התייעצות

yossin

New member
התייעצות

אני חושב ללכת לעשות את הדוקטורט שלי, התחום יהיה עסקי/ משפטי יש לי אינדיקציה שאתקבל ביותר ממקום אחד איך בוחרים? האם יש סטטיסטיקות על מי יותר קשה, מי יותר מקצועי ומי יותר נחמד? טיפים? תודה

"להתקבל" לדוקטורט?

אין תנאי קבלה לדוקטורט, לפחות לא ברוב המקרים. צריך פשוט ציון ממוצע כלשהו (מעל 85 בד"כ ) ותזה במ"א ו.. זהו העניין הוא למצוא מישהו שמסכים להנחות את המחקר שלך ולקחת אחריות על הדוקטורט. ולזה.. אין כל כך משמעות לדברים אחרים. זה שאלה של מי עוסק בתחום שאותו אתה רוצה לחקור, ובאיזו אוניברסיטה מה המלגות שאתה יכול לקבל ועוד ועוד. עיקר העניין הוא להחליט אצל מי כותבים, ואז כל היתר...

yossin

New member
הסבר

יש כנראה לפחות 2 אנשים בשתי אוניברסיטאות שונות שיסכימו להנחות אותי איך אני בוחר מביניהם?

מממאיה35

New member
מברר

איתם ועם סטודנטים שלהם. מברר באתר שלהם על פרסומים שלהם. מברר במחלקות שלהם על איך הם (בתור מרצים/מנחים/בני אדם). מברר כמה כל אחד מהם יכול לשלם לך (גם זה חשוב, לא?) מברר מה התנאים שכל אחד מהם דורש ממך. מברר עד כמה כל אחד מהם זמין לך בהנחיה (כדי שהיא לא תהיה על הנייר בלבד, ויש כאלה מקרים). בקיצור תשאל כל מה שעולה על דעתך.

הצעה

דבר עם סטודנטים *לשעבר*. סטודנטים בהווה יכולים להיות תקועים במחקר, או באופוריה של אחרי הגשה או בכל מקום אחר. דבר עם סטודנטים בשלב מתקדם מאד, ורצוי עם סטודנטים שסיימו. כמה עצות פרקטיות, למרות שאני בתחום מדעי הטבע: האם תרצה להמשיך ולעבוד באקדמיה? אם כן, כדאי לך לברר כמה המנחה שלך רוצה לפרסם (תצטרך פרסומים על מנת שיכירו אותך). האם הוא מפרגן כנסים בחו"ל, האם הוא מוכר בקרב המילייה האקדמי שלכם? איך הוא כאישיות, האם הוא מסתדר עם בעלי הכוח במקום בו אתה נמצא או בקרב הקהיליה? זה יכול להשפיע על קבלת מלגות שלך, על היחס של קולגות אליך. אם לא חשוב לך להמשיך באקדמיה, התואר הוא לשם התואר ולשם הידע, אזי הייתי משתדלת למצוא את עצמי אצל מישהו שהתחום אותו אני חוקרת הינו התחום המרכזי שלו, תחום שבו הוא יכול לתת לך הנחיה אמיתית והוא אינו שולח אותך על מנת לפתוח אצלו תחום חדש. חשוב מאד לדבר על ציפיות (תנאים), על כמה עצמאי אתה אמור להיות. אחרון, חשוב לוודא שיש לך כימיה איתו
חשוב שתרגיש נינוחות לשאול אותו שאלות, להעלות איתו נושאים חשובים. אולי כדאי לשמוע על האוירה הכללית בקרב הקבוצה שלו.

(אבל אני בשקט בשקט, אני לא כותבת בפורומים

יותר... יותר מדי אנשים שמכירים אותי מסתובבים כאן)

למעלה