התייעצות קטנה לגבי בחירת קורסים

WhiteNote

New member
התייעצות קטנה לגבי בחירת קורסים

היי :) שנה הבאה אני כנראה נכנס למסלול פיזיקה ראשי ומדעי החיים משני, ובגלל הבגרויות בתיכון, אני כנראה אצטרך לוותר על חלק מהקורסים (אני עולה לי"א, בי"ב כנראה אני כמעט אהיה פנוי לחלוטין לאוניברסיטה). התואר יקח ארבע שנים ולכן חשבתי או להרחיב פיזיקה או להוסיף כימיה משני (נראה לי ריאלי אם עושים בארבע שנים). אני חושב לקחת את כל הקורסים במדעי החיים (שניים-שלושה בסמסטר), וההתלבטות היא בפיזיקה: אני מתכוון לקחת מכניקה ורעיונות מודרניים בפיזיקה (סמסטר א'), חשמל ומבוא לפיזיקה מודרנית (סמסטר ב'). השאלה היא לגבי הקורסים במתמטיקה - האם עדיף (מבחינת הקורסים בסמסטר ב' שנה א' והידע המוקדם שהם דורשים) לעשות מתמטיקה לפיזיקאים 1+2, או אלגברה ליניארית ומד"ר (בתיכון למדתי ונבחנתי בשאלונים 005, 006, 007, נשאר לי רק לשפר את הבגרות ב007 משום שממש לא הלך לי בבגרות אך במגן יש לי 100). תודה רבה :) נ.ב. לגבי הסתברות לפיזיקאים, אתם יודעים במקרה האם הקורס סטטיסטיקה כללית של הפקולטה למתמטיקה יכול להחליף אותו?

Jony I

New member
לדעתי,

לינארית ומתמתטיקה לפיס, חשוב שתעשה בשנה ראשונה. ותיקח גם את מכניקה בסמסטר א' וחשמל בסמסטר ב'. כדי שלא יהיה לך בעיה עם הקורסים של שנה ב' בשנה הבאה, כי אלה הקורסים הכי בסיסיים לדעתי של שנה א' בפיסיקה. רעיונות מודרניים זה קורס נחמד, מעיין קורס למוטיבציה, לא תפסיד כלום אם תיקח אותו בשנה הבאה. לדעתי אתה כנראה תסתדר גם בלי מבוא לפיסיקה מודרנית בשנה הראשונה, כמו שעשה כל המחזור שלנו. ותראה אם מד"ר מסתדר לך מבחינת השעות. אם לא, תידחה אותו לשנה הבאה, גם לא הפסד גדול מידי.

WhiteNote

New member
תודה :) + תגובה

באמת התכוונתי ללכת לרעיונות מודרניים בשביל המוטיבציה
בינתיים די בטוח שאני אקח רעיונות מודרניים (בכל מקרה הוא נמצא לי באמצע היום היחיד שאני אהיה כולו באוניברסיטה), מכניקה, חשמל ועוד שלושה קורסים + מעבדה בביולוגיה. לגבי מתמטיקה - קצת קשה לי יהיה להסתדר מבחינת השעות עם מתמטיקה לפיסיקאים ואני כנראה אקח רק ליניארית, אפשר לעשות את ליניארית בלי ללמוד במקביל מתמטיקה לפיסיקאים 1? בכל מקרה אני מתכנן לארבע שנים, אז שנה הבאה אני אעשה את המועט שנשאר מהשנה ואנסה לקחת את מעגלים ואלקטרוניקה כחלק מניסון ללכת על מורחב, ואולי קצת ממה שיש בכימיה משני. או שאני סתם אופטימי
תודה רבה :)

WhiteNote

New member
אה ועוד משהו קטן:

יום שלישי הוא יום פנוי לחלוטין? רשום שם רק "שעות מחלקה", האם זה משהו שצריך להיות בו כל שבוע? (בחיפוש בגוגל מישהו שרושם שפעם בשבועיים ביום הזה יש בוחן.. לא הבנתי אם פעם בשבועיים זה רציני או שהוא הקצין) תודה :)

Jony I

New member
בשעות מחלקה עושים השלמות לעיתים מאד רחוקות.

