התייעצות: קשיים בבליעה לאחר טיפולי קרינה.

meytall0

New member
התייעצות: קשיים בבליעה לאחר טיפולי קרינה.

אבי סיים 10 הקרנות לפני חודש. מאז כמעט ולא אוכל- כפות בודדות ביום (מרקים, דייסה וכו').
הוא אומר שהוא מרגיש חסום. לא יכול להכניס שום דבר לפה, והרבה פעמים הוא נחנק ומקיא.
הוא חלש מאוד מאוד בעקבות כך. לא מצליח לעמוד על הרגליים כלל.
היינו מאוד אופטימיים שהטיפולים ישפרו שוב את מצבו אך לצערי מאז חלה התדרדרות.
עצות, תובנות רעיונות מה לעשות?

תודה ושבת שלום!
מיטל

בהרט

New member
peritoneal mesothelioma

טיפולי קרינה ב-מזוטליומה פריטונאלית כטיפול פליאטיבי שנויים במחלוקת.
בדי הרבה מקרים תופעות הלוואי שנגרמות כתוצאה מפגיעת הקרינה באברים הנמצאים בחלל הבטן (מעיים, ריריות מעיים, כבד, כליות) עולות על התועלת הפליאטיבית התיאורטית.

בהרט

New member
הקרנות ל- מזו פריטונאלית

Radiotherapy uses high energy rays to kill cancer cells. It is not usually used for peritoneal mesothelioma because it causes too many side effects. But you may have a course of intensity modulated radiotherapy treatments after surgery for early mesothelioma in the chest (pleural mesothelioma), to try to stop the cancer coming back.

לקוח מתוך: http://www.cancerresearchuk.org/abo...lioma/treatment/radiotherapy-for-mesothelioma

Peritoneal cancer involves the lining in the abdominal cavity. Radiation is restricted in this area because it can be extremely toxic to the small intestines, liver, kidneys and other organs within that cavity.

לקוח מתוך: http://www.asbestos.com/treatment/radiation/

meytall0

New member
תודה רבה.

אנו נברר אילו בדיקות צריך לעבור כדי לבדוק אם נגרמו נזקים- סביר להניח שבבית החולים לא ימהרו להודות שנגרם נזק (אם נגרם).

בהרט

New member
טיפולי קרינה ונזקים

מיטל,
אין טיפולי קרינה שנטולים לחלוטין נזקים , שחלקם מתבטא בתופעות לוואי בסמיכות לטיפולים.
יש כאלה עם יותר נזקים סביבתיים וכאלה עם פחות. הכל בתלות מיקום הגידולים המוקרנים וטכנולוגית הטיפולים עצמם.
הרופאים מודעים לזה, ומשתדלים תמיד לקחת בחשבון שיקולים של עלות מול תועלת, בתקוה שהתועלת במקרה ספציפי תהיה גדולה מהנזק.
חשוב גם להבין שגם התגובה וגם תופעות לוואי של הטיפולים הם אף פעם אינם זהים בין מטופלים גם לא כאלה עם מחלה ואיזורי קרינה דומים.

meytall0

New member
תודה. לצערי תלינו תקוות גדולות בטיפול הנוכחי כיוון שהקודם

השפיע ממש לטובה- שאפילו הרופאים לא האמינו.. ההדתרדרות אחרי הטיפול הייתה מאוד מהירה ועמוקה שכולי תקווה שאבי יימצא את הכוחות לבלום אותה.

לכן לא ממהרים להעביר הקרנות

ושוקלים את זה היטב ומעדיפים כימו ורק אם אין ברירה הולכים להקרנות

meytall0

New member
תודה. מוזר שלא הבהירו לנו עד כמה הסיכון גדול.

הוא עבר סבב אחד 3 חודשים לפני הסבב השני. ובאף אחד מהסבבים לא ציינו את הסיכונים- אלא רק את תופעות הלוואי האפשריות..

אולי כי לא היתה אפשרות אחרת

תתראה ההקרנות לעיתים הדרך היחידה האפשרית
תראה במקרה שלי הוצקין מטפל נהדר ע"י כימותרפיה במקרה שלי לא הלך , נכנסתי ללקופניה ולגידול זה לא הזיז
אז החליטו ללכת על הקרנות על הגוש שנשאר בין הריאות ונדפקו הריאות כלי דם והמתסתימים של הלב
ואני סחבתי 27 שנים עד שעברתי ניתוח לב פתוח שתיקן את מה שהם דפקו בהקרנות
אבל לא יכלו לתת לי יותר את הכימו שכל כך יעל הוצקין שהיה הגידול שהיה לי אז
לא סמכתי על תל השומר ונסעתי להתיעצות עם הדסה עין כרם ורופאת חן ראשית היתה מעורבת במקה שלי כי הייתי חיילת
כך שלא תמיד הם יכולים לבחור לפעמים יש רק אופציה אחת
במקרה שלי זה נתן לי חיים כי הייתי רק בת 32 והכימו לא עזר והם כך אפשרו לי להמשיך לחיות חיים דפוקים
אבל יכולתי לעזור להורי לסעוד אותם בזקנתם עם איכות חיים זבל כי הלב והריאות הדפוקות לגדל 4 ילדים כי אני דודה יחידה
יש לי 3 אחיניות ואחיין שיכולים להגיד דודההההההההההההה אז יכולה לעזור לאנשים במצב הדפוק שלי תודה לאל

בהרט

New member
טיפולי רדיותרפיה

מה שכתבת לא ממש מדויק.
יש מצבים בהם מטפלים ברדיותרפיה בלבד.
יש מצבים שבהם לא מטפלים כלל ברדיותרפיה.
יש מצבים שמשלבים רדיותרפיה עם כימותרפיה או טיפולים הורמונליים.
יש טיפולי קרינה משלימים (אדג'ובנטים) ויש אחרים למחלה פעילה ואו/פליאטיביים.
הכל תמיד בתלות בסוג הגידול, מיקומו, מספר הנגעים מצב המטופל, וכו'
כל מקרה לגופו של ענין!
חשוב לציין גם שיש כמובן סוגים שונים של טיפולי רדיותרפיה, והם מותאמים לפי הפרמטרים הנ"ל.

אז ככה

הרופאים מתאים את הטיפול ע"פ הפרוטוקוים הקיימים לחולה ע"פ מצב הגידו שלו
והם פועלים בשיטה מדעית מנסים טוב ממשיכים לא עוזר מחפשים משהו אחר שיעזור
אבל הם מתאים את הטיפול לחולה אני כתבתי באופן כללי , מאחר ואני א רופאה ולא מכירה את פרטי החולה
שאלות ספציפיות על החולה צריך לשאול את הרופאים המטפלים בו

למעלה