התייעצות צנוברים

התייעצות צנוברים
עשיתי בפעם הראשונה בחיי ממולאים לפי מתכון שמצאתי ברשת. עשיתי חצילים, קישואים ותפוחי אדמה ממולאים באורז ובשר, ברוטב עגבניות. אני חושב שיצא די טוב בסך הכל (לפחות בשביל פעם ראשונה לבשלן מתחיל, תמונה מצורפת, אני יכול לצרף קישור למתכון עצמו אם זה מעניין אתכם).

השאלה שלי: חשבתי לשדרג את המילוי עם צנוברים. האם מומלץ לעשות זאת? ואם כן, האם לטגן את הצנוברים לפני כן, או לא? אני רוצה להכין כמות גדולה לאורחים ולא רוצה לקלקל.

Maldini Girl

New member
אני מתה על צנוברים וחושבת שהם משדרגים מאד מילוי
הכולל אורז ו/או בשר.
הייתי קולה אותם לפני קצת במחבת, ואז מוסיפה לתערובת.
בתיאבון.

צנוברים

שלום
לצנוברים קוראים באנגלית Pine Nuts. כמו שלאננס הם קוראים Pine Apple
פעם בקנדה חיפשתי צנוברים ושאלתי עובדת בסופר היכן ה-Pine Nuts?
היא ענתה לי, במעבר 8 Where all the nuts are...
הסתכלנו אחד על השני והיא הבינה שלמה שנאמר יד עוד משמעות.

הגענו לפה וגרנו בדירה זמנית כך שלא קניתי יותר מידי דברים.
כשעברנו לדירה הקבועה, נסענו לוולמארט לעשות קנייה גדולה וחיפשתי בין היתר כל מיני סוגי אגוזים. שאלתי את אחת העובדות: Where can I find nuts? תגובתה: Everywhere

היא בערך האמריקאית היחידה שפגשתי עם חוש הומור

ornme1

New member
לא הייתי מוסיפה צנוברים לממולאים כי
נראה לי שבמקרה הזה טעמם ילך לאיבוד -
רוטב עגבניות הוא רוטב עם טעמים עזים, הצנוברים לא יגרעו מהממולאים, אבל חבל להוסיף מרכיב כל כך יקר לצורך שדרוג קטן יחסית.

נכון בארץ הצנוברים יקרים,אבל אצלנו בכרמיאל יש
שלום לך.
אצלנו בכרמיאל יש עצי אורן שהם מניבים אצטרובלים גדולים שבהם יש את גרעיני הצנובר,רק בעיה הוא בפיצוח שלהם .
בטרם החליטו להשחית את השטח לטובת הרכבת היו עצים רבים שלי עצי צנוברים ,אבל יש עוד עצים בעיר.
זה לו גורע מהטעם של הממולאים ,אני בעות פריחת עצי הגפן אני מלקת עלי גפן ועושה מלן ממולאים.
אני מוסיף צנוברים למילית.
מאיר כרמיאל

ornme1

New member
מעניין, להוסיף צנוברים לעלי גפן. אף פעם לא ניסיתי.
האם המלית במתכון לעלי הגפן מכילה בשר?

אני נוהגת להכין עלי גפן ללא בשר, ברוטב עגבניות טריות.
קוטפת עלי גפן גם בקיץ, לא רק בפריחה.

ערב טוב.כן ,אבל אני מכין רק מפטריות.
ערב טוב.
אני מכין מפטריות במקום בשר למינהם.
כמובן בתוספת אורז.
מאיר כרמיאל

ornme1

New member
פטריות מהוות תחליף טוב לבשר מבחינת הטעמים,
אני נוהגת למלא קובה מטוגנים בפטריות. לפעמים מוסיפה גם קצת פתיתי סויה. בד"כ בפורטובלו, מעדיפה את טעמן.
עלי גפן לא ניסיתי עדיין.
נראה לי שאנסה אורז + צנוברים. נשמע לי טוב. רוטב העגבניות הטריות שאני מבשלת בו את עלי הגפן אינו דומיננטי ונראה לי שיתאים.
תודה.

