התייעצות -BPD

Lady Stark

New member
התייעצות -BPD

היי מתוקות ומתוקים.
חברה (לא הכי קרובה) שלי נמצאת במצב דכאוני וחרדתי כבר כמה שנים. היא לאחרונה מטופלת עם פסיכולוגית ופסיכיאטרי
ועדיין לא מרגישה הקלה.
העניין הוא שלדעתי האישית היא סובלת מאישיות גבולית, אחרי שראיתי שיש לה את כל הסימפטומים.
העניין הוא שהמודעות העצמית שלה מאוד נמוכה והיא מפחדת פחד מוות מלהודות במצב נפשי כלשהו. עד כדי כך שהיא לא מספרת למטפלות שלה על תחושות שיכולות לגרום להן להבין במה מדובר.
יש לדעתכם דרך לגשת לנושא מולה? היא מעולם לא שמעה על BPD.

DOCTOR W H O

Member
מנהל
היי יקירה

אני מציעה להדפיס לה מויקיפדיה על ההפרעה ולנסות לעשות איתה שיחה רצינית, להסביר לה שאין שום דבר רע בזה וזה לא מחלה אלא
בעיה רפואית כמו סכרת וכדומה.

Lady Stark

New member
מדובר

בבחורה עם המון התנגדויות כך שצריך להיות מאוד זהירים. רק לשמע המילה דיכאון היא נאטמת.
נראה לי שאגש לזה מהכיוון של להציע לה לפתוח נושאים מסוימים עם המטפלות שלה שהיא עוד לא פתחה.
תודה, כהנא המתוקה.

אני לא חושבת

שהבעיה העיקרית שלה היא שהיא לא מודעת להפרעה (או כמו שהפסיכולוג שלי מתייחס לזה, הגדרה של מצב) הבעיה שלה היא שהיא לא משתפת את המטפלים שלה בכל מה שקורה איתה.

אני במקומך הייתי מנסה לשכנע אותה להפתח יותר ולהשתדל כמה שיותר להיחשף בפניהם ולהסביר לה כמה זה חשוב לטיפול טוב ונכון ורק לאחר מכן תוכלי לשתף אותה במה שאת חושבת שהיא סובלת ממנו.

בהצלחה

Lady Stark

New member
אני חוששת

שבמקרה שלה, היא לא מודעת לתחושות שלה, ולכן לא תשתף את המטפלים שלה בהן. ז״א, היא לא נותנת להן חשיבות בכלל.
אבל כן, בהחלט אולי אם ניתן יהיה לכוון אותה לדבר על דברים מסוימים, זה יכול להוביל את המטפלים לזווית רחבה יותר של אבחנה.
תודה, מותק.

Witch House

New member
לדעתי,

עדיף לה לחשוב שיש לה דכאון וחרדה, שהם ברי טיפול, לכאורה ויכולים להיות מצבים חולפים (גם אם חוזרים), מאשר הפרעת אישיות, שנחשבת פעמים רבות לגזר דין תמידי וחריף.

אני יודעת שאני הייתי מעדיפה את זה ככה, בתור מישהי שמאובחנת עם אישיות גבולית. זו אבחנה שגוררת בעיקר זלזול ואטימות מצד המערכת ובסופו של דבר, אתה לומד גם לוותר על עצמך.

יש טיפול להפרעת אישיות גבולית

הטיפול בעיקרו הוא פסיכולוגי
הרי הפרעת אישיות גבולית עיקרה הוא
חשיבה לא נכונה ותפיסה מוטעת של המציאות
עלהההפרעה האישיותית, לא פעם מתווספים דכאונות וחרדות
שבהם צריך / כדאי לטפל באמצעים פסיכאטרים.
הפרעת אישיות גבולית על נגזרותיה
לא ניתנת לטיפול שורשי באמצעים פסיכאטרים
בהפרעה, צריך לדפל באמצעות ההגיון והשכל הישר של המטופל
לגרום לו להבין ממה הוא סובל ולשנות את ראיתו המעוותת על החיים
ביחס לבני אדם ביחס לעצמו.
לעיתים זה לוקח זמן רב עד שנופל למטופל האסיפון, והוא מצליח להבין
שהאשם הוא בו בלבד ובראיתו המעוותת את המציאות
ומפה הוא יכול להתחיל בתבליך הריפוי
ללמוד להבדיל בין העיקר לתפל
ללמוד לקרוא נכון אנשים ולא דרך משקפיים שמעוותים את המציאות
להבין שתפיסתו את החיים שגויה. להבין שהוא חייב לשנות דפוסי חשיבה שמזיקים לו. שמבודדים אותו. שהורסים לו את החיים.
מדובר בטיפול פסיכולוגי . השאלה כמו תמיד היא, איך מוצאים מטפל/ת מוצלח....

