התייעצות

I Was Hoping

New member
התייעצות

הוזמנתי להשתתף בכנס בחו"ל, ונתבקשתי לשלוח אבסטרקט לפייפר שלי. עד כאן הכל ברור לי (כן, אני בלחץ!). ולשאלתי - מכיוון שהפייפר עדיין לא נכתב, ובאופן כללי אני בשלב מאוד ראשוני של כתיבה של התזה, האם אני יכולה לכתוב אבסטרקט שיקצר את הצעת המחקר שלי? כלומר את מה שאני עתידה להציג ועדיין לא נכתב? תודה

tulkin

New member
הייתי פעם במצב דומה

לא ממש זהה, כיוון שאבסטרקט הייתי צריך לשלוח מראש לשיפוט כדי שיקבלו אותי לכנס מלכתחילה. בכל מקרה גם את האבסטרקט, וגם את החומר לproceedings (שלא היה המאמר המלא... זה היה תקציר ארוך בהיקף של 2000 מילה) הגשתי על סמך ההערכה שלי של מה אני הולך להציג בכנס בפועל, תוך הימנעות מהתייחסות ישירה לפרטים שעוד לא היו ידועים לי (בזמן ההגשה לכנס), אבל הנחתי שיהיו לו בכנס עצמו. זה עבד. אבל אני חושב שזו טקטיקה לא מוצלחת במיוחד. אחרי הכנס הייתי כל כך באנטי-קליימקס, כך שיצא שמעולם לא השלמתי את המאמר השלם לפרסום והסתפקתי במה שנשלח מראש ובסדרה של שקפים שהצגתי בכנס. בדיעבד זה חבל.

I Was Hoping

New member
אתה צודק

לכל הבדברים האלה יש תופעת לוואי צפויה של אנטי קליימקס, וזה נורא. אחרי כל הגשה אני כל כך מרוקנת מכוחות וממש קשה לי לחזור לעבוד. בעיקר כשאירועים כאלה הם כל כך מסיחים את דעתי... וזאת למרות שאני כותבת על הנושא שלי, אך כידוע זה אף פעם לא אותו הדבר ונמשכים לזוויות שונות שיתאימו יותר לכנס. תודה

mummy

New member
לדעתי בד"כ האבסטרקט שנשלח בשלב ההרשמה

או ההצעה או הזמנה או מה שזה לא יהיה, נכתב לפני שיש פייפר כתוב - לפחות זה מה שקרה לי במעט הפעמים שזכיתי וזה גם מה שהגיוני שיקרה לדעתי... לא נראה לי שאנשים כותבים פייפרים ואז מחפשים איפה להציג אותם? מקסימום יש רעיון מרכזי שבכל פעם משנים או מתאימים לנושא הכנס הספציפי. אז במובן הזה, אין מה להלחץ. ובתשובה לשאלתך, מה לכתוב: תנסחי רעיון מרכזי, טענה שאותה את מתכוונת לטעון ולהציג, פסקה אחת מקדימה שממקמת את הטעון בשדה המחקר ואולי עוד אחת שמעגנת אותה בתיאוריה שאת משתמשת בה (או תיאוריות). וזהו, בד"כ אין מקום ליותר מזה באבסטרקט... בהצלחה!

אתם מדברים גם על מחקרים אמפיריים?

כי היום נחתה בתיבת האימייל שלי הזמנה להשתתף בסימפוזיון שיתקיים במסגרת כנס באוניברסיטה (קטן, אבל נחשב), ולצערי אין לי משהו שאפשר להציג בשלב הזה. יש לי רעיון למחקר, שטרם גובש לכדי משהו קונקרטי, ואני תוהה אם יש טעם לטרוח על כתיבת אבסטרקט כשהכל עוד כל כך אמורפי.

משוש30

New member
בכל הכנסים שהשתתפתי בהם האבסטקט היה

מבוסס על מחקר שכבר עשיתי, לפחות את רובו. אני לא מאמינה בלכתוב אבסטרקט למשהו שעדיין לא חקרת, אבל זו אני. ואני מודעת לזה שהרבה עושים את זה. בעיני זה לא מקצועי.

d a p h n a

New member
באמת? מה את עושה ב-grant proposals?

הרי בהם חייבים לכתוב אבטרקט ותמיד זה של מחקר שעוד לא ביצעת כי זה מחקר שבשבילו את מבקשת כסף.

