התייעצות של מתחילים

פרצוקה1

New member
התייעצות של מתחילים

שלום,
יש לנו סכום התחלתי של 300,000 ש"ח. בינתיים מחיר הדירות רק עולה. אנחנו גרים עכשיו במקום בו הדירות יקרות מידי עבורנו, ובלתי אפשרי לקנות בו דירה למגורים.
כן חשבנו לקנות דירה - להשכרה/ להשקעה.
עלו בדעתנו 2 אופציות:
1. לקנות דירה במחיר סביר ומעלה (800,000-1,000,000) באזור עם ביקוש יחסית טוב לשכירות (ליד אוניברסיטה...), ולהשכיר אותה (נראה לי שאפשר להשכיר באזור הזה ב-2700 ש"ח). בדמי השכירות לכסות על המשכנתא (אם כי לא תמיד זה יצא...וזה סיכון!).
2. לקנות דירה במחיר יותר זול (500,000-600,000) באזור פחות טוב (שיש בו פינוי בינוי או שאין...), ולנסות להשכיר (אם כי זה אזור עם מחירי שכירות מאוד נמוכים - סביב 1700 ש"ח). עם זאת, כאן גם המשכנתא תהיה יותר קטנה, ויש סיכוי טוב לעליית מחירים ולרווח כלשהו בעתיד.
מה כדאי? האם יש עוד אופציות יותר טובות מבחינתנו?
תודה רבה :)
 
מציע ללמוד עוד על נושא ההשקעות לפני כניסה לעניין

בדרך כלל אומרים להתחיל בקטן (למשל במניות).
בדירות אין ממש אפשרות להתחיל בקטן - אתה שם את כל הכסף שלך + הרבה כסף שאין לך.
&nbsp
כמשקיע אני ממש לא נגד השקעה. אני בעד.
&nbsp
אבל שתי נקודות:
א. ההשקעה אינה הופכת לטובה יותר או פחות בעקבות תשובה לשאלה אם השכירות מכסה את המשכנתא. אפשר לבצע השקעה גרועה בה המשכנתא מכוסה על ידי מתיחת המשכנתא ליותר שנים והפוך.
&nbsp
ב. למד איך לחשב תשואה (סך הכנסות שכ"ד בשנה חלקי מחיר הדירה) ובחר דירות לפי התשואה שלהן. כך תוכל לשים בקלות לב שדירה ב- 500K עם שכירות 1700 טובה בהרבה מדירה במיליון עם שכירות 2700. לדירה זולה יש עוד כמה יתרונות (למשל סיכון נמוך יותר).
&nbsp
האם יש חלופות אחרות? ודאי. מניית אל-על השיגה תשואה של 300% בשנה שעברה. ההון שלכם היה יכול להיות 900,000. זה לא נכתב כדי להתריס (לא השקעתי באל על ולא במניות בכלל) אלא כדי להראות שתמיד יש חלופות ועליך לבחור את זו שמתאימה לך ביותר.
&nbsp
בהצלחה,
רימון חייט
&nbsp
מנהל פורום נדל"ן בתפוז
כותב הספר מדריך למשכנתא יעילה - http://www.effectivemortgage.co.il/spnv/
&nbsp
טיפים בחינם להחזרים נמוכים במשכנתא שלכם: http://www.effectivemortgage.co.il/tip
&nbsp
הרצאה שלי בנושא נדל"ן ומשכנתאות: http://you
טלפון: 03-549-6611
&nbsp
 
למעלה