התייעצות שיקומית חשובה

התייעצות שיקומית חשובה

שלום לרופא לפני כשנתיים וחצי נפלתי ונחבלתי בשתי שיניי הקדמיות העליוניות אחת מהן נשרה מן הפה לחלוטין עם השורש ואחת רק נשברה . באותו היום הוחזרה השן שעפה למקומה ונעשה לה קיבוע וכעבור זמן בשתי השיניים נעשה טיפול שורש+השלמה . לפני הנפילה עמדתי ממש לפני תחילת טיפול אורטודנטי מכיוון ששתי השיניים הללו היו עקומות או יותר נכון בולטות מעלה משאר השיניים אבל כעת אין מצב ליישור(הייתי אצל שלושה אורטודנטים שקבעו נחרצות שאסור לשים סמכים על שיניים אלה מחשש לאובדן השן). שאלתי היא כזאת כעת אני נמצאת במצב שהשיניים מעבר להיותן בולטות הן האפירו מאוד ובעלות כתמים כך שיש לי בעיה אסטתית כפולה .רופא השיניים שלי הציע שבשביל לטפל בשתי הבעיות יש להשחיז את שתי השיניים האלה ועוד שתי שיניים לידם כלומר ארבעת השיניים בקדמת הפה ולעשות כתרים -יותר נכון גשר -מה שלטענתו יכניס את השיניים הבולטות פנימה(מכייוון שלא היה מקום בפה הוא הקטין מעט את שתי השיניים הקדמיות הבולטות) ובנוסף עשו לי הדמיה של מודל השיניים עם הכתרים(מפלסטיק) מהמעבדה לפי רעיונו של הרופא. מקווה שהסברתי את עצמי בצורה מובנת אשמח לקבל את דעתך על הפרוצדורה שהרופא הציע לי(גם בהתחשב בכך שמדובר בהרס של שתי שיניים בריאות סמוכות על טיפול השורש והשחזתן) *אם זה משנה אני בת 21

אולי התמונה תיתן מושג נוסף לגבי השיקום

שהרופא הציע....כמו שרואים בתמונה השיניים מאוד עקומות לבחוץ ובולטות והדבר מהווה לי בעיה אסטתית מאוד ,לפי מראה עיניי השינוי יהיה מאוד משמעותי ונראה יפה מאוד וזה מה שמושך אותי לעשות זאת כי אין לי דרך אחרת ליישר את השיניים ,שאלתי היא האם במקרה שלי אולי היתרונות גוברים על החסרונות? האם בכל זאת היית ממליץ לי לשקול שתלים? שתלים יפתרו לי את הבעיה של הבולטות של השיניים?

ממליץ מאוד

לקבל חוות דעת של עוד רופא שיניים ואולי אפילו יותר מרופא אחד. כמו כן לבדוק אצל אורטודנט מה ניתן לעשות מבחינת יישור שיניים בשילוב עם שיקום.

כתרים

נראה לי כי התוכנית שהוצעה לך נכונה ותתן פתרון אסתטי. נראה לי ע"פ התמונות כי לא ניתן להגיע לתוצאה אסתטית מבלי להשחיז את שתי השיניים הנוספות, למרות הרצון להיות כמה שיותר שמרניים.

למעלה