התייעצות ראשונית לגבי משכנתא | מסלול מומלץ וכו' ..

sharonhac11

New member
תגובה

היי , תודה על התשובה המפורטת ..
קודם כל לגבי הערתך על ההטבה בהלוואה פריים מינוס 1 - השוויתי עוד בסניף עם הנציגה את ההשפעה של לקיחת הלוואה כזאת ואז מהסכום הנותר לחלק ל - 3 שלישים בתמהיל אותו פירטתי .. מדובר על הבדל של 10K מינוס-פלוס .. אולי טיפה יותר , זה הסדר גודל לערך בין המסלולים ..
כמובן שזה לא משהו גרנדיוזי אך זו הטבה נחמדה .. בכל אופן אני מעריך (משיחה שביצעתי עם הנציגה בפועלים שם העו"ש מנוהל שהם יעשו את הצעד להשוות את הטבה זו) ..

לגבי שאר ההערות -
- ההלוואה הזו היא ל - 15 ש' , כך לפחות על פי הניירות שקיבלתי

- לגבי התמהיל - כמובן שאינני מומחה אך זהו התמהיל הבסיסי שממנו התחלתי , וממה שקראתי כאן על הלוואה דומה למה שאני שאלתי זה מה שהוצע .. אודה על איזשהן הצעות לייעול בתמהיל אם אתם חושבים שניתן לשפר ..
ספציפית לגבי המשתנה כל 5 - לא חשבתי על לפדות , אך משאלה ששאלתי את הנציגה זו ההלוואה המומלצת מבין שאר ההלוואות שפורטו כאן שניתן לפדות מאוחר יותר משום שכאן הקנס על הפרשי ריביות הוא לא אמור להיות גבוה ..
האם יש המלצה לקחת הלוואה אחרת מזאת?

- לגבי אסטרטגיות - תוכל להכווין אותי מה בדיוק לחפש ?

- ברור שיש הרבה מידע אך מצד שני אני מעדיף להיות ממוקד משום שכל משכנתא היא שונה .. אכן קראתי והבנתי את התמצית אך מכיוון שהתמהיל שאני שואל לגביו הוא ספציפי להלוואה זו בתנאים שפירטתי אודה להכוונה ספציפית או להכוונה של מה בדיוק לחפש בפורום הזה ..

תודה מראש,

sharonhac11

New member
עדכון לגבי חישוב במחשבון

לפי עצתך הכנסתי את הנתונים במחשבון עם התמהיל הזה ,
* ההבדל עם או בלי ההלוואה פריים מינוס 1 הוא באיזור 20K
* אם משנים את החלק של המשתנה צמודה כל 5 ל - 20 ש' - החזר חודשי גודל בכ - 300 ש"ח אך החזר הריבית הכולל הינו - הבדל של כמעט 40K

הערה - בשיטת ההחזר מילאתי בכל ההלוואות - שפיצר .. האם זה נכון ?

תודה

sharonhac11

New member
התייעצות ראשונית לגבי משכנתא | מסלול מומלץ וכו' ..

היי לחברי הפורום ,
אודה לכם אם תוכלו לתת הכוונה ראשונית לגבי משכנתא שמסתמן שצריך לקחת (לפני מעבר בין הבנקים) -
הון עצמי - כ - 1.45 מיליון
סכום נדרש לקניית דירה - 2.17 מיליון
משכנתא - 750K (כולל דברים נוספים ..)

משער שההחזר החודשי שמעוניינים הוא באיזור 4K ..
כמובן שההעדפה למספר שנים שהוא מה שפחות אך ברור שבהינתן המספרים האלו לפחות החלק של הפריים (שליש לדעתי?) , שאותו ניתן לסלק במידה ויש סכום נדרש , יכול להיות רחב יותר ..

השאלות -
- איזה סוג הלוואות (או תמהיל) עדיף כאן ? שאדע עם איזשהו חומר להגיע לבנק לפגישת ייעוץ? איזה ריביות נחשבות טובות בכל חלק מהמסלולים ?

- האם כדאי לבצע הלוואה נפרדת , כמו למשל מקרן הפנסיה או ביטוח מנהלים וכו'.. ? ואז המשכנתא מהבנק מצטמצמת .. אם כן - תוכלו לפרט לגבי ריביות ?

כל נושא אחר מוזמנים להציע ..
תודה מראש.

sharonhac11

New member
בנוסף

לציין שהכנסה חודשית משותפת כרגע הינה - כ - 24K ,
אין ברשותינו איזשהו סכום נוסף (קרן השתלמות כבר נפדתה) ..

תודה
..

sharonhac11

New member
מוסיף הצעה עקרונית שקיבלתי משתי בנקים (אודה להתייחסות)

היי , אז ביררתי בשתי בנקים מסלול זהה (שליש פריים, שליש קל"צ ושליש משתנה צמודה) , משכנתא מבוקשת 700K ואלו ההצעות :

* בבנק הפועלים שם מנוהל החשבון ההצעה -
P-0.6 ל - 25 ש' , קל"צ 3.55 ל - 15 ש' , משתנה כל 5 ל - 30 ש' בריבית 2.85 , החזר חודשי באיזור 3.5K

* בבנק מזרחי טפחות - בערך אותה הצעה בדיוק , כאשר שם אם אפתח חשבון מוכנים בנוסף לתת הלוואה 75K ב - P-1% מה שמוביל להצעה -
P-1 ע"ס 75K ל - 15 ש' , כל השאר זהה להצעה של הפועלים רק הסכומים שונים (700K פחות ה - 75K , מחולק ל - 3)
החזר חודשי זהה

שאלה 1 - הם הריביות סבירות (משער שיש אפשרות טיפה לדיון היות וזו הצעה עקרונית) ?

שאלה 2 - האם ההטבה במזרחי טפחות משמעותית ברמה של להעביר את החשבון (או לבקש הלוואה זהה מהפועלים)?

תודה על התייחסותכם ,

sharonhac11

New member
לגבי מחשבון ריביות של משכנתא

השאלה - כאשר מזינים את הנתונים של ההלוואות , האם בכולן (פריים , משתנה , קל"צ וכו') צריך לסמן בשיטת ההחזר - שפיצר ?

אם לא - מה לסמן עבור כל אחת?

תודה

erel2

New member
בכולם שפיצר. אין כמעט אנשים שלוקחים שיטת החזר אחרת.

למעלה