תשובה בלתי מחייבת
מההרגשה שלי, (סיימתי עכשיו בתל אביב, ירושלים מכירה משמועות הרבה שמועות וחברות שלמדו שם) בירושלים הקורסים קצת יותר חודרניים ביחס לתהליך הנפשי שאת עוברת בהתפתחותך לאיש מקצוע. גם בתל אביב יש עם מי לדבר במקרה שאת צריכה, אבל לא חודרים לך לנשמה. ממה שהבנתי בירושלים יש לכל אחת פגישה אישית עם מדריכה מהאוניברסיטה לפני ההכשרה המעשית ואחרי, ולנו בתל אביב הייתה פגישה קבוצתית. היו שרשורים בנושא בפורום שבנות מירושלים כתבו שנחשפו יותר ממה שרצו בזמן הלימודים וזה היה להן קשה. מצד שני אני בטוחה שיש בנות שנהנות מהפן הזה, ויש לי חברות שסיפרו שעברו שם תהליך מאוד משמעותי בזמן הלימודים. לגבי התוכנית הלימודית בתל אביב יש תוכנית חדשה שזה קורס פעם בשבוע שנפגשים 8 סטודנטיות ומנחה (מרב" או מרצה) ולומדים דרך תיאורי מקרה כל מיני נושאים כשמחלקים את העבודה וכל אחת צריכה ללמוד את הנושא שלה ולהציג או לסכם אותו בקבוצה. לומדים מזה המון מיומנויות של חיפוש מידע, ארגון חומר, שאילת שאלות, הצגת מידע, עבודת צוות וכו' לפעמים , במיוחד בהתחלה עד שקולטים את הקטע זה קצת מעיק ולפעמים מעיק מאוד... לאורך כל הדרך זה דורש הרבה השקעה מהסטודנטים אבל בסופו של דבר כשאת יוצאת לשטח וצריכה ללמוד נושא שלא למדת באוניברסיטה זה עוזר שאת יודעת איך לעשות את זה. התכנית הזאת לא מתאימה לכל אחת, אבל גם אנשים שזה לא ממש התאים להם שרדו את זה רק צריך להיות מוכנים לזה שזה קיים ולאורך כל שנות הלימודים. קחי את הדברים שלי בעירבון מוגבל, לא הכל אובייקטיבי (ומי יכולה להיות אובייקטיבית? כל אחת למדה במקום אחר) אני בסופו של דבר נהניתי מאוד בתל אביב. קחי בחשבון איפה יהיה לך יותר קל לגור כי זה שיקול מאוד משמעותי שמשפיע על הפניות שלך ללימודים בהצלחה!