התייעצות קטנה.

התייעצות קטנה.

זה ידוע (לי לפחות) שהלחנה זה לא הצד החזק שלי. היום נראה לי שהבנתי למה. כשאני כותבת שיר, אני שומעת אותו בראש, ממש כאילו אני שרה אותו בהופעה או משהו. אלא מה- שכשאני באה להלחין אותו, אני לא יודעת מה, משהו עוצר אותי. אולי זה חוסר ידע, כי אני באמת לא יודעת סולמות וכאלו דברים ויש אקורדים שאני לא יכולה פיזית לעשות כי קשה לי. זה מתסכל אותי והשאלה היא איך מתגברים על זה? האם חוסר ידע זאת הבעיה שלי?

לא בדיוק חוסר ידע,

נראלי שזה עניין של נסיון והכרת ה'כלי' שאת מנגנת עליו.. ברור שגם ידע יעזור, אפילו יעזור יותר ברוב המקרים.. אבל גם אני לא הבנתי כ"כ בסולמות (למרות שעם הזמן לומדים את זה תוך כדי גם) עם הזמן והנסיון תוכלי לשיר שיר בראש שלך ולדעת בקלות איזה אקורד מתאים.

feel so low

New member
הלחנה זה עניין של תרגול

הרי בעצמך אמרת שאת שרה אותו לעצמך בראש... את יכולה להקליט את עצמך שרה וכך לא לאבד את הלחן ופשוט לשמוע את השיר ולנסות לפענח את האקורדים.. כמו שאחד אמר מעליי..עם הזמן זה יבוא לך בהרבה יותר בקלות והאקורדים כבר יהיו לך בראש..

Ervy

New member
הלחנה לא קשורה לידע בסולמות

השיר בא לך לראש ואת פשוט מקליטה אותו או זוכרת אותו בעלפה ועם הזמן צלילים זזים קצת ומשפרים את המנגינה (אם זוכרים בעלפה ולא שומעים שוב ושוב את ההקלטה). לכן עדיף להקליט את הטיוטא כשהיא בראש אבל לשמוע אותה רק אם ממש שוכחים הכל וגם אז רק פעם אחת כדי שהשיר לר יתקבע לאיך שהוא היה בתור טיוטא. ואיך תדעי אם את טובה בהלחנה או לא אם לא נקחי אומץ ותנסי? לביצוע על תדאגי, זה שלב מאוחר יותר.

למעלה