופשיות כי בעצם זה לא ספוילר
והרוב אכן רואה ערוץ סטאר וורלד
אבל יש לי שאלה
מתי כן לסמן ספויילר
אני רואה את התוכנית כשאני עובדת ערב- ביום רביעי בבוקר כשהרוב אני משערת רואים בערב ב18:30 האם פתיחת שרשור על תוכנית הבוקר נחשב ל
? נ.ב אני דווקא אהבתי מה שלבשה קארי

SHTRUDIDI

New member
הרעיון הכללי לדעתי נכון וצודק

אבל בהתחשב בעובדה שאפילו בסטאר יש שידורים חוזרים 4 פעמים ביום,אני יכולה לומר שאני באופן אישי לא צופה בשידור הראשון ואני מניחה שרובכם(לפי הגילאים נראה לי שרובכם בלימודים בשעות היום) גם לא ולכן גם מבט קצר בפורום בצהריים יכול להרוס. אני חושבת שהפתרון האידיאלי יהיה לפתוח הודעה עם הכותרת-"הפרק בסטאר היום-טופ ..." ואז שכולנו נשרשר אליו הכל,כך לא נהרוס לצופי ערוץ 1 ו33 שהכניסה לשם היא על אחריותם וכן לא נהרוס לאילו מצופי סטאר שצופים בשידורים האחרונים של היום. רק צריך שכולנו ניקח אחריות,הראשון שיגיע לפורום לאחר הפרק ויראה שלא נפתחה הודעה עם כותרת "הפרק בסטאר היום-טופ..." צריך להתחיל הודעה כזו בעצמו ורק אח"כ להתחיל שרשור הודעות,כך גם כיווץ שרשור לא יגרום לחשיפת מידע.חנה,את מאשרת?והאם כל שאר חברי הפורום בסדר עם זה?

Fairywitch

New member
ברור. כך נהגנו עד עכשיו. הבעיה היא

בדיונים אחרים- למשל, מייגע לסמן בספוילר כל הודעה שבה מזכירים את אחד המודחים או המשתתפים. אפילו בשרשור קישורים- קישור לראיון עם XY שהודח גם הוא ספוילר. וכל זה מעיק על פורום שלם בגלל אנשים בודדים
אגב- אין שום ויכוח שלא צריך לתת מידע מקלקל בכותרת! זה יכול גם סתם להרוס למישהו אקראי/חדש בפורום שנכנס לרגע לתומו. זה סתם מרושע... (אגב- גם אניצופה רק בשידור של 18:30 בד"כ). ההצעה שלי היא ללכת לפי ערוץ 33- ערוץ שיש שגם לאנשים שאין להם "סטאר", או שמחכים לצפות בלי פרסומות ועם תרגום. ואז מיד עדכני ייחשב ספוילר רק למשך שבוע, וזה כבר פחות נורא.

yinnon2

New member
**הערה**

ערוץ 33 משדר בשבועיים האחרונים במוצ"ש רק את תכנית התוצאות (שבוע וחצי אחרי שידורה בסטאר וורלד..)

yinnon2

New member
אין לי מושג מה קורה בכל השבוע

אבל בשבתות זה כל הזמן משתנה...

shavitlavi

New member
אז ככה

אני מודה שהסיבה העיקרית שניכנסתי לפורום הזה היא הספוילרים. מי שבאמת לא אוהב ספויילרים לא יחפש אינפורמציה על התוכנית מעבר לצפיה בטלוויזיה. וחוץ מזה, כולה ספוילר, אפשר לחשוב שמישהו מת.

לדעתי צריך להתחשב באלה שצופים

הערוץ 1 או בערוץ 33 בכל זאת זה מבאס לדעת מי יעוף לפני שהספקת לראות בעצמך, פשוט נמשיך לסמן ספויילרים זה לא כזה קשה.

לדעתי, למרות שאיני חבר קבוע בפורום

צריך לפי ערוץ 33. כי יש כאלה שרואים בסטאר שידורים חוזרים ואם ידברו על הפרק מיד אחרי שידור הפרק בסטאר, זה יהרוס להם. ובערוץ 33, זה שבוע איחור ככה שזה לא נורא

נועה167

New member
אני חושבת

שצריך לשאול את האנשים שרואים בערוצים האלה ואולי זה לא מפריע להם בכלל ? אם כן אז אפשר להתחשב זה לא כזה ביג דיל לשים סימן של ספויילר.

אממ, קשה

אבל אני דווקא תמיד חשבתי שזה לא התוצאות של הסדרה שחשובות (זה לא משנה מי האידול בסוף) זה הדרך שכיף לראות. אני אישית יודעת שאפילו אם אני אדע מי ינצח אני בכל זאת אמשיך לראות בשביל ההופעות (ובשביל לראות אותם מזיעים כל פעם שמודיעים על עוד אחד שהולך.... חחח *צחוק זדוני*) לכן מבחינתי אין לי בעיה שלא יסמנו ספויילר או אפילו שיכתבו פרטים בכותרות (גם כשמוסמן ספויילר על משהו שעוד לא ראיתי אני נכנסת כי אני לא מתאפקת) אבל צריך להתחשב באלו שזה כן מפריע להם....

Fairywitch

New member
ממה שראיתי בפורומים אחרים-

כל מה ששודר בארץ באיזשהו ערוץ ישראלי- לא נחשב לספוילר. אז גם בגלל זה כרגע אני נוטה לכיוון שלפיו כל מה שכבר שודר בערוץ 33 לא נחשב ספוילר. וגם אני חשבתי על הקטע של התחשבות- אבל משהו כמו 50 איש צריכים לסמן ספוילרים בגלל 5 אנשים (שלחלקם אפילו לא מפריע לקרוא ספוילרים)- זה די מעיק ומיותר. נכון שלא קשה לסמן, אבל זה מעבר לזה- צריך לשקול כל מילה, מה מקלקל ומה לא, למשל, ואפילו איזה תמונות יקלקלו- זה ממש ממש מייגע

shalehet

New member
אולי שהחמישה יתחשבו בנו?

אני חושבת שזה נכון לפרסם ספויילר.. גם לי כרגע אין אפשרות לצפות בסטאר ואני רואה רק ב-33... אבל עדיין אם מישהו רושם הודעה ושוכח לסמן ספויילר, לדעתי צריך להשאיר את ההודעה... כי כמעט כולם פה צופים בסטאר... אבל לא מזיק גם לסמן ספויילר... לא שזה כל כך חשוב בעיניי.. אפשר בד"כ להבין מהכותרת במה מדובר

למעלה