אשמח למתכון טעים למרק אפונה או ארטישוק ירושלמי.
עגבניות לצערי לא ככ אוהבים אצלנו ומרק בצל וכתום זה מרקי ארוחת ערב קבועים
בבקשה -
מרק ארטישוק ירושלמי שחברתנו BB הביאה לאחד המפגשים.
כך היא כתבה:
זה מרק, אז הכמויות הן בערך ולפי הטעם
בצל גדול
5 גזרים
(הוספתי 2 קישואים די קטנים, עם הקליפה)
פלח משורש סלרי או כמה ענפי סלרי (להוציא לפני שטוחנים)
קילו ארטישוק ירושלמי
3 שיני שום (אפשר יותר. לפי הטעם)
2 תפוחי אדמה בינוניים, עדיף לבנים.
מלח, פלפל, כפית אבקת מרק עוף/טעם עוף – לפי הטעם
לטגן קלות את הירקות. אני מטגנת בשמן זית לפי הסדר הרשום וחותכת תוך כדי לקוביות די גדולות.
להוסיף מים לכיסוי ותבלינים. לא להגזים בכמות הנוזלים.
אם יש ציר ירקות, הכי טוב. אם אין, אז מים + מעט אבקת מרק.
לבשל 20 - 30 דקות עד שהכול רך ולרסק בבלנדר מוט.
לחלבי אפשר, כמובן, להוסיף קצת שמנת מתוקה למי שאוהב והוא בדיאטת השמנה.
מרק אפונה טרייה/קפואה ונענע של השף ד"ר רני פולק
8 מנות:
3 כפות שמן זית
1 בצל קטן, קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1/2 כרשה חתוכה לפרוסות
2 גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות
1 ליטר ציר ירקות בטמפרטורת החדר (השתמשתי במים עם כף אבקת מרק עוף)
500 גר' אפונה ירוקה טריה / קפואה
1 כוס עלי נענע
פלפל שחור גרוס, מלח
1 כף נענע קצוצה לקישוט
לחמם בסיר שמן זית, להוסיף הבצל, השום הכרשה והסלרי ולטגן עד שקיפות.
להוסיף ציר ירקות ולהביא לרתיחה על להבה גדולה. להנמיך הלהבה ולבשל 10 דקות.
להוסיף האפונה ולבשל 20 דק' נוספות, להוסיף עלי הנענע ולהעביר המרק במעבד מזון או לרסק בבלנדר מוט.
להחזיר לסיר, לחמם ולתקן תיבול עם מלח ופלפל.
להגיש בקערית עם מעט נענע טריה קצוצה.
מרק אפונה של מיכל
המתכון נכתב ע"י בת דודתי מיכל טורנר ומובא כאן כלשונו והוא המרק שמשום מה אני תמיד מכינה.
שמים אפונה קפואה, גזר (נגיד 2), בצל (נגיד 1), אם יש גבעול (אפילו נבול) של סלרי (נגיד 2), ואני חושבת שזהו. יוצקים על זה כמה כוסות מים (תלוי בסמיכות הרצויה). מוסיפים קצת מלח (לפי מה שבא לך...). מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים עד שהגזר רך. מצננים מעט, מוציאים את הסלרי ומתענגים עליו, ואת השאר טוחנים בבלנדר. אם חסר מלח/פלפל, מוסיפים. אם סמיך מדי, מדללים. זה כל הסיפור. את יכולה להוסיף פטרוזיליה לבישול אם יש לך.
ויש כאלה שמפזרים קצת נענע קצוצה בסוף.
הערות שלי (אורני) -
-אפשר לפתוח את בישול המרק בהזהבת בצל ואחר כך ממשיכים לפי המתכון.
-הוספתי לסיר את לבבות הבצלים שנשארו מבצלי המילוי (הגשתי את המרק בסעודה בה היו גם בצלים ממולאים)
-בשלב המים – הוספתי את נוזלי הבישול שהתקבלו מהכנת הבצלים למילוי
-הוספתי גם פטרוזיליה והוצאתי אותה לפני הטחינה
-הוצאתי מהסיר כמות נאה של אפונה לפני שטחנתי את המרק, והחזרתי אותה לסיר לאחר מכן. לצערי היא שקעה לתחתית הסיר ונשארה שם. חבל.
מרק אפונה וירוקים של יעלה
החומרים:
כוס בצל ירוק חתוך
2 כרשים חתוכות לעיגולים
2-3 כפות שמן
3-4 שיני שום
2- 3 קישואים חתוכים
2 כוסות סלרי חתוך (רק הגבעולים, בלי עלים)
2 עלי מרווה טרייה קצוצים או טרגון, אם אין - אז תימין (אפשר להוסיף יותר, לפי הטעם)
2-3 ענפי נענע קצוצה (רק עלים)
6-8 כוסות ציר ירקות פרווה או מים + אבקת מרק (לפי הטעם)
2 כוסות של אפונה קפואה, רצוי מהסוג הזעיר.
מלח, פלפל
נענע / פטרוזיליה קצוצה לקישוט.
הערה: אפשר להכין את כל הירקות חתוכים קטן ולדלג על שלב הריסוק.
אופן ההכנה:
לטגן במעט שמן את הכרשים ולהוסיף את הבצל הירוק, בסוף הטיגון-אידוי להוסיף השום.
להוסיף את כל החומרים פרט לאפונה !
לבשל כ- חצי שעה, עד שהכול רך.
לתבל: אבקת מרק אם צריך, מלח פלפל.
לרסק את המרק עם מוט-ריסוק או בבלנדר.
להחזיר לסיר, להוסיף את האפונה, לבשל עוד כ-רבע שעה או מעט יותר.
לבדוק תיבול ואת מידת הסמיכות של המרק (אם צריך, להגביר האש כדי שיהיה יותר סמיך) ולהגיש עם מעט פטרוזיליה קצוצה.
כמעט..... הכי דיאטטי שיש ומאוד טעים