התייעצות קריטית

orangeX

New member
התייעצות קריטית

אנשים,אני בבעיה. פניתי לקב"ן ע"מ להשתחרר משירות המילואים לאלתר.(בלי להכנס לנסיבות,זה בעקבות השירות לפני כמה שנים ). הוא הפנה אותי לאזרחות,וביקש חוות דעת. הבאתי לו שתי חוות דעת מפסיכולוג ופסיכיאטר והם חד משמעית ממליצים לשחרר ממסגרת המילואים. חזרתי עם זה לקב"ן,והוא הוריד פרופיל ל45 נפשי.יותר מזה הוא אומר הוא לא מוכן. עוד שבועיים , יש לי שירות מילואים לחודש.(פרופיל 45 לא פוטר מכלום כנראה ). כמובן שאני לא הולך. השאלה,אם יש ברירה אחרת חוץ מעריקות לאור הנסיבות האלה ? (לקב"ן אין טעם לפנות יותר). אפשר לפנות לגורם מסוים ע"מ לערער על החלטתו של הקב"ן ? או שנשאר לי רק הכלא ?

yoavtzur

New member
תתייעץ עם הפסיכולוג והפסיכיאטר

שמהם קיבלת את חוות הדעת,אולי יוכלו לנסח אותן בצורה יותר ברורה,אחרי זה תבקש קב"ן(זה בטח יהיה אחר).

orangeX

New member
חוץ מקב"ן יש למי לפנות עם זה ?

אני לא אקבל קב"ן אחר, כי הם יודעים את המקרה,ושולחים אותי לקבן האחראי. הוא מבחינתו לא מוריד מעבר ל45. עוד חודש יש צו. לשאלה : יש למי לפנות עם 2 חוות דעת האלו ? (חוץ מלקב"ן ) או אין ברירה אלא פשוט לא ללכת למילואים ?

קב"ן ביום הגיוס

אין סרט כזה. יש רק הפניה למיון פסיכיאטרי וזה רק למקרים שבהם יש מצב פסיכוטי או כשהנבדק מסוכן לעצמו.

עמלק

New member
לפנות באופן דחוף לקצין רפואה ראשי

ודרוש ועדה רפואית חדשה וכן פירוט של האמור בסעיפי הליקוי שעודכנו לך והפטורים שלהם אתה זכאי עקב כך. זה יתחיל איזה כדור שלג שאמור לעזור לך.

אין לך מה לפנות לקצין רפואה ראשי

הוא שונא מילואימניקים ידוע. תקרא בצו-קריאה. חוץ מזה אנחנו פה עוסקים רק במקרו ולא במיקרו.

boazt25

New member
הדבר היחיד שאני יכול לחשוב

עליו הוא שתגיע למילואים ותודיע שאם יגייסו אותך תפגע בעצמך עדיף שתעשה זאת כשאתה אוחז סכין בידך. דבר נוסף שאני מעריך שאם היה לך היית עושה זה לנסות לשחק על בעיה רפואית. זה מה שאני עשיתי, אחרי שבמילואים האחרונים שלי מצאתי עצמי בדרום הר חברון. עם עוד 3 חילים שומר על חווה של 8 מתנחבלים תקוע בתוך "צריף" עלוב. אחרי זה החלטתי שאשתמש בבעיה הרפואית שנתגלתה אצלי בכדי לעשות כל מאמץ שלא למצוא עצמי בפעם הבאה מסכן את חיי ללא צורך בשמירה על פנאטים מטורפים ומה אגיד הצלחתי לא היו לי שום בעיות להמשיך ולעשות מילואים אולם כשמסכנים את חיי ללא צורך אז תודה צה"ל אך לא תודה