משוש30

New member
גם שם ../images/Emo13.gif לרב צריך להשקיע כסף כדי לקבל

לכן משתמשים בכסף ממחקר אחד לתחילת מחקר שני ורק כשהרבה מאד מהמחקר השני כבר עשוי מבקשים כסף למחקר ואז משתמשים בחלק ממנו למחקר הבא...

משוש30

New member
הסיכוי שלך לקבל כסף על משהו שכבר חקרת

ואת יודעת בדיוק מה להציג וכיצד וזה הרבה יותר מבוסס וממוקד גדול הרבה יותר ממשהו אמורפי ולא ברור אם בר ביצוע. אני יודעת שזה מעוות אבל ככה זה עובד.

d a p h n a

New member
אני מכירה את השיטה הזו מהמדעים

אבל אני לא רואה איך היא עובדת להיסטוריה, ובטח לא למצב הנוכחי שלי (היינו, שאני עומדת לפני בקשת גראנטים למחקר לדוקטורט). אם אני צריכה לקבל כסף בשביל לעשות שנת מחקר באנגליה, נגיד, אני לא יכולה לממן את זה בעצמי ולחכות למחקר הבא כדי להחזיר את הכסף או משהו כזה. אני חייבת את הכסף בזמן שאני עושה את המחקר. ברור שאני משקיעה קצת במובן זה שלמשל הקיץ אני אסע לשבועיים על חשבוני כדי להתחיל לעבוד בארכיונים כדי שהצעת המחקר שלי תהיה קצת יותר מבוססת ולכן שהאבסטרקט שלי יהיה קצת יותר מבוסס, אבל אני באמת לא רואה איך אפשר לעבוד עם זה אחרת. גם מכל הקורסים שעושים לנו על professionalization תמיד הדגישו בפנינו שההצעה של הגראנט היא משחק כזה, שלכולם ברור שמה שכתוב בה לא יהיה הפרוייקט הסופי ושהרעיון הוא פשוט להראות שאנחנו יודעים בערך על מה אנחנו מדברים אבל שברור שבסוף יש סיכוי טוב שנשאל שאלות אחרות ונשתמש במקורות אחרים ושהמחקר יראה אחרת. כלומר, עושה רושם שזה לא רק ש"יש אנשים שעושים את זה" אלא שכתיבת grant proposals לפני שיש מחקר זה הסטנדרט בתחום.

משוש30

New member
תראי אני קיבלתי באמת המון מלגות

את רובן קיבלתי בשלבים שכבר ידעתי בהם מה אני כותבת. גם בדוקטורט כיוון שבחלקו הוא מסתמך על התיזה כבר ידעתי לקראת מה אני הולכת למרות שזה לא היה 100% ואכן התמקדתי יותר. אבל ברור לי שזה הרבה יותר משכנע את הקוראים כשמדגימים להם למה רוצים להגיע, מראים להם איפה נמצאים הנתונים, ובאופן כללי ברור להם לחלוטין שזה משהו בר ביצוע. בדרך כלל תוכלי להגיע לרמה כזאת כשכבר די ידוע לך מה את הולכת לעשות וכבר עשית עבודת הכנה לא קטנה. לדוגמא אם את צריכה כסף לשנת מחקר באנגליה צריך להיות ברור לך ואת צריכה להיות מסוגלת לשכנע, שזה אכן נחוץ למחקר שלך ואת צריכה להיות מסוגלת גם להסביר באיזה אופן בדיוק. אם אין לך שום מושג אז למה שיתנו לך מלגה בעצם?

d a p h n a

New member
נו, ברור שצריך לעשות הכנה מקדימה

כלומר ברור שכשאני באה לבקש כסף זה אחרי שקראתי את הספרות המשנית, וגם הרבה מקורות ראשוניים מודפסים, ובאמצעות הספרות המשנית ושיחות עם אנשים גם ביררתי מה יש בארכיונים. במובן הזה ברור שכבר עשיתי חלק מהעבודה ואני יכולה לשכנע שיש לי מושג על מה אני מדברת ואני לא סתם המצאתי נושא אתמול בבוקר ועכשיו רוצה כסף לחקור אותו. אבל מצד שני, גם ברור לכולם שאני כותבת הצעה שמבוססת על החומרים התיאורטיים שאולי אני אמצא בארכיון, ושבסבירות מאוד גבוהה אני אמצא דברים אחרים לגמרי ולכן הנושא שלי גם יראה אחרת אחרי כמה חודשים של מחקר. אז מצד אחד ההצעה צריכה להיות מבוססת על משהו ולהראות שאני מבינה על מה אני מדברת, אבל מצד שני זה גם מסמך די פיקטיבי במובן זה שאף אחד לא מצפה שבסוף תהליך המחקר הוא יראה כמו מה שכתבתי בהצעה.

