התייעצות קטנה- כאב אחרי זריקה

ParanoidAngel

New member
התייעצות קטנה- כאב אחרי זריקה

בגלל מחלה ממושכת, לא יכולתי להגיע למרפאה ולחדר אחיות השבוע כדי לעשות את זריקת הטסטוסטרון, לכן עשיתי אותה בעצמי בירך [אני מנוסה בעבודה עם ציוד סטרילי וכד', אבל זו הפעם הראשונה שבאמת הזרקתי לעצמי]. נעזרתי בוידאו עם הדרכה, והכל עבר בלי תקלות מיוחדות.
כמה שעות אחרי זה, התחלתי להרגיש כאב די חזק בירך. אין סימן לדלקת [אין אדמומיות, אין נפיחות/קשיות, אין חום מקומי או כללי- הכל תקין לחלוטין], והכאב דומה לדברים שחוויתי אחרי זריקות שהאחות ביצעה- אבל אולי בגלל המיקום השונה, זה הרבה יותר מגביל. ביומיים האחרונים התקשיתי ללכת בלי לצלוע, וזה עדיין די כואב, אם כי פחות מקודם.
האם זה רגיל? יש מה לעשות כדי להקל את התופעות האלו?

שלום

האם ניסית לעסות את המקום לאחר הזריקה? תופעת לוואי דומה הייתה לי בזריקה הראשונה שלי, השרירים היו תפוסים, והיה לי קשה ללכת, אמנם הזריקה הייתה בתחת ולא בירך, אבל זה נשמע לי נורמלי שבימים הראשונים זה יהיה כך. אני חייב לציין שבזריקות שלאחר הראשונה, הגוף שלי התרגל לחומר והוא מגיב באופן שונה, אבל יכול להיות שבגלל שהמיקום של הזריקה השתנה, הגוף צריך להתרגל מחדש (או לפחות השרירים שבירך). מה שאני הייתי עושה כדי להקל על התסמינים הוא לקחת קרם ולעסות את המקום איזה עשר דקות וזהו. תחכה עוד כמה ימים, זה יעבור. בפעם הבאה זה יהיה קל יותר, ואל תשכח לעסות את המקום אחרי שאתה מסיים, מדובר בחומר מאד שומני וקשה לו להיספג אם לא מעסים.

בהצלחה וחג שמח.

וואי אני לא מאמין,

היו לי מלא בעיות כאלה עם הזריקות בחודשים הראשונים, ואף אחת מהאחיות וגם לא הרופא טרחו לציין שכדאי לעסות את המקום של הזריקה!

טוב אני אדע להבא תודה על העצה..

שמח שעזרתי :)

תמיד תעסה את המקום, כמה שיותר מהר לאחר מתן הזריקה כדי למנוע גושים.

למעלה