התייעצות קטנה

yaelgro

New member
התייעצות קטנה

החתול שלי כאמור, לא גדל בשגר אלא שרד לבד עד שהופיע אצל הורי בחצר.
כתוצאה מכך, הוא אינו יודע סף כאב ועדינות מהי והרבה פעמים הוא נושך/שורט ורואים שהוא לא מתכוון להכאיב וזה לא כל כך בשליטתו.
אני בכל מקרה מתכננת להביא עוד חתול בחודשים הקרובים, אבל אולי יש לכם רעיונות איך ללמד אותו להיות עדין יותר?
הלילה הוא רצה להעיר אותי עם נשיכה עדינה ובדיוק זזתי, ויצא שהוא גרם לי לפנס די לא יפה בעפעף עם השיניים.
מדגישה שלא מדובר בתקיפה מכוונת ויחד עם זאת גם ייעוץ התנהגותי עדיין על הפרק.

et28

New member
העצה הכי טובה

שקיבלתי כשהבאתי גור חתוילם זה להביא גור חתולים אחר.
הגורים למדו כבר לא לנשוך ולא להרוס את הרהיטים. הם עכשיו בני 7 חודשים....
אז אם את מביאה עוד גור, זה מעולה, הגור הקיים ילמד עם הגור השני לא לנשוך.... החתולים מבינים הכי טוב אחד את השני....

בינתיים, עד שהחתול מגיע:
קודם כל להמשיך להבין שהוא לא עושה זאת בכוונה... חח על ההבנה, היא לא ברורה! דבר שני- להראות לו שזה כואב לך: לזוז ממנו או להגיד "איי" או "לא" בטון תקיף....
היה יום אחד שהחתולה שלי שרטה אותי בעין (לעין שלום). כל כך נבהלתי שהיא מאותו יום לא מתקרבת לפנים שלי עם הידיים שלה... החתול השני שגם ראה את זה גם לא מעיז לעשות אותו דבר.... לדעתי זה היה כל כך טבעי וכל כך מבהיל שהם למדו מפעם אחת לא לעשות את זה....
בכל מקרה, הדרך היא להתמיד ולהראות לו שכואב לך.... ואם לא באמת כואב לך, אז לשחק אותה.....

yaelgro

New member
הוא כבר לא גור....

אבל עדיין צעיר. הוא יודע שכואב כי אחרי שעשה את זה וצרחתי מכאב הוא נעמד לידי כאילו שומר עלי ומסתכל בפרצוף מתנצל של "לא התכוונתי", אבל זה כל פעם ככה.
למזלי רוב השריטות הן בלתי מזיקות והם באיזורים לא מסוכנים.
&nbsp
שובב פסיכי ומתוק וחכם בטירוף! חולה עליו ולמרות השגעונות לא יילך לשום מקום אחר!!!

et28

New member
את אומרת

שהוא לא גדל בשגר ולכן לא יודע סף כאב... אז צריך ללמד אותו שנשיכה זה כואב....
את רוצה להביא עוד חתול, הוא כבר ילמד אותו.....
נשמע שההתנהגות הבעייתית היא מההתחלה, אז אחד משניים:
או שהלמידה שלו לא קיימת, אז הייתי הולך לייעוץ התנהגותי כי אין כמו מראה עיניים.... או שלא לימדתם אותו.... ונשמע שהאופציה הראשונה היא הנכונה. האם אני צודק?

yaelgro

New member
אז זהו, שאף אחת לא נכונה

יש לו חוש למידה מפותח, הוא מגיב ל"שב" , "נשיקה" והיום גיליתי גם של"אפ".
לגבי השניה, מהרגע הראשון הראיתי לו שזה כואב וזה לא עזר.
זו שובבות של גיל צעיר פלוס אופי קצת פסיכי (ויש לי הרגשה שגם הרצון לחברה חתולית שאין לו כי הוא לא יוצא).
&nbsp
מקווה בחורף להביא לו חבר פרוותי נוסף.

למעלה