tenshem

New member
למרות שלעיתים קרובות

מציגים בכנס עבודה שכבר נעשתה, או בשלבים מתקדמים, אני דווקא חושבת שהרבה פעמים כנסים ממריצים לכתוב משהו שעד כה היה רק רעיון. אני מציגה שבוע הבא משהו, שרק כשכתבתי את האססטרקט, פתאום התעורר לי בראש כרעיון מאוד מעניין. בדיוק אמרתי לחברה שלי אתמול, שבלי הדרישה לאבסטרקט הזה, הרעיון הזה לא היה קורם עור וגידים. האססטרקט היה לפני חודשיים, כך שהיה לי זמן לפתח את הרעיון, שבכל מקרה אינו צריך להיות מוגמר לכנס, בו אתה מציג משהו שהוא בתהליך. כך שהכל אפשרי.

I Was Hoping

New member
זאת בדיוק הייתה ההתלבטות שלי

ואת הלילה האחרון העברתי בהחלטה תוך כדי יישום, משום שהדד ליין הוא היום בבוקר. להגיד שעוד לא עשיתי את המחקר יהיה לא לגמרי נכון - אני יודעת מה ייכתב בו ומה התשובה לשאלת המחקר שלי, אותה גיליתי תוך כדי קריאה ונבירה מחקרית. פשוט לא כתבתי את זה בצורה אקדמית סופית עדיין, מפני שאני בעיצומו של התהליך. כתבתי את האבסקרקט בצורה עתידית תוך כדי הצגת השאלה והתשובה, והראיתי שהתשובה כבר ידועה לי. אני מקווה שעשיתי טוב... לזה אני מתכוונת כשאני אומרת, שהלוואי והיו חוקים כתובים לכל ההתלבטויות האלה, למה מותר ומה אסור, במקום מה נהוג ומה כדאי. זה היה חוסך לי המון לחץ וכאבי בטן. תודה רבה על הדיון, השאלה הזאת מאוד מעניינת אותי.

mummy

New member
ברור שהאבסטרקט מבוסס על מחקר שכבר עשית

אבל לא בהכרח על זווית שכבר הצגת איפה שהוא או שכבר ניסחת לעצמך את התובנות לגביה. כלומר יש מחקר, יש ממצאים, יש הרבה זוויות להתייחס אליהם - ובכל פעם מתייחסים מזוית אחרת. ובענין הדיון שלכן למטה - יש הבדל בין אבסטרקט לכנס, לבין הצעה (פרופוסאל) למלגה או מענק - זה שני דברים שונים, לא? הראשון מבוסס על משהו שכבר עשית ואת יודעת, ואת מציגה בכל פעם מזווית אחרת. השני מציע כיוון חדש למחקר, יכול להיות שהוא מבוסס על מחקר קיים שכבר עשית וממשיך אותו, אבל את מציעה ללכת לכיוונים אחרים, שעוד לא ברור מה יצא מהם. ובמובן הזה דפנה צודקת לדעתי - כותבים את ההצעה כשברור לכולם שהקשר בינה לבין מה שיהיה אחכ הוא לחלוטין לא מחייב.

22ק ו ס ם

New member
לא צריכה להיות שום בעייה

אלא אם כן מדובר במחקר ספציפי שאין לך את הנתונים לגביו, את יכולה לתאר את המחקר שלך בקוים כלליים ואת מה שאת כן יודעת. זה מאוד מקובל ואין לך מה לחשוש.

שני הדברים מקובלים

גם להציג תקציר למחקר שכבר בשלבים מתקדמים וגם למחקר שהוא בשלב יותר ראשוני. לכנס השנתי אצלנו מגישים בערך שנה לפני את האבסטרקט, וזאת בדיחת קרש קבועה בהרצאות, שנושא ההרצאה אפעס השתנה מזה הכתוב בתוכנית. כל עוד התקציר התקבל, ההרצאה טובה, והוגש גם מאמר - זה לחלוטין במסגרת כללי המשחק.

למעלה