התייעצות: קלקסן - מי שפיר

gומבליקה

New member
התייעצות: קלקסן - מי שפיר

הנתונים: בת 28, הריון ראשון חולת apla, מזריקה קלקסן פעמיים ביום. עד כה הבדיקות תקינות
, שקלול שקיפות עורפית + גיל + בדיקת דם שלאחר השקיפות: 1:20,000 כלומר, לפי הבדיקות אין צורך בדיקור, אבל כאמור הבדיקות הן סטטיסטיות ולא נותנות תשובה מוחלטת. בהתיעצות עם הרופאים: צלאל (מומחה לאולטראסאונד, מבצע דיקורים):"אין צורך, אבל אין שום בעייה לעשות את הבדיקה". קנטי (מומחה להריון בסיכון, מנהל חדר לידה "מאיר", מבצע דיקורים):"אין צורך, הסיכון גבוה יותר לעומת הריון רגיל" וכשהסתכלתי עליו בעיניים דומעות ואמרתי לו שקשה לנו מאוד להחליט הוא אמר "אם היית הבת שלי לא הייתי נותן לך לעשות את הבדיקה".
איך מחליטים? תודה

הרגעה חלקית

לא עונה לך לגבי עצם ההחלטה לגבי מי השפיר. אני חושבת שההחלטה אינדיבידואלית, ותקבע ע"פ מה את מתכוונת לעשות עם תוצאה גרועה (חו"ח) או חו"ח הפלה בגלל עצם הפרוצדורה שזה משהו עם סיכוי של 1 ל200(זו נבלה וזו טריפה). אישית, מאחר ולי היה מאד ברור מה גרוע יותר עבורי (ואני מבוגרת ממך בכמעט 9 שנים ונאבקתי 4 וחצי שנים ע"מ להגיע להריון הזה) לא עשיתי מי שפיר. אבל אני מדגישה- ההחלטה היא קודם כל שלך, (ושל בנזוגך) וצריכה להשען על עמדה גם ערכית, ואישית. לגבי הסיכון המשולב- מי שפיר וקלקסן: כדי למזער אותו למינימום, נוהגים רוב הרופאים להפסיק קלקסן 12-24 שעות לפני פרוצדורה שיש בה סכנת דימום. זה מפחית את הסיכון לסיבוך מעצם הפרוצדורה ומעמיד אותך קרוב לסיכון שיש לאישה רגילה בבדיקת מי שפיר. השאלה מה המשמעות עבורך של הפסקת קלקסן ל24 שעות. ואת זה כדאי לשאול את ההמטולוג שלך. עם ההמלצה שלו כדאי לעשות חשיבה מחודשת לגבי כדאיות מי שפיר. היי בטוב!

אם הרופא אמר לך מלים כאלה

נראה לי שהייתי מאמינה למה שהוא אומר. אמנם פרופ' צלאל צודק, ונשים שמזריקות קלקסן יכולות לעבור מי שפיר (אני עשיתי), אבל זה בהחלט מוסיף מימד של סיכון נוסף, גם אם מפסיקים מבעוד מועד. תשמעי, ההריון שלך מסובך גם ככה, התוצאות בשקיפות מ-ע-ו-ל-ו-ת, אז מה שנשאר הוא רק הרצון (המובן כשלעצמו) לזכות בבטחון לגבי בריאות העובר. אז אף אחד לא יכול להחליט במקומך, אבל את לא חייבת להחליט עכשיו. אם לא עשית עדיין סקירה מוקדמת, אולי כדאי להביא בחשבון גם את התוצאות שלה לפני שמחליטים. וזה עוד בלי להזכיר את האופציה של מי שפיר מאוחרים, שאני לא בטוחה שאני ממליצה עליה ב100%, אבל זה כבר עניין אחר. מה שתחליטי - שיהיה
ורק בשורות טובות.
עתליה

שניהם צודקים ../images/Emo3.gif

וזו באמת באמת התלבטות. בנתונים דומים לשלך מבחינת גיל ושקיפות (אפילו מעט פחות טובים), לא ביצעתי את הדיקור (היתה גם סקירה מושלמת. אני מניחה שגם אצלך כך), אבל ידעתי שאני לוקחת סיכון מסויים. לא גבוה, אבל קיים. יחד עם זה, בהריון מאוחר יותר גיליתי כמה מרגיע שעשית דיקור אם צצות אינדיקציות בסקירה מאוחרת (ואצלי צצו גם צצו). אני חושבת שהסיכון אצלך מעט מוגבה, אבל לא הייתי מעריכה את הסיכון הבסיסי בדיקור כ1:200 (מכיוון שכיום הסיכון המעשי נמוך יותר), אבל בשל ההגבהה שאולי קיימת אצלך, קחי את 1:200 כנתון ייחוס ואז שבי עם בן זוגך והחליטו מה קשה לכם יותר לאבד בסיכון של 1:200 הריון תקין או ללדת, חלילה, ילד עם תסמונת כרומוזומלית בסיכון של 1:20000 (כלומר, הסיכון קטן פי מאה, אבל אולי המשמעות שלו עבורכם קשה פי מאה? זו השאלה שאתם צריכים לשלאול את עצמכם). לפי זה תחליטו. אם תחליטו לא לעשות דיקור (כאמור, החלטה סבירה מאוד), הקפידו לבצע סקירות מדוקדקות בהמשך. אם תחליטו ללכת על דיקור, עשו זאת רק לאחר התייעצות עם ההמטולוג האישי. (אגב, עוד דרך חשיבה: האם ללא הapla היית עושה דיקור? אולי התשובה היא ממילא לא. אם היא כן, אז חשוב ברר מה מידת העליה בסיכון, אם בכלל). תעדכני.

gומבליקה

New member
אמא של פילפילון היקרה

ללא הapla היינו עושים מי שפיר. הבעייה שהמחלה מוסיפה מימד של סכנה: מלבד התוספת לסכנת העובר נוסף מימד של סיכון עצמי. את ה-apla גיליתי אחרי תסחיף ריאתי (לא יכולתי לנשום) שהטריגר שלו היה גלולות, כרגע מבחינת הורמונים (+ הפסקת הקלקסן למשך 24-48 שעות) הסכנה גדולה אף יותר, לשנינו,
וכמו רוב הדברים בחיים, זה עניין של מזל... המון תודה על ההתייחסות
והסקירה, היום בערב
בכל מקרה החלטנו שנחליט רק אחרי החלבון העוברי, בתקווה לתוצאות טובות ככל האפשר
תודה לכולן

למעלה