התייעצות

התייעצות

טוב, לא תאמינו, יש לי עוד התייעצות אתכם..... אילו הייתם במצבי (כל הסאגה וכו') והייתם מגלים שי שמצב ששמוליק אמור להרצות. וכולם מצפים שאהיה שם בהרצאה שלו - הייתם הולכים? השיקולים שלי בעד: 1. כן, כי אין סיבה שלא. 2. דווקא ללכת ממקום ש ל חוזק. 3. הזדמנות טובה לשמוע במו אוזני מה הוא משווק לקהל הרחב, ולגלות מה מידת החפיפה לנושא שלי (כאילו שאני לא יודעת...) 4. להראות לי ולכולם שלמרות הכל - אני ממשיכה הלאה ולא "נוטרת" או "מתקטננת" השיקולים שלי נגד: 1. לא , כי אין סיבה שכן. 2. לא בא לי לראות אותו, במיוחד לא כשלא חייבים 3. לא צריכה לשמוע מה הוא יאמר, מה גם שהשמועות שגונבו לאוזניי הן שהוא עשה סוג של סטייה מהכיוון המקורי, ולפחות תכרגע - מדבר על נושאים רחוקים מאו ד משלי, אבל לא יודעת אם זה עניין של שינוי מהותי, או רק הסחה לעת עתה, כשבעבודה הסופית - יהיו גם הנושאים שלי. 4. לא רוצה לתת לו את הכבוד של לבוא לשמוע אותו. זה עניין מפגר לגמרי, אבל בהחלט נראה לי שזה עניין של לכבד מישהו , כשבאים לשמוע הרצאה לשו, במוחד אם זה לבוא במיוחד, מרחוק, ובשעה לא מתאימה. מה דעתכם?

tenshem

New member
כמה דברים

אני חושבת שקודם כל את צריכה לעשות מה שהלב אומר לך. אם לא בא לך לראות אותו, את יכולה באלגנטיות לומר שיש לך התחייבויות אחרות באותו הזמן, ושאת ממש מצטערת. את גם יכולה אולי לבקש ממנו שישלח לך את ההרצאה, כך שתוכלי לראות על מה הוא עובד (וזה חשוב). אבל, אם זה "סתם" לא בא לך, כלומר, לא בא לך לראות אותו (וזה מובן), אבל את חושבת שזה כדאי מסיבות אחרות (כן, אולי פוליטיות), אז תגיעי להרצאה שלו ממקום של חוזק. תקריני ביטחון ונינוחות ואולי אפילו תשאלי שאלה או תעירי הערה שתשים אותך במקום יותר מתקדם ומבין, של דוקטורנטית מול מסטרנט, של מישהו שיכולה לעזור ולא מאויימת כלל. אם את יכולה ללכת ממקום כזה, אז זו יכולה להיות התנסות חשובה בשבילך, יחד עם נוכחות שתבהיר לשמוליק שהוא רחוק מאחוריך. בהצלחה.

Unicorn98

New member
אני האחרון לייעץ בדברים האלה,

כי אני נוטה לפעול אמוציונלית במקרים כאלה. אבל אני כן אגיד שאני מהמאמינים שמה שלא תעשי (במקרה הפשטני של "לבוא" או "לא לבוא") - יהיה סוג של אמירה. השאלה איזו אמירה את רוצה לייצר... אני מניח שלאור ההתרחשויות מול המנחה שלך ומול שמוליק הלז, אני אישית הייתי מחרים בהפגנתיות. אבל כאמור, אני נותן לילד הקטן והמפגר שבתוכי לנהל אותי, לעתים. עוד הערה קטנה - יש לי תחושה שאת נורא עסוקה באותו שמוליק. בתור אדם שהתעצבן למשמע הסיפור וההתרחשויות, יכול להיות שמוטב לנסות לתעל את האנרגיות האלה לדברים חיוביים שקורים בחיים שלך ובדוק'. לכן זו עוד סיבה לא להגיע ואת הזמן שהיית מבזבזת בחשיבה של מה את הולכת לעשות שם (מה לשאול וכו'), הזמן של הישיבה עצמה, והזמן של החשיבה של אחרי (למה עשיתי X או Y ואיך אחרים תפסו את זה) - תקדישי לכתיבה של עוד חצי עמוד וארבעה רפרנסים נוספים.

22ק ו ס ם

New member
הדיעה שלי

בעייניי זה מאוד פשוט. מעניין אותך לשמוע מה יש לו לומר? תלכי. לא מעניין אותך? אל תלכי. כל שאר הדברים לא רלוונטיים. בשביל מה להוסיף עוד שמן למדורה בכל מיני הקנטות או משחקי כבוד?

איך יכול להיות שלא מעניין אותה?

אם לטענתה נושאי התיזה מאד מאד דומים...?

22ק ו ס ם

New member
תראי, אם לטענתה היא יודעת בדיוק

מה הוא חוקר, אז יכול להיות שההרצאה לא תחדש לה הרבה. לא קורה לך שאת מכירה מרצה מסוים כל כך טוב שכל מה שהוא מדבר עליו לא חדש עבורך? זה קורה גם אם כל מיני מאמרים. עכשיו, יכול להיות שיהיו בהרצאה דברים חדשים אבל השאלה היא האם בשביל משהו שלא אמור להיות חדש כל כך שווה להשקיע נסיעה ארוכה וכו'.