לא הייתי מתגאה בזה

ש´שיחקת על העיה רפואית´ כדי להשתמט מהשרות. אתה יוצר מצב שבגללו הרבה אנשים, גם כאלה עם בעיות אמיתיות שבאמת מונעות מהם לשרת מקבלים יחס מזלזל כאל משתמטים. אני הייתי מציע שתדבר עם המפקד, ועם רופא היחידה שלך. אני בטוח שבשיחה הגיונית תוכל לפתור את הבעיה. וזכור: הבעיה שלך היא לא בעיית מילואים אלא בעיה שמפריעה לך לחיות חיים נורמליים. אל תתייחס אליה כאל מנוף לשחרור ממילואים אלא נס לפתור אותה או לפחות להתגבר עליה. אם תשוחרר מחיי המילואים מובטח לך שבעתיד יצוץ גורם חדש ישעורר שוב את הבעיה ואז מה? תברח גם ממנו? בחיים יש הרבה נסיבות מלחיצות ואף אחד לא ערב לך שלא תיתקל באחת מהן במוקדם או במאוחר.

boazt25

New member
תראה איש

אני לא שמח ומאושר ומסתובב עם חזה נפוח מגאווה "הנה השתחררתי ממילואים" לא הייתי חושב לנסות להשתחרר ממילואים אלמלא החליט צה"ל ( ואני לא מאשים רק אותו הוא הרי חייב לציית לדרג המדיני) לשלוח אותי לשמור על חווה/מאחז או איך שלא תקרא לזה שכללה שמונה מתנחלים.התברר לי כשהגעתי לחור הזה שאנו המחזור השלישי ששומר על ה"ציונים הפטריוטים" הללו ומה קרה שהתחילו אחרי שנים שהוא שם לשמור עליו. ובכן בוקר אחד קם אדון יעקוב הפטריוט המטורף מדרום אפריקה וגילה לתדהמתו שגנבו לו כמעט את כל עדר הכבשים. מייד הרים אדון יעקוב טלפון לידידו ראש המועצה בדרום הר חברון ודרש שצהל יקצה חיילים לשמירה עליו. מגיע לו הוא " מיישב את הארץ" "הוא תורם לבטחון". צהל החליט להקצות חיילים לשמירה למעשה על שארית העדר של האדון. כשהגעתי לשם מצאתי ששיכנו אותי ועוד 3 חיילים בצריף עם גג פח שכלל שני חדרים קטנים וצפופים מטבחון שירותים ומקלחת. לתוך זה נדחסו 4 חיילים שגרו תסלח לי בתנאים מחפירים לעומת שאר המילואימניקים במחזור שהיו בישובים אחרים וזכו לתנאים טובים יותר התברר לי גם שיש מאבק בין צה"ל לרכז הבטחון של המושב הסמוך בשאלה מי אחראי עלינו צהל רצה שהקב"ט יהיה והקבט רצה שצה"ל יהיה האחראי עלינו כך קרה שנפלנו בין הכסאות וכשהייתה התרעה על נסיון חדירת מחבל לישוב כל הישובים תוגברו חוץ מאיתנו. לאחר כל זה החלטתי שעם כל הכבוד אינני מוכן לקחת יותר סיכונים ללא צורך אינני מוכן לחזור הביתה בארון כי איזה מתנחל רוצה לגור על גבעה בתחת של הפלשתינאים מקווה שהבהרתי את עצמי

boazt25

New member
ועוד דבר

גם אם לא הייתי ושב כפי שחשבתי הייתי חייב לדווח לועדה הרפואית שכן הבעיה שלי שמתבטאת בזמן שאני ישן מחייבת אותי לישון עם מכשיר רפואי שעולה הון והביטוח עליו אינו מכסה מקרה בו אני יוצא למילואים והמכשיר נשבר

אתה רואה?