בעיקרון זה יום חופשי לרוב האנשים. את הקורסים של מורחב אתה יכול לקחת מתי שתרצה, אם תרצה. אלו קורסים כמעט נפרדים מכל שאר הקורסים. אפשר לעשות לינרארית בלי מתמטיקה לפיס' עד כמה שאני ווכר. אגב, לדעתי, אם אתה עושה את התואר כמשהו פרקטי (שתוכל אחרי זה גם להתגייס לצבא לעשות משהו שקשור למה שלמדת, או אם תרצה להמשיך לתוארים מתקדמים) ולא סתם ללמוד דברים שנראה לך, שהם מעניינים אותך, אז לדעתי כדאי לך מאד לעשות במקום כימיה משני, מדעי המחשב משני. יש שם קורסים מאד רלוונטים לכל מה שתרצה לעשות אחרי זה עם התואר. הרבה מאד מהעבודות שמקשרות פיסיקה עם ביולוגיה, משלבות גם עבודה תכנותית, אני אומר לך את זה מנסיון שאני עובד קיום במעבדה כזאת (כך גם כל שאר המעבדות המעניינות שמשלבות פיסיקה עם ביולוגיה). וכמובן שבצבא כמעט כל תפקיד שתוכל למצוא שהוא קשור למה שלמדת, גם יהיה בו תכנות (אם לא רק תכנות). לדעתי, תואר בפיסיקה ראשי + ביולוגיה משני + מדעי המחשב משני, זה פשוט לפנים. זה מה שהייתי רוצה לעשות היום אם הייתי מתחיל מהתחלה, ואם היה לי את כמות הזמן שיש לך. תחשוב על זה.

בקשר למתמטיקה

אם אני לא טועה שאלת שאלה לפני כחודשים וגם אז אני וג'וני ענינו לך אז ברוך השב. קצת קשה לקחת מד"ר וחשמל ללא מת' לפיס' 1+2 לפני/במקביל אז אני ממליץ לך שלא לקחת את הקורסים האלה. אם אתה רוצה לקחת חשמל צא מנק' הנחה שאתה בעצם לוקח את הקורסים הכי קשים של שנה א' (מת' 1+2, חשמל ואולי גם מכניקה). אין שום מניעה לקחת רק לינארית 1+2 מכיוון שהם קורסים קלים ואין קשר בינם לבין שאר הקורסים של שנה א'. רעיונות ומבוא למוד' הם קורסים מאוד קלים שלא דורשים שום השקעה. אם אתה רוצה להיכנס עמוק לפיסיקה אז קח מת' לפיס' 1+2, מכניקה, חשמל ורעיונות (ואולי גם מודרנית) אם ישאר לך זמן קח קורסים של המורחב או של המשני/ים. אם אתה לא ממש רוצה להיכנס עמוק לפיסיקה תנסה לקחת לינארית ומד"ר במקום חשמל, פחות או יותר אותה השקעה.

WhiteNote

New member
תודה על שתי התגובות :)

להמילשטוניין: אם כך, אני אבדוק שילובים אחרים של קורסים לשנה הזאת. ליניארית (השנה זה בקורס אחד במסמסטר א') מד"ר, ונגיד גם מעגלים חשמליים ואלקטרוניקה (למרות שהוא במקביל לחשמל) לא דורשים ידע של מתמטיקה לפיסיקאים 1+2? לג'וני: למען האמת, חשבתי לקחת כימיה מפני שרוב מה שבביופיסיקה לומדים בשנתיים הראשונות הוא כימיה (בחרתי במסלול אחר מפני שנראה לי שאין שם את הקורסים בפיסיקה שאני הייתי רוצה לעשות). אני מתכנן (נו.. אופטימי) לתארים מתקדמים, והצבא הוא לא שיקול שישפיע לי על הלימודים. האם סוג המעבדות שאתה עובד בהם לא דורש ידע בכימיה? מה שעבר לי בראש הוא זה שמחשבים זה לתעשייה והייטק ובשביל מחקר עדיף לדעת כימיה.. יכול להיות שפשוט המסקנה הזאת שגויה, וכדאי לי לשנות קצת את התוכניות. תודה רבה לשניכם :)

Jony I

New member
אני די משוכנע שמחשבים עדיף לך גם בשביל מחקר

מאשר כימיה, למרות שזה ממש תלוי מה תרצה לעשות. לדעתי עדיף לך לקחת מחשבים וזה יהיה לך הרבה יותר שימושי גם במחקר מאשר כימיה.

