התייעצות רגישה

R o c k s e n

New member
התייעצות רגישה

אני מקווה שלא אצטער שרשמתי את זה פה ותוכלו לעזור לי..
אממ אז ככה, אני בחורה בת 26 עם קצת חוסר בטחון והוא די ניכר עליי.. תמיד אומרים לי שאני יפה, ותמיד מחמיאים לי
אפילו אנשים שאני לא מכירה. אבל יש מצבים שנניח מישהו עובר לידי ומשתעל, מסתכלים עליי מרחוק ומשתעלים
ואני אומרת לעצמי, פאק את בת לא בת 12 מה זה הריגשי נחיתות האלה? זה נשמע הכי דפוק בעולם, זה הגיוני שאנשים יהיו חולים אולי וישתעלו אבל משום מה זה נדמה לי תמיד רק וכשמסתגלים עליי ובאמת שאין בי משהו חריג!
היום קרה מצב שהבהיל אותי, מזגתי כוס מים בעבודה ומישהו שעמד לידי ירק בכיור.. תמיד נדמה לי שזה בגללי למרות שברור לי שזה לא קשור..
מה עושים?? מישהו מכיר את התחושות האלה או שאני הדפוקה היחידה?

rasmus girl1

New member
זה סתם פרנויות..

גם לידי וגם ליד בר רפאלי אנשים השתעלו וירקו עם רעשים..
את חושבת שזה בגללך בגלל החוסר בטחון העצמי שלך וזה לא בגלל זה..
לי קרה לפני כמה שנים אחרי יום חם מאוד שהייתי בחוץ והייתי בהתרוצציות כל היום שמישהו (שאני מכירה כמובן) העיר שיש לי ריח לא טוב של זיעה. מאז הייתה תקופה מאוד ארוכה שאם לא היו יושבים לידי באוטובוס/קצת זזים ממני כשאני הולכת ברחוב/פונים למקום אחר ועוד דברים הזויים חשבתי שזה בגללי ובטח מריחים עלי ריח של זעה שאני לא מריחה , ולמרות שתמיד הייתי מריחה את עצמי והייתי מריחה טוב עדיין הייתי בפרנויות, עד שיום אחד אמרתי לעצמי ש 'נו באמת מה זה השטויות האלו' וזה פשוט עבר לי.
אף אחד לא משתעל כי הוא פתאום ראה אותך, והבחור לא ירק בכיור כי 'לא באת לא טוב בעין' אלא כי הוא ממש היה חייב לירוק ופשוט היה לידו כיור..
פשוט תביני שזה ממש בולשיט, תשיגי קצת בטחון (!!!) וזה יעבור לך..

Purple Mushroom

New member
בהצלחה.

כנראה תזמון גרוע, באמת אולי מחשבות שווא.
כתבת על חוסר בטחון, אז יש אולי דרכים לשפר אותו, גם אני יחסית בן אדם ביישן\חסר בטחון. וכנראה זאת תכונה אופיינית לגבי הרבה פורומיסטים קבועים בתפוז.
יש בטח דרכים לשפר בטחון. בהצלחה :)

אייני

New member
כולם מכירים את התחושות האלה

חלק מילדותם, חלק משנים מאוחרות יותר. אלה תחושות שנובעות מכך שקשה לנו להשתחרר לפעמים מכך שאנחנו לא מרכז העולם. הרי תמיד כשאת חושבת על אנשים, את חושבת עליהם ביחס אלייך. כשאת רואה פעולות של אנשים שאין לך מושג למה הם עשו אותן, הנטייה הטבעית שלך זה לפרש אותן ביחס אלייך. (למשל - את רואה כמה אנשים צוחקים ואת לא יודעת למה, אז את מניחה שהם צוחקים עלייך).

זה מנגנון טבעי לחלוטין. מתי הוא מפשל אבל? כשאת לא מצליחה להשתחרר מהפרשנות הזאת, אפילו כשאת מבינה שאין שום סיכוי שהיא נכונה. (מישהו ירק בכיור לידך - איך לעזאזל זה יכול להיות קשור אלייך?). תתמקדי בזה שברור שאין שום סיכוי שזה קשור אלייך, אפילו במקרים ה"אפורים" כביכול כמו האנשים שמשתעלים כשהם מסתכלים עלייך. ברגע שאת רואה דבר כזה והרגשות עולים - תתחילי לשנן לעצמך שאין שום סיכוי שזה קשור אלייך. גם אם את מתחילה להמציא לעצמך שטויות כדי להסביר איך בדרך פלא זה קשור אלייך - תתעלמי ותתמקדי.

(תכלס, אגב, בגלל שאת כ"כ שמה לב לשיעולים - זאת הסיבה היחידה שאת מרגישה שכולם משתעלים. אם לא היית שמה לב מלכתחילה, לא היית מרגישה בשיט).

בכל מקרה, אם התחושות האלה לא עוברות לך בשום צורה ואת מרגישה שהן פוגעות לך באיכות החיים מרוב שאת כל הזמן בחששות - אולי כדאי לנסות לשקול טיפול. לאו דווקא פסיכולוג, יש טווח רחב של טיפולים ותרפיות שאפשר לנסות כדי להרגיע את עצמך ולחזק את הביטחון העצמי שלך.

R o c k s e n

New member
וואו,תודה לכולם חיממתם לי את הלב

מעצבן שאלה דברים שאני מודעת אליהם ולא מצליחה ליישם במאה אחוז וגם שאני בנאדם שונה כשאני עם זרים ועם חברים ואנשים שאני מכירה אבל צריך עוד לעבוד על זה.. שוב תודה, עזרתם לי אתם גדולים!!!

למעלה