התייעצות ראשונית ביותר בנוגע לאפשרות של קבלת משכנתא
היי,
אני בת 30, עם הון עצמי של 280K, וחושבת לעתים על האופציה של רכישת דירה.
אני מקווה שאפשר לשאול כאן בפורום גם שאלות בסיסיות שכאלה, ושתוכלו לעזור לי להבין אם זו בכלל אופציה עבורי.
חשוב לי לרכוש דירה שגם אם תהווה כעת השקעה, יהיה מתאים לי לגור בה בעתיד, ולכן אני חושבת על דירות באזור המגורים שלי בירושלים, שמחירן נע סביב 1,200,000 ש"ח, ויש גם קצת זולות יותר.
יש לי אפשרות לגייס למטרה עוד כ150K [סה"כ 400K].
כרגע, אני עומדת על סך של הכנסות/הוצאות כמעט שווה. זה ישתנה בעתיד, אם כי לא בהרבה מאד. מניחה שתהיה לי אפשרות להקדיש למשכנתא כ-3,000 ש"ח בחודש.
בינתיים התכנון הוא להשכיר את הדירה ולהשתמש בכסף לתשלום המשכנתא, שוב בסכום של כ-3,000+ ש"ח בחודש.
השאלות שלי הן:
האם יש לי בכלל אפשרות לקבל משכנתא בנתונים הנ"ל?
האם הכנסות משוערות מהשכרת דירה נחשבות כהכנסה שאפשר לסמוך עליה, מבחינת הבנק?
אם אני לא ריאלית, האם יש רעיון אחר שאפשר לחשוב עליו?
תודה רבה לכם!
היי,
אני בת 30, עם הון עצמי של 280K, וחושבת לעתים על האופציה של רכישת דירה.
אני מקווה שאפשר לשאול כאן בפורום גם שאלות בסיסיות שכאלה, ושתוכלו לעזור לי להבין אם זו בכלל אופציה עבורי.
חשוב לי לרכוש דירה שגם אם תהווה כעת השקעה, יהיה מתאים לי לגור בה בעתיד, ולכן אני חושבת על דירות באזור המגורים שלי בירושלים, שמחירן נע סביב 1,200,000 ש"ח, ויש גם קצת זולות יותר.
יש לי אפשרות לגייס למטרה עוד כ150K [סה"כ 400K].
כרגע, אני עומדת על סך של הכנסות/הוצאות כמעט שווה. זה ישתנה בעתיד, אם כי לא בהרבה מאד. מניחה שתהיה לי אפשרות להקדיש למשכנתא כ-3,000 ש"ח בחודש.
בינתיים התכנון הוא להשכיר את הדירה ולהשתמש בכסף לתשלום המשכנתא, שוב בסכום של כ-3,000+ ש"ח בחודש.
השאלות שלי הן:
האם יש לי בכלל אפשרות לקבל משכנתא בנתונים הנ"ל?
האם הכנסות משוערות מהשכרת דירה נחשבות כהכנסה שאפשר לסמוך עליה, מבחינת הבנק?
אם אני לא ריאלית, האם יש רעיון אחר שאפשר לחשוב עליו?
תודה רבה לכם!