התייעצות - קצת מיואשת...

גקוו

New member
התייעצות - קצת מיואשת...

הי,
כתבתי כאן בשבועות האחרונים כמה הודעות - יש לי חתולה בת שמונה חודשים בערך שאחרי העיקור התחילו לה בעיות של שלשולים ברחבי הבית. אחרי בירור וטרינרי ארוך ומייגע ומעבר אצל כמה וטרינרים שונים, היא אובחנה עם IBD, עברנו לאוכל רפואי והיא מטופלת תרופתית, כרגע במצב שהשלשולים הפסיקו לחלוטין.
הבעיה היא שהיא עדיין מחרבנת בכל מיני מקומות בבית פעמיים שלוש בשבוע, כולל במיטה בזמן שאנחנו ישנים... נראה לי שמהבעיה הרפואית התפתחה כרגע איזושהי בעיה התנהגותית שאני באמת לא יודעת איך לטפל בה. יש רעיונות? משהו שאפשר לעשות?

Yukita

Active member
מנהל
באמת יש לכם סיפור מסובך

אבל אחד הדברים שצריך להזהר מאוד מלעשות - להסיק שזה התנהגותי. יתכן שזה עדין בריאותי, למרות שזה כבר לא שלשול...
&nbsp
אבל אפשר לנסות לתחום לכמה ימים לחדר אחד עם ארגז חול אחד או יותר כדי לראות אם זה יעזור לגברת השעירה להתמקד יותר בארגז כמקום לעשות בו צרכים. כמו כן, כל פעם שהיא עושה צרכים מחוץ לארגז, אל תזרקו אותם. הרימו והניחו בארגז, ואת המקום בו עשתה מחוץ לארגז נקו היטב, אבל לא עם אקונומיקה. נראה כי אקונומיקה רק מסמנת לחתולים לחזור לאותו מקום. נקו במקום זה עם חומץ מהול במים (לרצפה וכד') או באבקת כביסה ביו מהולה במים (לרהיטים ולמיטה).

גורדיאן

New member
יש לכם במקרה 'חדר שירות'?

זה החדר האחורי עם מכונת הכביסה וכו'.
בהמשך למה שכתבה יוקיטה - אפשר לסגור שם את החתולה לתקופה, עם כל הציוד כמובן, אפילו אם זה חדר קטן, אולי הבידוד אפילו יועיל לה מבחינה נפשית.

גקוו

New member
יש לנו מרפסת סגורה,

ואכן סגרנו אותה שם בימים הרעים במיוחד של השלשולים, אחרת הבית היה נראה כמו אזור אסון. כנראה שגם עכשיו באמת שלא תהיה ברירה אלא לסגור אותה שוב, למרות שדי ברור שזה לא מוצא חן בעיניה בכלל (היא מייללת במשך שעות כל עוד היא סגורה שם, למרות שיש לה שם אוכל, מים, מקום מסודר לישון וכמובן ארגז לצרכים. ואפילו רדיאטור לחימום בלילות שקר בהם במיוחד). את הצרכים אנחנו מקפידים לשים בארגז ולנקות טוב טוב שלא יישאר שום ריח בבית.
דיברתי קודם עם הוטרינר והוא הציע לנסות לתת לה כדורי הרגעה. בנוסף הוא משער שאולי הכמויות של התרופות שהיא מקבלת כרגע לבעיות הרפואיות (פעמיים ביום אנטיביוטיקה, סטרואידים ועוד סוג של כדור) גורמות גם הן להתנהגויות המוזרות החדשות.
בקיצור... אנחנו די אבודים, מנסים כל מה שאפשר ובעיקר מקווים לטוב.