הסקתי את זה מתוך ההודעה שלה:

"לא צריכה לשמוע מה הוא יאמר, מה גם שהשמועות שגונבו לאוזניי הן שהוא עשה סוג של סטייה מהכיוון המקורי, ולפחות תכרגע - מדבר על נושאים רחוקים מאו ד משלי, אבל לא יודעת אם זה עניין של שינוי מהותי, או רק הסחה לעת עתה, כשבעבודה הסופית - יהיו גם הנושאים שלי." מן הסתם זה נשמע לי שלא ממש ברור לה מה הולך להיות שם.

שלחתי מהר מדי ושכחתי לכתוב

שאני מסכימה לחלוטין בנוגע למשחקי הכבוד והפגנת עמדות. מיותר לחלוטין.

בהחלט להגיע להרצאה

את יודעת כבר מה אני חושבת על העניין (שהוא הוצא לחלוטין מפרופורציה), ואני מציעה לך להיות מקצועית לחלוטין לגבי זה, ולגבי שאר מקרים כאלו בעתיד. מאחר ומדובר לדברייך במישהו שמבצע מחקר קרוב מאד לנושא שלך, מן הראוי שתנכחי בהרצאה הזו, תראי מה הוא מציג ואיך, מה אנשים שואלים ומה הוא עונה להם. מי יודע, כמישהי שעובדת על משהו כל כך דומה אולי אפילו תהינה לך שאלות משלך... זה חשוב שתהיי שם, בעיקר אם הסגל יודע שאת עובדת על משהו דומה, ואני מניחה שגם המנחה היה מצפה שתשבי שם. בקיצור, אני מציעה להשאיר את האמוציות בבית ולהגיע לעבודה.

NorthernStar

New member
אני לא יכולה לייעץ לך

אני רק יכולה לומר מה הייתי עושה לו אני בנעלייך. הייתי הולכת, יושבת בשורה הראשונה או השניה, ובהגיע תור השאלות, הייתי בנינוחות ועם חיוך נעים על הפנים משפדת אותו בשאלות סבוכות למתקדמים.

../images/Emo45.gif לגמרי

רק לשים לב שהשאלות אכן מתוחכמות ומסובכות, ולא להיפך.

22ק ו ס ם

New member
ולמה זה בדיוק טוב?

זה ממש ישפר את היחסים ביניהם נכון? האם היית רוצה שמישהו במצב דומה ינסה לערער את התיזה שלך ככה? מה עוד, שזה יכול לפעול בקלות כמו בומרנג. אנשים יכולים להבין שהשאלות נובעות מסיכסוך אישי או שהוא יהיה מסוגל לענות על השאלות הללו תשובות טובות רחמנא ליצלן.

אני כנראה לא ערמומית כמוכם

הכוונה שלי היתה לנסות ולהבין את הדברים שהוא עושה לעומק. אחרי הכל, אם מישהו יכול באמת לשאול שאלות עומק קשות הרי זו היא. כבר ציינתי קודם שמשחקי כבוד מבחינתי הם עניין מיותר לחלוטין.

Gali112

New member
הייתי הולכת,

יושבת במקום מרכזי ומפגינה ביטחון הייתי שואלת או מעירה רק באופן ענייני (אם בכלל)

I Was Hoping

New member
במקומך הייתי הולכת

זאת נראית כמו הזדמנות מצויינת לגלות על מה בדיוק הוא כותב, מה דעתו וגישתו על הנושא וכו'. לא הייתי מפספסת.

LastFlowers

New member
ללכת

כי את מסוקרנת ממה שהבחור יגיד, ולא משנה מאיזו סיבה. כי אדם רציני בעבודתו צריך להפגין מקצועיות. כי את קצת כן נוטרת, ולכן יש סיכוי נחמד להתקיל את שמוליק בשאלות. L.F

ללכת

כי יש סיבות שכן: לשמוע מה קורה, להראות שאת שם, לשדר "ביזנס אז יוז'ואל" ולהגיב אם משהו חורג, לשאול שאלה מקצועית ובגדול - להיות. מ"העלמויות" ו"העלבויות" לא יוצאים דברים טובים. לכי ותשארי בעניינים

בהחלט ללכת

כמו שאמרו קודמי - ללכת כדי להפגין מקצועיות על פני נטירת טינה, לשאול שאלות ענייניות שיבהירו מי בקיאה יותר במאטריה, וכדי להבין איפה בדיוק עומד השמוליק הזה. ספרי איך היה.

תודה לכולכם ../images/Emo24.gif

אכן עושה רושם שללכת היא התשובה הנכונה. תודה על התגובות. אכן עזרתם לי לראות את התמונה הכוללת, גם מבחינת האיך דברים יכולים להיות, גם איך אפשר להגיב, מה כל תגובה תגיד ואיך תיראה.. בקיצור - עכשיו אני יכולה לגבש את דרך הפעולה בצורה הרבה יותר מושכלת ... תודה

למעלה