התייעצות

מדי1983

New member
התייעצות

אני כרגע בשנה ראשונה במכללה, לומדת חינוך, ומשעמם לי ברמות גבוהות. מצד אחד בא לי לעזוב ולהתמקצע בתחום שאני אוהבת שזה בישול ואפייה, מצד שני אני פוחדת שיבוא יום שאני אצטער שלא עשיתי תואר בגיל צעיר. מה עושים? אל תגידו לי ללכת לפי הלב כי הוא לא יודע מה הוא רוצה מעצמו. איך מחליטים, בלי להצטער על כל צעד שעושים? תודה למגיבים....

לימודים

הי, אני מבינה שאת לא נהנית מהלימודים ושאת אוהבת בישול ואפיה. את חוששת לעזוב כי חשוב לך ללמוד לתואר. מה דעתך בשלב זה לשלב בין הלימודים שלך לקורס אחרי הצהריים/ ערב של בישול או אפיה? כך תוכלי גם ליהנות וגם להתנסות. ולגבי הלימודים לתואר- מדוע פנית לחינוך? האם יש תחומים נוספים שמעניינים אותך ושאת שוקלת ללמוד אותם לתואר? מה היית רוצה ללמוד? איך את מדמיינת את הלימודים אם היית יכולה להמציא אותם? בברכה אילת לבנון

מדי1983

New member
תודה על התייחסותיך

הלכתי לחינוך כי זה אולי הדבר הכי קרוב שאני ארצה לעסוק בו. אני מאד אוהבת לעבוד עם נוער, וחינוך זו אחת הדרכים להגיע לתחום הזה. אני בהחלט משלבת כרגע בין לימודים לבין בישול ואפייה, אבל זה לא מספיק. הלימודים משעממים וזה מתסכל כל בוקר לקום בהרגשה שלחכות לסוף יום הלימודים. לא רוצה לחיות ככה 3 שנים. באופן כללי אני לא אחת שאוהבת ללמוד, אני מאד אוהבת לעבוד ולזוז, ולא כל היום לשבת על כיסא ולהקשיב לדברים שנכנסים מאוזן אחת ויוצאים תוך שניה מהצד השני. כדאי להשהות את הלימודים? או שכשאני אהיה גדולה יותר אני אצטער על זה שלא סיימתי עם כולם את התואר?

דנה1233

New member
איך אפשר לדעת מה יהיה "כשתהיי גדולה"?

אני עדיין בדעתי, אם את חשה כזה שעמום גדול , לכי ללמוד ולעסוק בדברים שלא ישעממו אותך אגב במחקרים פסיכולוגיים נמצא כי החלטות שנעשו על סמך תחושות בטן נמצאו בדיעבד כהכי נכונות.

מדי1983

New member
ומה אם אין תחושת בטן

תחושת הבטן אומרת לי שני דברים במקביל. אחד "עזבי אותך לימודים לכי לעבוד" ודבר שני: "תלמדי עכשיו אחרת בעתיד תתקעי עם עבודה קשה שלא בטוח שאוכל לעמוד בה" לפי איזה משאלת לב ללכת. אין אף תחושה אחת חזקה, שניהם נכונות. אחת לכיום והשניה לעתיד.

דנה1233

New member
ומה עם תחום אחר?

אין שום תחום אקדמי אחר שמעניין אותך? אגב גם בישול ואפייה אפשר ללמוד.

begonia

New member
את יכולה ללמוד להיות שפית

יש הרבה דרישה למקצוע הזה, ובטח תרוויחי יותר מאשר שתרוויחי בתור מורה. וחוץ מזה,חינוך זה אחד מהמקצועות שאם לא אוהבים את זה מאוד, אי אפשר לשרוד את העבודה הזו. זה מקצוע קשה, מתסכל, עם סטטוס נמוך ומעט מאוד תגמול כספי (וזה אומרת מישהי שעובדת בתור גננת ומאוד נהנית).

מדי1983

New member
חשבתי על תחום אחר אבל

אין אחד כזה שמעניין אותי. לגבי אפייה ובישול כבר למדתי והחלטתי שזאת עבודה יותר מידי קשה לעתיד ולכן פניתי לתחום האקדמיה. אני לא רוצה לעבוד כמורה, אלא בחינוך הבלתי פורמלי שמאד מושך אותי. כנראה שאני לא אהיה שלמה עם אף החלטה שאעשה....תודה על נסיונותיכם לייעץ לי.

עוד שאלה

ומה עם לגמור את השנה ולהתקבל על סמך ציונים של שנה א'? אני בטוחה שיש דרכים להתקבל במקומות שונים. אם זה מה שאת רוצה, בואי תבדקי במקומות שונים את האפשרויות להתקבל ללמודי חינוך בלתי פורמלי. מה את אומרת? בברכה אילת לבנון

מדי1983

New member
רעיון יפה

אני באמת חושבת שאנסה לסיים את השנה, ואז נראה מה האופציות שיהיו לי. תודה לך !

כבר עכשיו אפשר

לבדוק מה האופציות וזה ייתן לך מוטיבציה לסיים את השנה כשיש לך מטרה מדליקה מול העיניים. כשיש משמעות למה שאנו עושים,זה נותן לנו דלק. בהצלחה! אילת לבנון

מדי1983

New member
אני בהחלט אבדוק את העניין

למרות שגם חינוך בלתי פורמלי לא ממש בא לי ללמוד תודה בכל מקרה על העידוד.

בכל זאת

אם בא לך לעסוק בחינוך בלתי פורמלי, מה יש בתחום שלא מושך אותך ללמוד אותו? יש תחום שכן בא לך עליו, שאת מרגישה חשק להעמיק בו או שלימודים זה משהו שקשה לך איתו וזו משוכה ולא כיף בשום מצב? אילת לבנון

מדי1983

New member
כמו שאמרתי בתחילת הדברים

אני לא אוהבת ללמוד חומר תאורטי, אני מעדיפה לעבוד או ללמוד משהו שהוא מעשי. כרגע ממש בא לי להתמקצע בקונדיטוריה, אבל עם זאת יודעת שזה מיקצוע קשה לעתיד, ולא רוצה לפספס את הרכבת ללימודי תואר שעכשיו ללא ילדים ובעל הרבה יותר קל להשיג וללמוד.

למעלה