התייעצות- פסיכומטרי, אוניברסיטה וזמן!

the mush

New member
התייעצות- פסיכומטרי, אוניברסיטה וזמן!

היי בנות,
זאת הולכת להיות טיפה חפירה אבל אני חייבת עוד דעות...
אני בת 22, כרגע משפרת בגרויות בשביל להתקבל ללימודים [במכללה] ללא פסיכומטרי במטרה ללמוד חינוך לגיל היסודי.
נכנס לי ג'וק חדש לראש. לעשות תואר בהיסטוריה [כי אני מתה על היסטוריה] ואח"כ תעודת הוראה ולהמשיך עם "התוכנית" של להיות אשת חינוך. בשביל תואר בהיסטוריה, צריך פסיכומטרי.
הבעיה היא- יש לי בעיות למידה קשות מאוד. יש לי לקות במתמטיקה שאני נאבקת איתה כבר מכיתה א' [לא צוחקת] ותמיד היה לי אישור להשתמש במחשבון + עוד זמן במבחנים. בנוסף לזה, לא גדלתי בארץ אז גם כל העיניין המילולי ממש כבד עלי.
וגם, אני נורא רוצה להתחיל ללמוד בשנה הבאה [אוקטובר 2013] כי אני לא ממש נהנת בתכלס מהחיים האלה שבין הצבא ללימודים.
אני מפחדת להכנס עכשיו למשהו [פסיכומטרי] שמרגיש לי שהוא גדול עליי נורא, ואז אולי "לבזבז" 3 חודשים שבהם לא הוצאתי את הציון הראוי בבחינה ואז אולי אצטרך לדחות את הלימודים בשנה.

מה אתן אומרות?
בדברים האלה שווה ללכת על בטוח, על מה שיחסית קל, נוח ובטוח?
לקחת סיכון ענק?

[מקווה שהצלחתי להבהיר את כל הסיטואציה. קצת קשה לי להתבטא בכתב....]

תודה מראש מקסימות!

The Blue Fairy

New member
נראה לי שהשלב הראשון צריך להיות

- כמה את צריכה להוציא בפסיכומטרי בשביל להתקבל לתואר בהיסטוריה?
עוד דבר שהייתי חושבת עליו - אם ההיסטוריה זה רק ג'וק או שזה באמת מעניין אותך יותר מחינוך לגיל היסודי
עוד דבר - במה יש יותר עבודה? הייתי מנסה לדבר עם מורות אולי ולשאול מה יפתח לך יותר אופציות תעסוקתיות, אל תעשי את הטעות שאני עשיתי - תחשבי על העתיד המקצועי שלך

למעלה