Witch House

New member
ומה אם אומר לך,

שאני בכלל לא מאמינה במונח המבזה הזה "הפרעת אישיות גבולית" ואני בוחרת לקרוא לה "טראומה מורכבת", מה תגיד לי אז? לך לגוגל, תחזור עם תשובה

(אתה באמת חושב שאחריי כמעט שש שנים שזרקו עליי את המינוח המפגר הזה לא סקרתי את כל אופציות הטיפול הפרושות בפניי?).

ולא, האשם ממש לא במטופל ובו בלבד, זה מה שבטוח.

איך ממה שנכתב פירשת שכתבתי שהאשם במטופל?

מונח מפגר או לא מונח מפגר - זה המונח
בסך הכל ניסיתי לתת תקווה לאמירה ההחלטית שלך כי אין פיתרון לזה
ומי שנלחם באפשרויות טיפול בבעיה.
מן הסתם סיכוייו לשפר את מצבו קלושים.
אני לא פסיכולוג. אבל להבנתי שורש הבעיה הוא פסיכולוגי ולא פסיכאטרי.
באמצעות הבנה ממה אתה/את סובל, ורצון לצאת מזה,
פלוס טיפול פסיכאטרי בספיחים שלווים, אם זה דכאונות, חרדות,
OCD, והפרעות נפשיות אחרות שהבעיה עוררה והגבירה.

אני יותר מאשמח אם מישהו יסביר לי בבקשה

על ההבדלים בין בורדרליין לבין CPTSD, הן מהבחינה המקצועית (אם אפשר בעברית, בבקשה) והן מבחינת הסטיגמה. אני רוצה מאוד להסביר את זה לאורלי, אין לה שמץ של מושג על הזלזול שמאפיין מטפלים של בורדרליין. היה לי מוזר מאוד לשמוע שהיא אינה יודעת על כך, אבל אני רוצה שיהיה לי "בשר" לבוא ולהסביר לה על ההבדלים בין שתי ההפרעות ושיהיו לי סימוכין (ולהבין בעצמי, גם זה יהיה טוב).
תודה למי שיכול לעזור (חיפשתי בגוגל, לא מצאתי מי יודע מה).

Lady Stark

New member
היי יקירה

אני מבינה שאת מתוסכלת מהאבחנה שלך, אבל כמו שאני רואה את זה, אבחנה נכונה יכולה להביא בן אדם לתפקוד טוב יותר. תארי לעצמך שלא היית מבינה איך לפעמים המוח שלך מפרש מצבים בצורה שמזיקה לך. וזה נכון לגבי כל סוג של בעיה, לא רק ל-BPD. איך היית יכולה לעזור לעצמך לפרק את דפוסי החשיבה האלה ולשנות את ההתנהגות שלך?
אני אומרת את זה כמישהי שסובלת מאוסידי מחשבתי. מצד אחד, רק הידיעה שזו הבעיה שלי יוצרת תסכול וייאוש לפעמים. בייחוד שאף מומחה לא אומר שבאמת אפשר להירפא מזה. מצד שני, אם לא הייתי מסוגלת להבין מהם עיוותי החשיבה שלי לא הייתי משתחררת מהם אף פעם והייתי מאמינה להם ושוקעת עוד יותר.

זו דעתי, לפחות.

אגב, לרוב מי שמעדיף להשתמש בהגדרות הקליניות הם פסיכיאטרים. פסיכולוגים, לפחות שלי וגם עוד כמה ששמעתי עליהם, יעדיפו להתייחס לעיוותי החשיבה ופחות להתעכב על האבחנות, שידועות כסוג של תקרת זכוכית בשביל החולה.

אגב לא טענתי שריפוי -מוחלט- אפשרי

(אולי כן, אני לא יודע)
אבל ניתן להלחם בדפוסים ובצורת חשיבה הלא נכונה שהפרעת האישיות גורמת
זה מאבק
אבל כדאי לבחור בו
להיות מודעים לבעיתיות של ההיתפתחות הלא תקינה של ראיית העולם
ומתוך זה לחשוב / להבין כל הזמן שמחשבה זו או אחרת, בטעות יסודה.
ויש לנסות לחשוב אחרת.\אני לא יודע אם זה מתאים לכולם.
אבל מי שמצליח בכך, הרוויח.

למעלה