יש לך בעיה אמיתי אבל יש כלכך הרבה משתמטים מסיבות רפואיות שכבר חשבתי שגם אתה אחד מהם, אז קודם כל סליחה. ושנית, שירות המילואים מלא בפינות אפילות ומכוערות כמו ה´חווה´ הזו אבל מה אתה מציע? שפשוט נסרב כולנו לשרת? יש המון משימות חשובות וחיוניות, אי אפשר להחליט בגלל שזרקו אותנו לאיזו פינה מצחינה שזהו!אנחנו לא בעסק הזה יותר. היום אתה שם, מחר מישהו אחר...

boazt25

New member
תראה מסכים איתך

אבל מה קורה אם גם בפעם הבאה היו שולחים אותי ל"חווה" כזו האם הייתי צריך לסרב פקודה להיות עריק ממילואים. אם הייתי יודע בוודאות שזו הפעם האחרונה שאעשה מילואים כאלו ניחא אבל אני ידעתי שזו לא הפעם האחרונה שקיים סיכוי שבשנה הבאה אגיע למקום דומה והמחשבה שמסכנים את חיי ואת חיי עוד מילואימניקים שלא לצורך. הרי המאחזים הללו לא מגינים על המדינה אינם תורמים לבטחון המדינה. כשאני קורא את שאתם כותבים אני מרגיש רע עם עצמי כי אינני עושה מילואים יותר מה שאומר יותר עול על אלו שעושים. אולם אני יודע שכעת לא משחקים בחיי ומסכנים אותי שלא לצורך בשביל קומץ של פנאטים שחושבים שהמדינה נועדה לשרת אותם

zeusofurim

New member
תשובה בקשר לקב"ן

אני ממליץ ללכת לקב"ן ביום גיוס... לא משנה אם זה אותו אחד... כי קב"ן לא יתן למישהו שיש לו באמת בעיה לעשות מילואים, לעשות מילואים... השאלה היא אם הבעיה שלך היא להיות בסיכון או הבעיה שלך היא לא נפשית פשוט אתה לא רוצה לעשות מילואים... אוקיי... אז לך לקב"ן תסביר לו את העינין, ואם הוא ישחרר אותך מהמילואים הקרובים תבקש מקצינת הקישור שלך הפניה לקב"ן בתל השומר ושם הוא מוסמך לשחרר אותך והשיחה תהיה יותר רצינית ועינינית מקב"ן ביום גיוס וזהו... וזה לא משנה אם תפנה לקרפר לקצין רפואה הראשי מכיוון שאין לך חוות דעת שרשום בה שהקב"ן ממליץ לשחרר אותך לאלתר מהמילואים... אז גם ככה תצתרך לחזור שוב כדי שהקב"ן ירשום לך את זה

אין אפשרות לקבל קב"ן ביום הגיוס

רק הפניה למיון פסיכיאטרי וגם זה רק במקרה חריג במיוחדץ אני מציע לדבר עם רופא היחידה ועם המפקד הישיר. אם יש בעיה אמיתי אז יימצא פיתרון. וכפי שכבר ציינתי, אל תחשוב שהבעיה שלך קשורה רק במילואים למרות שכרגע זה נראה כך ואולי גם המילואים הם הדבר הכי בוער. אחרי השחרור ממילואים אתה עדיים תהיה צפוי לעמוד בלחצים רבים ואני לא חושב שזה יהיה נכון לברוח תמיד כשיש מצב מלחיץ. רק תחשוב על זה...

אפי א

New member
מסכים איתך ../images/Emo24.gif

עזוב את כל הסיסמאות . אתה לא מרגיש שלם עם מה שאתה עושה , אתה מרגיש שאתה מסכן את עצמך עבור משהו שאתה לא מאמין בו , קח את הרגליים ולך . לי עדיין לא יצא בכל תקופות המילואים שלי "לאבטח" מתנחבליקים , אך בסיטואצייה זהה לשלך , אני בטוח שהייתי מדבר עם המ"פ ומבהיר לו את המצב , אם זה לא הייה עוזר הייתי פשוט לוקח את הרגליים ועוזב . אנחנו לא עבדים ולא שפוטים של אף אחד , כשאני בא למילואים ובעיקר לתעסוקות , אני רוצה לקבל תנאים מינימלים (מקלחת , אוכל ןמקום להניח את הראש) ואם הצבא לא מסוגל לספק לי את אותם תנאים בסיסים יש לו ולמקום בעיה .

למעלה