WhiteNote

New member
שאלה קטנה לגבי חשמל ומגנטיות

האם יש צורך ללכת למכינת קיץ במידה ואני לומד כרגע לבד את החומר לבגרות ובמהלך השנה אלמד אותו בבית הספר? בנוסף לכך - האם הקורס מתחיל מאפס או ישר מאיפה שהסטודנטים עצרו בתיכון/מכינת קיץ? תודה רבה :)

Jony I

New member
הקורס "כאילו" מתחיל מאפס

למה כאילו? כי פרופ' דוייטש אומר, תישכחו מכל מה שלמדתם עד שהגעתם אליי. בתכלס מי שלא זוכר כלום מהתיכון או לא עשה מכינה, וכו' אז יהיה לו קשה מאד בהתחלה. מה גם שהקצב של הקורס עולה עם הזמן. בהתחלה הקורס נראה לך מאד איטי (בעיקר אם אתה כן יודע קצת ממכינה/תיכון וכו'), ואחרי זה זה מגיע למצב שפשוט הוא דוחף המון נושאים במעט זמן, ועם לא מספיק תרגול.

WhiteNote

New member
ומכניקה?

האם הקורס במכניקה קשה באותה מידע? האם גם הוא "מתחיל מאפס"? הבעיה היחידה שלי היא עם סמסטר ב' - זוהי תקופת הבגרויות האחרונה שלי. אני אולי אקח מד"ר במקום חשמל, ואגיע שנה הבאה לחשמל קצת יותר מוכן. תודה רבה :)

מכניקה קורס לא קל

לפחת לא בפורמט של השנה (שלנו היה הרבה יותר קל). יש המשכיות מסוימת מהתיכון אבל די מתחילים מהתחלה. נסה לעבור על הספרים במכניקה מהתיכון.

salsaman69

New member
דעה אישית

קודם כל אני ממש ממליץ לך לא לעשות כזה בלאגן בתואר שמע אני עושה דו ראשי פיסיקה מחשבים נכון שזה יותר מראשי משני אבל זה בטוח פחות מראשי + 2 משני + בגרויות ואני טובע בחומר עד כדי כך שפיצלתי ל 4 שנים תואר לשם עניין אני יכול להגיד לך ששניים מתוך 4 מצטיינים של שנה שעברה עושים את המסלול הזה ושניהם פיצלו את התואר ככה שנראה לי מאוד לא ריאלי לעשות פיסיקה ראשי וביולוגיה משני וכימיה משני בנוגע לקורסים ההמלצה שלי שתעשה עבודת בסיס זאת אומרת מתמטיקה לפני פיסיקה תבין שבחשמל אין לך מה לחפש בלי מת' 1 +2 האינטגרלים מטורפים (וכל ידע שיש לך מתיכון הוא כלום בערך בהשוואה למה שתצטרך) גם פיסיקה של בגרויות היא כלום לעומת האונ' מהסיבה הפשוטה שבבגרויות נותנים לך את הנוסחאות של המצבים הבסיסים ותעבוד משם פה מסבירים לך איך להגיע אל הנוסחאות ואז עם משנים לך דברים מסויימים את יודע איך השינוי משפיע אההה ודבר אחרון אני לא יודע באיזה מעבדה תעבוד אם וכאשר אבל רוב המעבדות בפיסיקה דורשות ידע כלשהו בתכנות (אני חושב שפרט לזאת של אביעד ושל ישורון כולן דורשות אבל תתקנו אותי) ולכן זה באמת יתרון כמו שג'וני אמר בקיצור לדעתי תפסת מרובה לא תפסת תתמקד בדו ראשי ראשי משני לא יותר מזה ותעשה לך בסיס מספיק רחב של מתמטיקה לפני הפיסיקה אתה לא מבין כמה דברים אפשר לפתור בקלות אם יש רקע מתמטי טוב ואיזה סיבוך אם אין (אם בכלל פתיר) שיהייה בהצלחה

WhiteNote

New member
תודה :)

אני חושב שהשנה אני אנסה להתמקד במתמטיקה ומכניקה (ועוד כמה בביולוגיה שמתאימים לי במערכת). תודה לכולם על התשובות :)

Jony I

New member
אגב, שנה הבאה אין לינארית 2. דחפו אותם חזרה

לקורס אחד.

WhiteNote

New member
אה כן ראיתי

בסמסטר ב' יש מד"ר - לפי מה שראיתי, צריך לעשות אותו בכדי ללמוד מתמטיקה לפיסיקאים 3, נכון? תודה :)

למעלה