אלישבע777

Well-known member
חתולים הם חיות של הרגלים

חתולים אוהבים מקומות קטנים, כוכים, קופסאות, מדפי ארונות. אין להם בעיה בכלל במקומות קטנים ממש. לחתול שלי יש אדן חלון מסורג עם ערסל ועץ עם ציפורים סמוך והוא יושב שם כל היום. אבל- אם אסגור עליו את החלון ללא פתח חזרה הביתה, הוא ישר יילחץ ויילל נוראות וישרוט את החלון. אני חייבת להשאיר את החלון קצת פתוח, כדי שהוא יוכל לצאת ולבוא. חתולים הם עצמאיים, ולא אוהבים שכופים עליהם אורח חיים לא מתאים להם. הם חיות של חופש ושל בחירה. למרות זאת הם גם חיות של הרגלים. ואפשר להקנות לחתולים בוגרים, הרגלים חדשים. בפרט לחתולה שלכם שהיא עדיין גורה.
שהיה לי בעבר חתול שעבר כריתת המעי הגס, וקיבל משלשלים, וכל הזמן "ברח" לו והתייבש על הרצפה... כשהייתי באה רצוצה מן העבודה הייתי צריכה לגרד (!) הפרשות מצחינות דבוקות ברחבי הבית, שגם השאירו כתמים על הבלטות לזמן רב. זה היה נורא. אני מבינה מאוד ללבכם בעניין הזה!!

אני חושבת שתקנו לחתולה הרגל של סדר יום קבוע: שעות במרפסת ( כל הלילה וחלק מן היום) ושעות מחוץ למרפסת כשאתם בבית. מחוץ למרפסת בחברתכם בתוך הבית, ובהשגחתכם למקרה שהיא תלכלך את הבית ואז תוכלו לנקות . וכאן חשוב מאוד שיהיה סדר יום קבוע שהיא תתרגל אליו . אם תשנו אותו - אז היא לא תאמין לכם. לחתולים יש תחושת זמן מסויימת. חתולי חצר בתחנת האכלה בשכונה שלי יודעים מתי להתקבץ כשהמאכילה מגיעה בשבע בבוקר ובשבע בערב!

הכלל הראשון: מוציאים את החתולה רק כשהיא שקטה ולא מייללת. ככה יש לה פרס על התנהגות טובה.
הכלל השני: מוציאים את החתולה בשעה קבועה ומחזירים בשעה קבועה. אפשר כמה פעמים ביום. את השעות אתם קובעים ועליכם לעמוד במשימה כשאתם בבית.
כלל שלישי: בזמן שהיא מחוץ למרפסת זו שעת הפינוק שלה. ליטופים, משחקים, מה שהיא רוצה ואתם מרשים לה, אפשר גם לתת חטיפים טעימים. אם היא מלכלכת תוכלו מייד לנקות.
כלל רביעי: אסור לה ללכלך את הבית , בזמן היציאה מן המרפסת. אם היא מלכלכת - היא חוזרת לשם, נניח לרבע שעה. אחר כך, שוב כשהיא שקטה להוציא שנית .
זו שיטת המקל והגזר. חתולים יכולים להתרגל אם מתמידים. הבעיה שהם עקשנים יותר מאיתנו והיללות שלהם קורעות לב. אז תתכוננו.

גקוו

New member
תודה על התגובה המפורטת!

בינתיים עוברים עלינו ימים קצת יותר טובים בלי "פספוסים". אנחנו מקפידים על המון המון תשומת לב, פינוקים ומשחקים, והיא באמת נראית רגועה ושמחה יותר. אפילו התחלנו להוריד מינון של הסטרואידים, אני מקווה שהכיוון החיובי ימשיך.

Yukita

Active member
מנהל
לדעתי

במקרה של בעיות בריאות זה לא מתאים. לא מדובר בבעיה התנהגותית, אלא בבעיה שנובעת ממקום פיזיולוגי. במקרה כזה, אין מה להעניש ואין מה להכריח, גם אם המצב מגיע למקום של סגירה בחלל אחד כי "הגיעו מים עד נפש". זה לא דומה למקרה של הדוגמא של חתולים בריאים שמבינים מתי להתקבץ לאכול.

למעלה