אני ענה לך,א. יצא נפלא ב. כן
שלום לך.
כתוב מה המילית אולי אני יכול לשפר אותו עבורך.
האם שמתה לימון טרי וסוכר ?
כן צנובר מאוד מעשיר את הממולאים.
לקלות קלות כלומר במכבת ללא כל תוספת לשים את הצנוברים לקלות עד שהם מתחילים להזהיב.
תוסיף עוד קצת נוזלים לסיר שבתמונה .
לבריאות מאיר כרמיאל

yair_bar

New member
מנהל
נשמח תמיד לקבל מתכון בפורום. אם אפשר מעניין אותי גם לראות
תמונה של הממולאים בתום הבישול.
&nbsp
כל הכבוד לך על ההכנה ועל הרצון לשדרג.
&nbsp
אגב, באופן אישי לא הייתי מוסיף צנוברים אבל כן מחפש לשדרג את המילוי בצורה אחרת. אם תכתוב את המתכון אני אוכל לנסות לתת רעיונות

המתכון
אני רוצה לציין שאני בשלן מאוד מתחיל ומאוד חובב. עד גיל 40 לא עשיתי שום דבר יותר מסובך מחביתה. נסיבות חיים מסובכות הביאו אותי לנסות לבשל קצת, ולהפתעתי הרבה חלק מהדברים שעשיתי יצאו מוצלחים. אין מחמאה גדולה יותר לבשלן מתחיל מאשר שהבן שלו מחסל את כל צלחת הבולונז שהוא הכין ומבקש תוספת, או שהבן השני פורץ בבכי ביום למחרת על כך שנגמר כל סיר הקציצות שנעשה אתמול.
&nbsp
בעניין הממולאים, עשיתי את המתכון הזה:
&nbsp
http://www.pirge.co.il/ממולאים/קישואים-ממולאים
&nbsp
המתכון הוא בעיקרון לקישואים, את החצילים ותפוחי האדמה עשיתי על דעת עצמי (עם אותה מלית ורוטב). יש שם כמה מרכיבים ביזאריים כגון כף סלט חומוס (תעשייתי מוכן) וקינמון, אבל לדעתי (המשוחדת כמובן), יצא טעים.
&nbsp
עשיתי את המתכון הזה פעמיים, פעם אחת בדיוק כפי שכתוב (עד כמה שיכלתי) ובפעם שניה בתום הבישול השארתי את הסיר לילה שלם בתנור על 100 מעלות (רעיון שקיבלתי ממתכון אחר באינטרנט). תוספת הבישול האיטי בתנור עשתה נפלאות לתפוחי האדמה, אבל שאר הירקות הפכו רכים מדי.
&nbsp

בשלן מקצועי או מתחיל
המנה שלך נראת הרבה יותר טוב מכמה אנשים שקוראים לעצמם בשלנים או שטוענים שעשו קורס בישול זה או אחר, יפה לך יש לך כישרון וזה אולי הכי חשוב בבישול.
אני באופן אישי חצילים מעדיף כמוסקה ותפוחי אדמה כמפרום (אפשר מפרום גם מחצילים) ולא מערבב אם ממולאים אחרים
כלומר או סיר מפרום או סיר מוסקה או סיר ממולאים (בצל, עגבניה, קישויים, גזר) או כרוב ממולא או עלי גפן ממולאים.
אני אישית לא מערבב
לא היתי מוסיף צנוברים והיתי מנסה אולי להוריד כמה דברים מהמתכון, נניך חומוס או טחינה הכי חשוב לנסות רק ככה לומדים

ארתור אני מקווה שלא נפגעתה מהערות שלי למתכון
ערב טוב.
המטרה היא לעזור ולא להעביר ביקורת .

מאוד אוהבת צנוברים-מוסיפים המון למאכלים.
אני מטגנת אותם בשמן ממש לרגע. המדד שלי זה לראות שהם מספיק קריספיים למאכל.
&nbsp
לא ניסיתי אף פעם בממולאים, אז לא יודעת איך זה יהיה.

למעלה