התייעצות

sssmeir

New member
התייעצות

שלום. אני ואישתי נשואים כשנה+תינוקת בת חצי שנה. אנחנו לא מסתדרים בניהול משותף של משק הבית וכל מה שאני לקחתי אחריות ואני מנהל למען סדר יותר טוב(הוצאות,משימות).תמיד יש לה תלונות והיא לא עושה כלום לתיקון /שיפור, גם גורר ויכוח ובמריבות אלימות מטעמה(צעקות ודיבור נבזה קיצוני). הצלחתי לרתום את אבא שלה שיעזור לה איך להחליט להתנהל נכון איתי ובהסכמתי לאחר שאציג את הדברים כולל אפשרויות לפתרון מבחינתי, האופציות: 1. כללי התנהגות וכבוד בסיסיים שאין לעבור בשום מצב. התנהלות לפי משימות ואחריות. חשבונות נפרדים וחשבון משותף להוצאות שנקבע. 2. כללי התנהגות וכבוד בסייסים שאין לעבור בשום מצב. התנהלות משותפת ועשייה בחלוקה של משימות,לדוגמא: אני מנהל את הכספים תוך אישור שלה בהתאם למצב,היא אחראית לכביסה ולניקיון בבית..כל ההתנהלות בנינו נעשית בצורה מתורבתת. מה דעתכם? למישהו יש במה לעזור? האם ללחוץ להסכמים(באופ'1-הסכם שלום בית+ממון.2-הסכם שלו בית?)?

מה שתארת מזכיר הסכם בין אנשי עסקים ועורכי

דינם ולא זוגיות ואולי פה מתחילה הבעיה שלכם. בחיים שלכם כזוג, כחברים כהורים השותפות צריכה להיות לפי היכולות והצרכים של שניכם והתחשבות ברגשות גם כן . ערוב האב לא נראה לי מתאים ואם אתם צריכים יעוץ אז כדאי ללכת לאנשי מקצוע בתחום הטיפולי. זה שתקבע "כללים של התנהגות וכבוד" לא ימנע את ההתפרצויות של אשתך. היא מתפרצת כי היא כנראה מתוסכלת וקשה לה והדרך שאתה נוקט בה כרגע גם אם נראית לך הגיונית היא מידי טכנית ואני חוששת שאי אפשר לעשות החלטות שלא פותרים קודם את החלקים הרגשיים בינכם. אני ממליצה בחום שכדי לשפר את התקשורת בינכם שהיא הבסיס לכל השאר, תפנו ליעוץ/טיפול זוגי.

sssmeir

New member
תודה. לאן?

תודה, הבהרת לי צדדים חשוכים שעכשיו מתבהרים. שמעתי שיש אגודות/נעמ"ת עם אנשי מקצוע מסובסדים. אנו גרים בצפון, מישהו מכיר ויוכל להמליץ לאן לפנות?

ישנה אפשרות לטיפול זוגי ב"תלם" תחנה לטיפול

במשפחה בסמינר אורנים באיזור טיבעון, שם ישנם מתמחים וסטודנטים שמטפלים עם הדרכה והמחיר נוח. במידה ולא ימצא מקום מסובסד אני ממליצה לך לא לוותר ובכל זאת להקדיש לזה כסף גם אם זה קשה. לזוגיות טובה אין מחיר ואם לא תפתרו את הקשיים שלכם יהיה לשניכם יקר גם בכסף וגם מחירים רגשיים. קחו את זה עכשיו כפרוייקט ועשו הכל כדי לשפר את המצב למענכם ולמען ילדתכם הקטנה. דבר נוסף שכדאי לבדוק זה דיכאון אחרי לידה, יתכן שהתגובות של אשתך יש להן גם רקע כזה.

לדעתי אתה צודק

בזה שישנם כללים אותם לא עוברים בשום מצב. גם אני ואשתי הצבנו קו ברור במריבות אם יקרו ולכן אני מצדד בדעתך. עזוב את אבא שלה, למרות שלפעמים מישהו חסר אינטרס יכול לייצב את דעתה. אני גם חושב שהחשבון צריך להיות משותף עם דיווח מלא אחד לשני בתזוזות בחשבון.

למעלה